Hogyan lehet rendes, egeszseges gondolkodasu gyerekem?
Ne legyen kleptomanias, ne legyen verekedos, kotekedos. Rendes szofogado gyerek legyen. Idoben legyen ott ahol lennie kell. Legyen pozitiv,lelkes,kreativ. Van erre valami mod ,valami nevelesi modszer/praktika? Vagy olyat kerdezek amire nincs megoldas at all?
Az hogy fiu vagy lany az kb mind1. Csak lehessen vele ertelmesen beszelni. Attol tartok a leginkabb,hogy az iskolaba megrontjak. Marmint elcseszik a tobbiek. A csordaszellem miatt. HIaba nevelem en jol,ha ott van napi 8 orat az iskolaban. Meg fontosabb,hogy mit gondolnak az iskolatarsak mint a szuleim c. tortenet.
Nincs. Marmint arra a reszere nincs, hogy a hatarokat biztosan feszegetni fogja es nem fog minden egyes helyzetben szotfogadni, hazaerni, tokeletesen viselkedni stb.
Mert nem robotokat nevelunk, ezt nem lehet elvarni.
A tobbiben meg csak bizni lehet, ha szeretetteljes kornyezetben no fel, testileg-lelkileg ki vannak elegitve az igenyei es lat egy normalis peldat, ertekrendet, akkor csak nem lesz bunozo.
En se lettem az, rendes, normalis csaladban nottem fel. De attol meg en is hisztiztem kemenyen 5 evesen a boltban, hogy legot akarok, meg tinikent nem mindig ertem haza idoben, nem mindig csinaltam meg a hazimunkat, amit kertek tolem, nem mindig tanultam jol es stb.
De ezek az aprosagok nem szamitanak a vegen, csak kozben nagyon nehez, azert veszekedtunk ilyenek miatt mi is :D
De rendes ember lett belolem.
Es remelem a gyerkeimmel is hasonloan alakul.
En eddig azt hittem,hogy a szuleim rendesern neveltek, az a normalis. Kemeny raebredes volt,hogy bar az akkori tudasuknak megfeleloen a legjobbat probaltak atadni,valahogy nem mindig az volt a jo dontes. Es most hogy a mi is gondolkozunk gyerekben,csomo minden elojon. Aggodom egy kicsit.
Meg,hogy alakul majd az elejen? elokeszuletek stb, meg az 1-2 evrol olvastam,hogy nagyon kemeny tud lenni. Szuleim mas rendszerbe nottek fel, volt nagy csalad, valaki mindig at tudott jonni vigyazni stb.
Mi kulfoldon elunk, csak mi ketten. Max az johet szoba,hogy anyos kijon par hetre 1x 1x.
Közhelynek tűnik, de szeretni a gyereket.
Azt mondják hasznos, ha legalább 1 éves koráig szoptatva van.
Azt is mondják, hogy fontos odafigyelni az első néhány évében főleg a kötődésre. Ez azt jelenti, hogy nem szabad hagyni sírni, mindig fel kell venni ölbe és meg kell nyugtatni. Ugyanis ha sír, akkor abban nő fel, hogy ő egyedül van, és ez az egész életre meghatározza majd a személyiségét, vagyis érzelmileg nem lesz egészséges, nem fog tudni kötődni senkihez sem.
A dac korszakban normális határokat kell húzni, amiket be kell tartani. De néha meg kell neki engedni, hogy kialkudjon valamit, különben felnőttként sem fog tudni határokat húzni, és egy szolga lesz.
Nem szabad engedi, hogy az engedélye nélkül testi kontaktus érje. Csecsemő korában ha sír a nagy ölébe, akkor ki kell venni, később ha nem akar puszit adni vagy kapni, akkor ne kapjon és ne adjon, ha simogatják a popsiját vagy bárhol máshol és nem akarja, akkor nem kell engedni. Ha akarat ellenére hozzá lehet érni, akkor nagyobb eséllyel fog később olyat is megengedni a fiúknak, amiket amúgy nem akar.
Fontos az önállóságra nevelni, ez azt jelenti például, hogy nem kell szilárd étellel etetni. Ha már elég nagy hogy ilyet egyen, akkor bele kell ültetni a babaszékbe, és elé kitenni a szilárd ételt. Nem kell összepépesíteni, elég ha kisebbre felvágod. És majd ő eszi magától. Nekünk csinálta, igaz hogy néhány hónapig nagy mocskot csinált, de megtanult tenni normálisan.
Aztán ha olyan lesz a gyereked, vagy szr társaságba keveredik, cs.szheted a nevelésedet.
