Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi most a trendi 2024-ben?...

Mi most a trendi 2024-ben? Hány hónapos koráig indulhat el a baba? 15 hóról tudtam de állítólag már 18?

Figyelt kérdés
nov. 4. 23:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Trendinek írtam, mert mindig van újítás... lásd hozzátáplálás. De akkor én nem voltam elég informált, mindig 18 hó volt a "türelmi idő". Van több gyermekem, és a kislányommal 4 hónapos korában kezdtünk tornára járni izomtónus probléma miatt. Most 16 hónapos és még nem jár csak kapaszkodva lépked. De a lábát sem emeli igazán még, állítólag feszessèg miatt. Csak nekem hosszú akkor ez az idő? Mert mások mondják hogy Dévényre pár alkalmat kellett járniuk mi 8 hónapja járunk heti rendszerességgel és még így sem érte be e a társait. Arra gondoltam, mikor elkezdtük, hogy időben vagyunk, szuper lesz, egy éves korára biztosan elindul. ( Mint a másik 2 babám). De még nem. Gyógytornász szerint legyek türelmes szépen el fog indulni, ő lehet későn érő típusú. Csak aggódtam, mert hosszú ideje járunk már.
nov. 5. 11:07
 12/19 A kérdező kommentje:
Ja és TSMT- re is járunk március jó ideje.
nov. 5. 11:08
 13/19 A kérdező kommentje:
* már, bocsánat. 🙂
nov. 5. 11:08
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyerek más. Látni, hogy fejlődik-e vagy csak fekszik mint egy darab fa.

A legnagyobbam baromi gyors volt, 9 hónaposan járt rendesen.

A középső "csak" 10 hósan.

Aztán most itt a pici, lassan 7 hónapos és még ülni sem tud 😅 tesói pedig már ültek, másztak, álltak.

Ő még csaj kúszik, négykézláb hintázik, oldalra ki-ki ül.

Nem aggódom, látom, hogy napról napra ügyesebb, de ha mondjuk épp csak nagy kínnal tudna átfordulni mostanra, biztos megnézetném, nem arra várnék,.hogy 18 hónapos koráa megtanul-e járni vagy sem.

nov. 5. 11:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"legyek türelmes szépen el fog indulni, ő lehet későn érő típusú"

Vagy nem megfelelő gyógytornát kap, vagy nem elég gyakorisággal.

Heti egy nekem kevésnek tűnik, miközben én heti ötször hordtam a gyereket, plusz otthon is tornáztunk, és így is elmúlt 18 hónapos mire elindult.

Neurológus látta?

nov. 5. 11:14
 16/19 A kérdező kommentje:

Igen látta neurológus kettő is.

Mr vizsgálat is volt. Mindenhol rendben találtak mindent. Én is arra gondolok, talán ritkán vagy nem jó neki a Dévény. Pedig szépen hozogatja be a lemaradást csak lassan ... Lehet többször kéne menni. Esetleg még a szakszolgálatra gondoltam,felkeresem őket. Mert sajnos, ahová járunk ők nem tudnak többször fogadni egy héten csak egyszer.

nov. 5. 12:31
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem a konduktor azt mondta ha 15 hónaposan nem jár, akkor menjünk vissza.

(Az enyém 9 hónaposan nem mászott, a védőnő már küldött is minket korai fejlesztőbe. Persze ott mondták, hogy igazából 10 hónapos koráig kell másszon, 10 hónaposan már mászott. Azért kérdeztem rá külön, hogy meddig kell járjon, mert tudtam, hogy a védőnő megint előbb el fog küldeni, mint amikor kellene...)

nov. 5. 15:14
 18/19 anonim ***** válasza:
Elindulni alatt mit értünk? Hogy tesz bizonytalanul egyensúlyozva tesz 2-3 (4, 5, 6...) lépést, vagy amikor el lehet menni vele sétálni, mert biztosan nem esik el és nem is akarja négykézláb folytatni az utat?
nov. 6. 12:28
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
18, az átlagember már a pár lépést annak tartja. Gyógytornász szemmel, amikor a gyerek esés nélkül megtesz egyben 3-4 métert. Ettől még odébb lehet, hogy kint is sétál.
nov. 6. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!