Vilma és Zelka név ikreknek?
Figyelt kérdés
Adnátok ezta két nevet ikerlányoknak? Vezetéknévhez mindkettő passzol 😊okt. 23. 15:12
21/33 anonim válasza:
Én nem adnám. A Vilma számomra is öreges, meg valahogy olyan "kerek, gömbölyű" név. Egyébként a Vilmos női megfelelője, ami szintén nem tetszik. Attól, hogy valaki látott már Vilma nevű kisgyereket, nem azt jelenti, hogy egy idősebb generációban nem volt valaha nagy divat és ettől nem vált öregessé, mert de. A Zelka nekem hangzásra jobban tetszik, de szokatlanabb, amint meghallják, arra fognak gondolni, hogy anya feltűnősködni szeretett volna egy kicsit, mert az ő gyereke olyan különleges.
22/33 anonim válasza:
Bezzeg a Máté, Dániel, Anna, Zsófia nem öreges nektek, pedig azokat már az Árpád-korban is viselték.
24/33 anonim válasza:
"Bezzeg a Máté, Dániel, Anna, Zsófia nem öreges nektek, pedig azokat már az Árpád-korban is viselték."
Nem, hogy őszinte legyek ezek egyike se öreges számomra. Valószínűleg azért, mert ilyen névvel én csak huszas-harmincas korosztalyt ismerek.
25/33 anonim válasza:
A Zelkával az is probléma, hogy könnyen félrehallható. Helka, Helga, Zelma…stb. Ne add, ha nem akarod, hogy állandóan elírják a gyereked nevét.
26/33 anonim válasza:
Nekem hangzásra a Zelka tetszik. Adni nem adnám, mert inkább becenévszerű, pl. mint a Zorka, és elég furán hatna majd egy felnőtt lánynál/nőnél, de a hangzása nem rossz. A Vilma sosem tetszett. Az is probléma, amit már előttem is írtak, hogy nagyon, de nagyon más típusú a két név - nem kell az ikreknek ugyan összecsengő nevet adni, de azért egy nagyon retro név mellé egy újhullámosat párosítani sem szerencsés. Még akkor sem, ha külön-külön mindkét név tetszene a többségnek.
28/33 anonim válasza:
A Vilmát nem adnám a gyerekemnek, de tetszik. Nem kirívó, de nem is unalmas név.
A Zelka nem igazán tetszik, egy meseszereplőnek szívesen adnám, de hús-vér embernek nem. Nekem a Lolka és Bolka jut róla eszembe.
29/33 anonim válasza:
27es, szerintem meg a Lili, Liza, Lina, Szofi, Nina, Hédi stb katasztrófa mégsem fikázom.
30/33 anonim válasza:
Dehát véleményt kért a kérdező. Az én véleményem szerint egy katasztrófa. Sőt, egy hányinger. Hogy a tiéd mi a Liliről, azt senki nem kérdezte. Két másik névről volt szó a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!