Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok ezekről a nevekről?

Mit gondoltok ezekről a nevekről?

Figyelt kérdés

Szerkő, Olimpia, Klarissza, Szixtin, Tavaszka, Uzonka, Vulfia, Zöldike, Zseraldin, Vadvirág, Akaiéna, Avarka, Csuda, Délibáb, Daliborka, Dorkás, Estilla, Banánvirág.

Ha csak egyet lehetne kötelezően, melyiket választanád ezek közül?

Ezeket mind lehet adni egyébként.

tegnapelőtt 00:50
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
89%

Az Estilla szép név. Van egy ilyen keresztnevű színésznőnk, Mikecz Estilla.

A többi borzalom.

tegnapelőtt 08:01
 12/31 babyboom567 ***** válasza:
80%

A Klarissza egy tök normális név.Volt Klarissza munkatársam.Az Estillát még nem hallottam de szerintem szép.

Ha kizárólag ezek közül kellene választanom, akkor, Estilla, Klarissza,és Olimpia ha nagyon muszáj.

tegnapelőtt 10:37
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Dorkásnak hívják a húgomat. Ő volt az első az országban ezzel a névvel. Bár neki sem tetszik és szerintem se szép de mivel egy számomra szeretett személyhez kötöm ezt a nevet ezért ezt választanám.

Ezenkívül még talán a Klarissza vállalható. A többi borzalmas.

tegnapelőtt 11:26
 14/31 anonim ***** válasza:
80%
Vadvirág, mert a Virág egy megszokott név és majdnem ugyanaz, vagy Avarka mert hasonlít az Arankára (így hívták az egyik nagymamámat).
tegnapelőtt 13:14
 15/31 anonim ***** válasza:
54%

Szerkő - Szerkezet, szerelés, szerkentyű…

Olimpia - Régi név egyébként, de mivel közismert és sport specifikus vonatkozása is van… vegye fel az, aki tényleg bajnoknak készül, de ne büntesse vele a gyerekét.

Klarissza - Ez még a normálisabbak között van. Hasonlóan képzett, mint a Larissza. Persze, nem mindegy, hogy ki viseli. Szerintem nem erőltetett.

Szixtin - Hány éves vagy, Szixtin, sixteen? Ja, el is felejtettem, hogy már rég 40 vagy. Amerikai valley girl életmód majmolás, sznoboskodás. Felejtős…

Tavaszka, Vadvirág, Délibáb - Hippi család gyermekei. Szokatlan, de bevallom, hogy “adom”.

Uzonka - Uzonka, mi lesz ma az uzsonna? … No comment.

Vulfia - Tetszenek a “farkas” jelentésű nevek, de itthon ez egy kicsit fura.

Zöldike - Kékike, Fehérke Liluka… Ha színt akarsz adni a gyereknek, és nem nevet, az csak a Barnával és a Piroskával működik vállalhatóan.

Zseraldin - Még mindig undorodom a fonetikus, meg nem honosodott francia neveket.

Akaiéna - “Várj, hogy hívnak? Milyen hiéna?”

Avarka - Cifraszűrős N*i szülők.

Csuda - “Csudálatos”… főleg pink művirággal a hajában, és kínai hamisítvány Barbie babák között lézengve a vidéki búcsúban.

Daliborka - Dalí és Borka. Kár ezzel büntetni egy gyereket. Máshogy is ki lehet ám fejezni a művészet iránti rajongást.

Dorkás - Egy borzasztó kísérlet a Dorcas név magyarítására. Lever a víz azoktól a latin eredetű nevektől, amiket az “sz” helyett “s” hangzóval próbálnak magyarosítani. Pedig kínosak és felejtősek.

Estilla - Írói névalkotási kísérlet az Estella, Stella név magyarítására. Személy szerint harapok az összes hasonló verzióra, amiben s-sel ejtik a második hangzót, mint az este szóban. De mivel ez már egy alaposan áttranszformált alak, ezt tartom a legelfogadhatóbbnak.

Banánvirág - Rettenet. A banán egyébként is fallikus szimbólum.

tegnapelőtt 13:48
 16/31 anonim ***** válasza:
42%
Bocsi, közben rájöttem, hogy a Dorcas görög eredetű. De a “Dorkás” akkor is vállalhatatlan.
tegnapelőtt 13:50
 17/31 A kérdező kommentje:
Nem akarom ezeket adni gyerekemnek, csak érdekelt ezek közül melyiket tartjátok normálisnak és vállalhatónak, mert tényleg rettenet milyen neveket találtam a listában :D...Szerintem is a Klarissza szép és vállalható.
tegnapelőtt 14:51
 18/31 A kérdező kommentje:
Az Uzonka névről nekem is egyből az uzsonna ugrott be XD...
tegnapelőtt 14:52
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
15, érdekes, neked a Zseraldin fonetikusan leírt, de a Klarissza az vállalható, mikor kb ugyan az. Én egy Klarisszát ismerek, hát nem idén barnult.
tegnapelőtt 15:38
 20/31 anonim ***** válasza:
61%

Klarisszáról nekem mindig ez jutna eszembe:

[link]

tegnapelőtt 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!