Mit gondoltok ezekről a nevekről?
Szerkő, Olimpia, Klarissza, Szixtin, Tavaszka, Uzonka, Vulfia, Zöldike, Zseraldin, Vadvirág, Akaiéna, Avarka, Csuda, Délibáb, Daliborka, Dorkás, Estilla, Banánvirág.
Ha csak egyet lehetne kötelezően, melyiket választanád ezek közül?
Ezeket mind lehet adni egyébként.
Az Estilla szép név. Van egy ilyen keresztnevű színésznőnk, Mikecz Estilla.
A többi borzalom.
A Klarissza egy tök normális név.Volt Klarissza munkatársam.Az Estillát még nem hallottam de szerintem szép.
Ha kizárólag ezek közül kellene választanom, akkor, Estilla, Klarissza,és Olimpia ha nagyon muszáj.
Dorkásnak hívják a húgomat. Ő volt az első az országban ezzel a névvel. Bár neki sem tetszik és szerintem se szép de mivel egy számomra szeretett személyhez kötöm ezt a nevet ezért ezt választanám.
Ezenkívül még talán a Klarissza vállalható. A többi borzalmas.
Szerkő - Szerkezet, szerelés, szerkentyű…
Olimpia - Régi név egyébként, de mivel közismert és sport specifikus vonatkozása is van… vegye fel az, aki tényleg bajnoknak készül, de ne büntesse vele a gyerekét.
Klarissza - Ez még a normálisabbak között van. Hasonlóan képzett, mint a Larissza. Persze, nem mindegy, hogy ki viseli. Szerintem nem erőltetett.
Szixtin - Hány éves vagy, Szixtin, sixteen? Ja, el is felejtettem, hogy már rég 40 vagy. Amerikai valley girl életmód majmolás, sznoboskodás. Felejtős…
Tavaszka, Vadvirág, Délibáb - Hippi család gyermekei. Szokatlan, de bevallom, hogy “adom”.
Uzonka - Uzonka, mi lesz ma az uzsonna? … No comment.
Vulfia - Tetszenek a “farkas” jelentésű nevek, de itthon ez egy kicsit fura.
Zöldike - Kékike, Fehérke Liluka… Ha színt akarsz adni a gyereknek, és nem nevet, az csak a Barnával és a Piroskával működik vállalhatóan.
Zseraldin - Még mindig undorodom a fonetikus, meg nem honosodott francia neveket.
Akaiéna - “Várj, hogy hívnak? Milyen hiéna?”
Avarka - Cifraszűrős N*i szülők.
Csuda - “Csudálatos”… főleg pink művirággal a hajában, és kínai hamisítvány Barbie babák között lézengve a vidéki búcsúban.
Daliborka - Dalí és Borka. Kár ezzel büntetni egy gyereket. Máshogy is ki lehet ám fejezni a művészet iránti rajongást.
Dorkás - Egy borzasztó kísérlet a Dorcas név magyarítására. Lever a víz azoktól a latin eredetű nevektől, amiket az “sz” helyett “s” hangzóval próbálnak magyarosítani. Pedig kínosak és felejtősek.
Estilla - Írói névalkotási kísérlet az Estella, Stella név magyarítására. Személy szerint harapok az összes hasonló verzióra, amiben s-sel ejtik a második hangzót, mint az este szóban. De mivel ez már egy alaposan áttranszformált alak, ezt tartom a legelfogadhatóbbnak.
Banánvirág - Rettenet. A banán egyébként is fallikus szimbólum.
Klarisszáról nekem mindig ez jutna eszembe:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!