Hogyan lehet rendes, egeszseges gondolkodasu gyerekem?
Ne legyen kleptomanias, ne legyen verekedos, kotekedos. Rendes szofogado gyerek legyen. Idoben legyen ott ahol lennie kell. Legyen pozitiv,lelkes,kreativ. Van erre valami mod ,valami nevelesi modszer/praktika? Vagy olyat kerdezek amire nincs megoldas at all?
Az hogy fiu vagy lany az kb mind1. Csak lehessen vele ertelmesen beszelni. Attol tartok a leginkabb,hogy az iskolaba megrontjak. Marmint elcseszik a tobbiek. A csordaszellem miatt. HIaba nevelem en jol,ha ott van napi 8 orat az iskolaban. Meg fontosabb,hogy mit gondolnak az iskolatarsak mint a szuleim c. tortenet.
Es a kesobbiekben az rossz erzes ha pl a gyerek szeretne valamit de nincs rá, es meg kel mondani,hogy nincs rá,nem tudom megvenni?
tobb mint 10 eve lakunk angliaban es azt latom,hogy az utcaban a gyerekek nagyon kis csibészek. Legujabb szenzacio,hogy pl van motoruk es 3-4 gyerek azon gurigazik,vagy elektromos biciklin este 10kor sotetedes utan sotet ruhaba szaguldoznak. Pedig jo kornyeken lakunk,megis elofodrul. Nem szeretnem,hogy pl az eny gyerekem is ezt csinalja.
Lehet,hogy tulporgok az egeszen,de annyi kerdesem van.
7-es vagyok, egyebkent nagy onfegyelemmel, tudatos gondolkozassal at lehet irni a hibas berogzodeseket.
Nekem nem a szuleimtol jon ez, hanem a nagyszuloktol. Sajnos sokat vigyaztak ram, es en ertem, hogy miert, egyszeruen muszaj volt, de nem voltak annyira kedves emberek.
Sokszor nekem is bizonyos helyzetekben elojonnek azok a mondatok/ dolgok, amiket toluk hallottam es volt mar ugy, hogy automatikusan kicsuszott a szamon ez-Mert az ember neha tehetetlen es ez jut eszebe, hiszen ezt hallgatta evekig.
De ezt kello gyakorlassal at lehet irni, ezt tapasztalom magamon.
Illetve nekem meg a Beszelj ugy, hogy erdekelje, hallgasd ugy, hogy elmeselje c. konyv adott nagyon sokat. Ha csak egyetlen egy konyvet olvasol a nevelessel kapcsolatban, akkor ez legyen! Szuper nagyon.
Nem kell mindent is megvenni a gyereknek, sot. Pont az a jo, ha nem kap meg mindent, amit csak kiejt a szajan.
Fog erte hisztizni? Lehet. De nem baj, igy tanulja meg, hogy nem kaphat meg mindent, illetve ertekeli azt,ami van, ez felnottkent se lesz feltetlenul maskepp.
A "mindent megvenni" reszlethez.
Anno nekem sokkal fontosabb volt,hogy milyen Dragon ball kartyam van eppen mint az hogy milyen ruha van rajtam, adidas vagy kinai.
Viszont a szuleimnek nem, inkabb a ruhat vettek meg mint hogy pl DB kartyakat,mert az nem fontos/ertektelen stb.
Kovetkezmeny? Evekkel kesobb mikor mar sajat fizum lett elkoltottem vagy 100e FT-t erre a celra. Lehet,hogy kesobb megbantam,de akkor nekem az kellett. Vartam,hogy hoza azt a wow! erzest,de mar nem hozta vissza mint akkor gyerekkorban vagytam ra.
Meg kell talalni ebben is az egyensulyt :) En is megveszem a fiamnak pl azt a legot, amit nagyon szeretne, de peldaul ilyen nagy ajandekot csak unnepre kap.
Szoval nincs az, hogy most minden masodik nap kap valamit, csak mert kitalalta.
Ez azert is jo,mert addig el is tudja donteni a varakozasban, hogy tenyleg fontos-e neki. Ha igen, megkapja.
Nyilvan azert szoktunk csak ugy venni aprosagokat nekik unnepen kivul, de ez nem egy mindennapos dolog es foleg nem barmi, amit kitalalnak. A nagyobbik gyerek naponta jon haza valamivel, hogy mit akar, mert hallotta az oviban, de ez nem igy mukodik.
Es egyebkent sokszor masnapra el is felejti, hogy elozo nap mi volt a kivansag :D
Az se jo, ha soha nem kapnanak semmit. De ez idovel kialakul majd, kinek mi valik be. Nekunk ez igy jo egyelore :)
Szeretni kell őt,elfogadni,támogatni.És ezt nem csak szóban mondva, hanem érezze is.
A gyereked nem_a tulajdonod, nem_a folytatásod,hogy ő valósítsa meg a te álmaidat, nem_egy robotgép,hogy a létező összes dologból kitűnő legyen.
Ilyen sértődötten ha a szülő megjegyzi fennhéjázva, hogy "Magadnak tanulsz", az nem jó, akkor mit van megsértődve, mi ez a sértődött, undokoskodó hangnem? Nekem szerencsére nem mondtak ilyet, meg a 3-as az általában meg is volt, szóval az én osztályzataim rendben voltak, de volt olyan osztálytársam, aki megkapta ezt a mondatot, és ő sem volt nemtörődöm, csak volt, hogy valamelyik dolgozat nem jött neki össze.
Kozepsuliba volt talan,hogy az egyik gyerek anyja bejott es mondta,hogy a gyerek UV-zni fog mert a vizsgan gyengen teljesitett. Na az mennyire volt ciki.. :/
Ertem ezt az ajandekozos dolgot.
Gyerekek sokszor kihasznalj,hogy anya nem veszi meg akkor megyek apahoz?
Kell egy elozetes megegyezes a szulok reszerol,hogy ugyanazt mondjak,senki se legyen engedekenyebb? Ez jo?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!