Mit gondoltok ezekről a nevekről és melyik a legszebb számotokra?
-Petra
-Ibolya
-Lilla
-Noémi
-Zselyke
-Hanna
-Szófia
-Alíz
Petra: szerintem jó név, nem adnám, de semmi bajom nincs vele. Esetleg annyi, hogy egy picit "keményebb" hangzású, ami nem mindenkinek tetszik, de tény, hogy nem másoknak kell megfelelni névválasztáskor.
Ibolya: alapból nem rossz, de nekem az összes Ibolya ismerősöm 50+-os, úgyhogy nehezen tudok ettől elvonatkoztatni. Az Ibi becenév kimondottan nem tetszik valamiért.
Lilla: szép név, kedvelem a Lilla nevű ismerőseimet, szóval pozitív asszociációim vannak vele kapcsolatban, de azért sem adnám, mert van ilyen nevű közeli ismerősöm.
Noémi: nem igazán ismerek Noémit, úgyhogy ilyen szempontból semleges. Amúgy teljesen jó név.
Zselyke: nem tetszik, sajnálom. Nagyon divat név most, ami önmagában nem lenne baj, de nem tetszik benne az ly (j-vel sem jobb mondjuk), a -ke végződés, ráadásul a petrezselyemre gondolok, amikor meghallom. Én semmi szépet nem látok benne, nem tehetek róla. Bocsánatot kérek az összes Zselykétől.
Hanna: 12 éve messze a legnépszerűbb lánynév. Engem már ez visszatartana, de tudom, hogy nem mindenki gondolkodik így. Amúgy rendben van, de nem igazán értem a hype-ot. Ugyanez a helyzet az Annával.
Szófia: a hangzása nagyon tetszik, de így magyarul leírva valahogy mindig picit furának érzem, és a bolgár fővárosra gondolok a Sophia/Sofia név helyett.
Alíz: tetszik, talán adnám is.
1. Noémi 2. Petra 3. Lilla 4. Ibolya 5. Aliz
Az 1-2. adnám is. De a többi is szép.
Zselyke borzasztó nekem, mint a gejl...
Hanna elcsépelt de szép.
A Szófia, Szófia neveket kifejezetten nem szeretem. Erőszakos, kissé előkelősködő magyarítás. Szofi leírva szörnyű.
Zsófiát adnam is.
1. Hanna
2. Alíz
A többi is rendben van, de ezt a kettőt adnám is. És nem érdekelne, hogy mennyien adják még. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!