Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik gyereket választanád?

Melyik gyereket választanád?

Figyelt kérdés

Ebből a kettőből.

Ha nem nevelési kérdés lenne, hanem veleszületett temperamentum.

ma 12:13
A kérdező szavazást indított:
Csendes, megfigyelő, békés, nem erőszakos, kevéssé asszertív, inkább szorongó
Nagyon szociális, társaságban eleven, könnyen bevadul, akaratos, agresszív, önérvényesítő
42 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Milyen célra és hol van ilyen választási lehetőség ?
ma 12:28
 2/14 anonim ***** válasza:
35%

Nagyon csúnyán le van húzva a második. Az elsőhöz érdemes lenne odaírni, hogy nem szociális, magánakvaló és mindenhol kiközösítik, pedig nem bántja őket, akkor lenne egál.

Nem írhatod le, hogy a csendes de nincsvelenagybaj vagy az ördög, mert félrevezető és elfogult.

Én inkább a nagyszájút választanám, aki néha durva és irányító, mert az a gyerek legalább boldog és kevesebbet kell aggódnom miatta, önálló lesz az életben, de többet kell miatta szégyenkezni. Az első miatt aggódni kell, mert életképtelen, magányos és szomorú, de legalább sehol sem ciki.

Ha csak ennyi van, amit írtál(amit kétlek), akkor meg nyilván az elsőt, mert az csak csendesebb. De ha a másodikhoz szélsőséget írsz, érdemes az elsőhöz is.

ma 12:30
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Ez márcsak azért is egy atom hülye kérdés mert nem tudom elképzelni azt az embert aki azt akarja hogy a gyereke agresszív állat legyen aztán később a börtönbe kelljen látogatnia.
ma 12:35
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
Tapasztaltam, milyen felnőtt lesz a könnyen bevaduló, agresszív gyerekekből, úgyhogy sosem választanék ilyet, mert ez súlyos probléma, azonnal kezelni kell. Megsúgom, nem fogja kinőni...
ma 12:36
 5/14 anonim ***** válasza:
39%

Az én gyerekem majdnem olyan, mint a 2., de(!) nem agreasszív, nem durvul. Viszont igen, eleven, pörög, nem ül meg, szociális, akaratos.

Néha azt mondom, huh, jó lenne egy nyugisabb gyerek, viszont van a családban olyan gyerek is, mint az első, és azt mondom, köszi, inkább az enyém. Mert az a masik gyerek tök passzív, semmit nem csinál, nem lehet vele normálisan beszélni, játszani, semmit, ül magában nézelődve, alig lehet bevonni, hogy játsszon a többi gyerekkel, állandóan szorong, fáj a hasa, ha elmennek vele valahova, elbújik, ha hozzászólnak, ilyesmi. Elvont kicsit.

Na, azért nekem ilyen antiszociális gyerek sem kellene. De nyilván van olyan is, aki nyugisabb, békésebb, de "normálisabb". Viszont ahogy a kettes írja, ha a masodikra ráhúzol valami nagyon negativat, akkor az elsőre is rá kéne, hogy mittudomén, autisztikus.

ma 13:23
 6/14 anonim ***** válasza:
58%
Amúgy ez a kérdés hülyeség. A kislányom nagyon céltudatos, pörgős, eleven, társaságban hamar feltalálja magát stb... Teljesen ellentéte az elsőnek amit lehet választani, de nem agresszív. Lehet erősebb jellemű egy gyerek agresszívittás nélkül is.
ma 13:29
 7/14 A kérdező kommentje:

Jajj nem ilyen durva bűnöző típus másodikra gondoltam. kicsi gyerekekre, ahol az agresszió még életkori dolog, pl az oviban ő az, aki az "első számúnak" odacsap, ha az elveszi a játékát, az első pedig aki szó nélkül tűri. Nekem ez a "tökéletes normális" gyerektől mindkettő ugyanolyan távolságra van. Az elsőnél pont az a baj, hogy tűr, szorong, és nem érvényesíti, amit akar, ez oda van írva.

És persze, az életben nem lehet választani, azt én is tudom. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy melyik típussal boldogulnál könnyebben szülőként.

ma 13:31
 8/14 anonim ***** válasza:
87%
Van kettő az elsőből és egy a másodikból. A második típus jobban fog boldogulni az életben, de addig megőszülök tőle idehaza. Szóval ha lenne negyedik, inkább a visszahúzódó típust kérném megint :D
ma 13:35
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Ha erről a kinőhető, 3 éves kori agresszióról van szó, amit lehet kezelni és nevelni. Akkor inkább a másodikat. Én magam aktív ember vagyok, annyira nem vagyok oda az ilyen maganak való, szorongó gyerekekért.
ma 13:35
 10/14 anonim ***** válasza:
44%

Attól, hogy pörgősebb a gyerek még nem feltétlen csap oda a másiknak. Az enyém nem bánt senkit még akkor sem, ha bántják. Túlságosan beleneveltük az óvodakedzésnél, hogy senkit nem bántunk. Most azt próbáljuk belenevelni, hogy azért védjed már meg magadat.

6# vagyok

ma 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!