Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a helyes amit tehet egy...

Mi a helyes amit tehet egy szülő ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden, a lényeg, hogy nálam anyum kiskorom óta mondogatta. Milyen rosszak az emberek, senkiben se lehet megbízni, meg gonoszak stb stb. Még most is jön nekem úgy, hogy már nekem van gyerekem.

Hogy "látod mondtam én, hogy milyenek de te nem hittél nekem" , " te nem tudod milyenek az emberek, én tudom milyenek"....

Na szóval igen..

Lehet hülye vagyok, de hiába tapasztaltam én is rosszat egyes emberekkel, és tudom milyen szörnyű dolgok mennek a világban. Még is úgy vagyok vele, hogy DE vannak jó emberek is és velük kell körül vegyük magunkat.

És elkezdte mondani, hogy én is kicsiként tanítsam meg a lányomnak, hogy milyenek is az emberek.... és mondjam neki...

Nyilván én ezzel nem értek egyet. Persze megtanítom neki, hogy óvatos legyen azért, de szerintem a lányomnak magának kell megtapasztalnia ezeket..

Ti erről mit gondoltok? Inkább mondjuk el vagy ne?

Én a saját bőrömön tapasztaltam és inkább bárcsak ne tudtam volna, legalább szebb lett volna a gyerekkorom és nem hallgattam volna folyton ezt ha épp pl új valakit ismertem meg suliba vagy valaki megbántott.

Az biztos, hogy hozzám és az apjához a lányunk bármikor fordulhat majd ha baja van. De nem a mi dolgunk ezt elmondani neki.

nov. 16. 14:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Anyukádnak valami súlyos baja lehet, ha ezt így látja, a Te feladatod szülőként, hogy ettől az agybajtól megóvd a gyereked!

Az emberek nagy átlagban jobbára rendesek, és csak kisebb elhajlásokat követnek el. Van pár százalék rosszindulatú elmebeteg, ezeket jó megtanulni felismerni és elkerülni, de ezt se óvodáskorban kell elkezdeni megtanítani a gyereknek, ez még a szülő feladata. Elég, ha annyit tud, hogy ne menjen el idegenekkel.

nov. 20. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!