Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik gyereket választanád?

Melyik gyereket választanád?

Figyelt kérdés

Ebből a kettőből.

Ha nem nevelési kérdés lenne, hanem veleszületett temperamentum.

nov. 14. 12:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
58%

Agresszív, csapkodós gyereket senki nem akar, de amúgy továbbra sem lehet azt mondani, hogy amelyik gyerek pörgős, eleven, az csapkodni is fog.

Tehát továbbrs is rossz a kérdes, mert nyilván senki nem fogja azt mondani, hogy ő agresszív gyereket valasztana. Ha ezt kivetted volna, es beleírod, hogy kicsit hiperaktív, talán relevansabb az összahasonlítás.

nov. 14. 13:38
 12/17 A kérdező kommentje:

De én nem is mondtam, hogy minden eleven gyerek agresszív! És azt sem állítom, hogy minden csendes gyermek szorongó lenne!

Ez két véglet, és ebben a kérdésben a csendes gyermek most pont annyira nyámnyila és szorongó, mint amennyire az eleven gyermek durva és nagyszájú.

nov. 14. 13:49
 13/17 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem az 1. is "le van húzva", ugyanis én meg szorongó gyerkőcöt nem szeretnék... A fiamra viszont inkább az első leírás illik ezt leszámítva, nyugodt, abszolút nem az a szélvész-kategória, de két évesen simán beszédbe elegyedik ismeretlenekkel is a maga módján, mesél ezt-ezt stb.. Emellett kíváncsi is, sok dolog érdekli, okos is, de az akaratát egyelőre nem nagyon érvényesíti... A játszin nem zavarja, ha kiveszik a kezéből a játékot, csak megy és keres másikat, a dackorszakot eddig meg sem éreztük. Most kíváncsian várom, hogy bekeményít-e :)
nov. 14. 14:43
 14/17 anonim ***** válasza:
69%

Nekem mindkét kategóriából van egy gyerekem. Nem tudom megmondani, melyikkel könnyebb.

A csendes, kissé antiszoc, szófogadó gyereknél nehéz rájönni, mik a valódi érzései és hogyan kezeljem őket. Nehéz felismerni, ha ideges, szomorú vagy vidám, mert a szerinte elvárt kifejezést mutatja sok esetben. Őt erősíteni kell, támogatni és résen lenni, ha mégis kimutatja, mit gondol. Viszont szuper a memóriája és jól értékeli a helyzeteket, azonnal felismeri a helyes cselekvést és nagyon önálló.

A másik gyerek impulzív, türelmetlen, határozott, nem szeppen meg nagyobbaktól és harcos típus. Nála könnyű megérteni, mit miért csinál, de vele meg kell értetnem, hogy hogyan ne túlozza el a dühét vagy hogy legyen türelme másokhoz. Emellett érzelmes, figyelmes, okos gyerek és bújós ölelgetős fajta, a barátait imádja és védi.

Szerintem az embereket komplexen kéne nézni, nem kiemelni pár rossz tulajdonságot. Mindkettővel egyformán megdolgozunk és imádom, ahogy fejlődnek. Más eszközök és módszerek válnak be, de ettől nem jobb vagy rosszabb egyik sem.

nov. 14. 18:37
 15/17 anonim ***** válasza:
50%
Egyiket se, mert mar van egy 3 hónapos a másodikból és soha semmi pénzért nem cserélném el egy elsőre 😉
nov. 15. 00:20
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

A szüleimnek 2:2 arányban van a hevesebb és a nyugodtabb. Anyukám erre azt mondta, hogy a két eleven testvérem nevelése kemény volt, de azzal vigasztalta magát, hogy nekik könnyebb lesz majd az életben. És tényleg.

Választani nem választanék, mert elfogadom azt, akit kaptam, de ha nagyon nem bírnék egy eleven gyerekkel, lehet, hogy nem szülnék többet. Igaz, nálunk az elsőre nagyrészt igaz, amit második lehetőségként leírtál, de eddig azért tudtuk kezelni, így lett testvére.

nov. 15. 14:14
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát biztos nem a törékeny hópihe lelkű életképtelent aki miatt tojáshéjakon kell járkálni és előadni az örömujjongást ha végre mer valamit egyedül önállóan csinálni.
nov. 17. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!