Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jó a gyereknek, ha egyke?

Jó a gyereknek, ha egyke?

Figyelt kérdés
tegnap 21:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyiknek jó, a másiknak nem.
tegnap 21:24
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Nekem jó volt.

Több figyelem jutott rám és nem kellett senkivel veszekednem.

Továbbá megtanultam egyedül is elérni azt, amit igazán akartam.

tegnap 21:25
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem attól függ, hogy mit lát a környezetében. Akinek sok egyke pajtása, ovis vagy iskolatársa, unokatestvére van, annak jó. Kisfiam kb egyedüli egyke az oviban és a tágabb családi körben, egyre inkább látom rajta, hogy vágyik egy kistestvérre. Remélem a Jézuska küld neki 🙃
tegnap 21:46
 4/13 anonim ***** válasza:
91%

Ez nagyon függ a szülők hozzáállásától, illetve, hogy milyen környezetben szocializálódik, mit lát a baráti társaságában.

Én személy szerint nagyon imádom, hogy van testvérem, ez a legjobb dolog, amit kaphattam a szüleimtől.

Az egykeségnek amennyj előnye, annyi hátránya van, nagyon egyéni ez, és szerintem nincs rá fekete-fehér vagy jó és rossz válasz.

tegnap 22:02
 5/13 anonim ***** válasza:
24%

Milyen életkorban?

Kisgyerekként nyilván jó, mert csak rá irányul a figyelem, nem veszi el senki a játékát.

Nagyobb gyerekként talán rosszabb, nincs állandóan "kéznél" játszópajtás.

Kamaszként személyiség függő.

Felnőttként szintén személyiség függő. Pozitív lehet, hogy egyedül örököl mindent. Negatív, hogy nem marad senkije.

Amikor láttam az unokahúgomnak születésnapját akkor éreztem, hogy jó ha az embernek van testvére, ezáltal a gyerekének unokatestvérei. Azon a szülinapon 4 gyerek rohangált, pancsolt, 1 baba volt, és még nem is fejezte be mindenki a gyerekvállalást. Ehhez képest elképzelem az egyke szülők egyke gyerekét, akinek a szüleinek kívül a 3 éves szülinapján csak a nagyszülei vannak... Nekem rosszul esik ebbe belegondolni. Persze lehet azt mondani, hogy majd meghívka a bölcsis, meg ovis társait,de lássuk be a bölcsiben nem alakulnak ki olyan kapcsolatok, teljesen más, mint a testvérekkel, unokatestvérekkel játszani, ünnepelni.

De ugyanez később, egy ballagáson. Nekem rosszul esett volna, ha a ballagásomra csak a szüleim és a mamám jöttek volna és 4-esben lett volna a ballagási ebéd. (Akkor már csak 1 nagyszülőm volt) Lehet ezek apróságok, de pont ezek az apróságok adnák az élethez azt a plusz örömöt, hogy pl van kikkel együtt ünnepelni.

tegnap 22:06
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

Én annyira egyke vagyok, hogy még a saját esküvőmre sem hívtam meg a saját családomból senkit és simán megértették, elfogadták.

Nekem így volt jó! :)

tegnap 22:08
 7/13 anonim ***** válasza:
94%

Nincs testvérem, semmi hátrányom nem származott belőle. Sőt, inkább előny volt. 35 éves vagyok.

Szerintem ne ettől függjön, hogy legyen-e 2. gyerek. Én nem is szeretem azt a kifejezést, hogy "kell a nagynak kistesó, ezért csinálunk neki egy kistesót". Nem, egyáltalán nem "kell" neki egy kistesó. Akkor legyen, ha a szülők szeretnének 2. gyereket. Aki egy teljesen szuverén, önálló személy lesz. Nem a nagynak a pótkereke.

tegnap 22:11
 8/13 anonim ***** válasza:
84%
7es, nekem pont ezért lett egy gyerekem. Mindig is egyet szerettem volna. 🙂
tegnap 22:13
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

"Aki egy teljesen szuverén, önálló személy lesz. Nem a nagynak a pótkereke."

Egyetértek!

tegnap 22:16
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a fiam megszületett azt szerettem volna ha max 3 éves koráig kap egy kistesót vagy előbb picit.Nem lenne ilyen kis egoista.

Utána meg már ha a feleségem is akarta volna,én mondtam volna nemet rá.Mostmàr nem tenne neki jót .

tegnap 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!