Legjobb barátnőm 16 évesen már pasizott, 17 évesen felcsinálták, elhagyta a gyerekét és kiment prostituáltnak külföldre.
Az öccse meg egyetemet végzett - és egyik sem volt lazábban vagy szigorúbban fogva.
Felesegemre ez teljesen igaz. Nagyon nehezen alakit ki ismerettseget, kapcsoaltot. Mindent megoldok magam ert senkit sem erdekel,hogy mi van velem tipus. Nehez volt lekuzdeni,mert en teljesen az ellenkezoje vagyok.
Ha meg akarsz nyugtatni,olelj at,legyel empatikus.
Ha neki van problemaja,nicns olelkezés. Akciotervet kell felallitani,hogy oldjuk meg a problemat.
Koszi a tobbi tanacsot is.
"Ugyanis ha sír, akkor abban nő fel, hogy ő egyedül van, és ez az egész életre meghatározza majd a személyiségét, vagyis érzelmileg nem lesz egészséges, nem fog tudni kötődni senkihez sem."
Nem csak az elso 2 ev kemeny, hanem ugy…vegig😂
De egyebkent ez mindig hullamzik, vannak jo es rossz idoszakok es ahogy no a gyerek, maskepp nehez.
Most nekem a 2 evessel a dackorszak a nehez,de amikor kisebb volt az volt a nehez, hogy alig tudtam letenni a kezembol napkozben, mindig cipelni kellett. Meg 2 percenkent le-fel venni, lepni nem lehetett tole.
Mindketto rohadt szar tud lenni. Maskepp nehez. Az 5 evessel meg megint mas most, illetve a testverek egymassal valo kapcsolata is tud kihivas lenni. Amikor epp “olik” egymast, az kemeny, de talan a legrosszabb az, ha csendben vannak, mert akkor valami turpissag tortent az tuti😂
Pl multkor szetkentek egy banant a falon, amig en teregettem. Uppszi.
De kozben meg osszessegeben en nagyon elvezem az anyasagot most es egy percig nem banom, hogy belevagtunk, hiba vannak nehezsegek.
A segitsegre csak annyit tudok mondani, hogy sajnos nekunk sincs sok, viszont a szomszed neni szokott rajuk vigyazni, persze nem ingyen, fizetunk erte, de nagyon halas vagyunk, hogy ebben igy megallapodtunk.
Ez azert is jo; mert kozel vannak, de megse itthon, ilyenkor atmennek hozza.
Es megmondom oszinten, hogy nekem sokszor csak az hianyzik, hogy fekudjek csendben es bamuljam a plafont es senki ne is szoljon hozzam addig.
De persze a ferjemmel ilyenkor szoktunk elmenni randizni is, kell azert neha ez is.
A legalapabb a jó példa.
Ne idegeskedj, ne használj trágár szavakat, ne parancsolgass, hanem tekintsd partnernek azt akivel beszélsz, mutasd ki, hogy szereted a párod, amit kell köszonj meg, stb. Ne bagózz, ne drogozz, ne piálj....
Mert amit te csinálsz , azt tanulja meg "normáliskent"....
Alakíts ki vele jó dumálós kapcsolatot. Ehhez szerintem az kell, hogy neki se parancsolgass, hanem inkább sokszor kérd ki a véleményét.. hogy ne védekezni és menekülnie kelljen, hanem legyen lehetősége saját magát kifejezni...
Stb, többiek majd folytatják.
Hm, oke. Erdekes gondolatok,igen.
Mit is tanulunk meg a szuleinktol? Jot es rosszat is.
Pl apam alkesz volt en utalom a piat. Na ez nem igaz,de tudom a merteket. Mert nem akarok olyan lenni pl. Válás utan, lett egy 0csem es egy neveloapam akitol sokat tanultam az evek alatt. Es akkor fel sem fogtam mert nem volt tudatos. Es most veszzem eszre magamon,hogy azokat a dolgokat csinalom en is. Elektronika erdekel, filmek gyujtese, zenek,beleguzulve a szamitogepbe, es ami most jott elo az hogy gyerekkorba mindig nagy misztikummal neztem ahogy pipázik. Es most vettem magamnak is 37 eves letemre,csak mert erdekel. Am nem dohanyzok,de erdekel,szeretnem azt az illatot ujra erezni amit akkor. Mert akkor biztonsagba voltam. - Bocs elkalandoztam.
az nagyobb baj ha csendben vannak mert turpissagon torik az agyukat ... :) Hat ezen de jot nevettem,de igazad van egyebkent :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!