Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig jön hàzhoz a vèdőnő?

Meddig jön hàzhoz a vèdőnő?

Figyelt kérdés
Nàlatok meddig ment a vèdőnő hetente hàzhoz? Ne èrtsètek fèlre,nem zavar,hogy jön,meg szeretem is tènyleg. De én már inkább elvinnèm tanàcsadàsra a babàmat. (2hónapos). Volt ,hogy szólt ,hogy fèl óra múlva jön,és három órat kèsett. Mikor jön akkor főzèsbe nem akarok addig belekezdeni,de viszont egész nap se szeretnèk kèszenletben lenni mikor jön,kisfiam is jön haza a suliból utána meg van a kapkodás ,hogy legyen kaja mire megjön a család többi tagja. Hogy,ha meg elvinnèm ,az jó lenne,mert ott kész megmèrte ,beszèltünk és folytatódik a nap.. Meg én mindig pontosan mentem hozzà terhesgondozàsra. Engem csak ez zavar már kicsit.
okt. 3. 11:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, felnőő, gyereket nevelő nő vagy.

Nyisd ki a szád, és mondd meg neki, hogy Marika, ne haragudj, könnyebben sezrvezem a napomat, ha én vihetem a kicsit a rendelőbe. Úgyis minden nap sétálunk, nem gond, így neked nem kell erre jönni, és pedig nyugodtan belekezdhetek bármibe.

Ő is ember, ráadásul nem először fogja hallani a szöveget sem.

okt. 3. 11:29
 2/17 anonim ***** válasza:
95%

Hú... Nálam kint volt szülés előtt 3-4 héttel. Mikor hazajöttünk a kórházból, másnap, aztán 1 hét múlva. Utána mi mentünk egy ideig havonta, aztán meg, amikor kellett. Ja, meg egyszer még volt nálunk kb 6 hónapos korban.

Hozzád komolyan hetente kimegy??? "Kicsit" túlzásnak" érzem...

okt. 3. 11:29
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
Változó. Én úgy tudom, 6hetes korig kéne kimennie hetente. Az enyém egyszer volt pár nappal az után, hogy hazajöttünk, utána 1x 3hetesen. Az előtt kb.1hétig mondogatta, hogy holnap jön, majd másnap hívott, hogy ma mégse tud, majd holnap 😂 Szóval az enyémtől is megőrülnél. 4hetesen nekem kellett vinni státuszra és egyelőre ennyi. A héten volt 6hetes a babám.
okt. 3. 11:34
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen 1x jött, amikor 2. nap voltunk otthon
okt. 3. 11:37
 5/17 anonim ***** válasza:
78%

Jó, felőlem pirospacsizhattók... Igazán érettek vagytok.

Ki sem kellene mennie, ugyanis az van jogszabályban, hogy hány látogatás kötelező felajánlani... Semmi akadálya annak, hogy te vidd a gyereket.

okt. 3. 11:37
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyerekkel egyszer jött ki szülés előtt, pár alkalommal utána.

Második covid idején született egyszer sem jött ki sem a gyerekorvos sem a védőnő. Szülés után 5 nappal be kellett vinni majd onnan hetente, majd havonta

okt. 3. 11:42
 7/17 A kérdező kommentje:
Azért nem szóltam,mert amúgy tök aranyos,jóindulatú tényleg,meg nagyon lelkes. Nem akartam megbàntani.
okt. 3. 11:47
 8/17 anonim ***** válasza:
30%

Ez a vedőnősdi MO-n olyan felesleges

Nálunk Szlovákiában havonta visszük a kicsit 15 hónapos koráig a választott gyerekorvoshoz, ott megnézi, mit tud, hogy fejlődik

Megkapja az oltásokat és ennyi.

Legközelebb ovi vagy bölcsi előtt kell menni.

Nem zaklat senki hetente, kéthetente, főleg nem stresszelik hulyesegekkel az újdonsült anyukákat.

okt. 3. 11:48
 9/17 A kérdező kommentje:
Ez amúgy itt egy kicsi falú,nincs annyi kisbabás anyuka,gondolom több idő jut így csalàdlàtogatàsra.
okt. 3. 11:52
 10/17 anonim ***** válasza:
92%

6 hetes koráig kell hetente mennie a védőnőnek, utána havonta.

A vizsgáló/iroda/nem tudom kinek hívják amiük van több védőnőnek közös. Az enyémnek csak szerda délelőtt van tanácsadása bent, akkor nem férne bele minden baba/várandós/kisgyerek. A várandósokat és a nagyobb gyerekeket szokta behívni, meg talán azokat akik messzebb laknak a rendelőtől (hogy ne azzal menjen a munkaideje, hogy messzire kijárkál). A kisbabásokhoz 1 éves korig inkább kimegy, aminek az egyik oka szerintem a fertőzésveszély, egy 2 hónaposnak nem kellene egy váróban ülnie egy idegen ovissal, hiába fertőtlenítenek, nagyobb az esély, hogy valamit elkap, mintha házhoz megy a védőnő, másrészt az, hogy a babákat jobban meg lehet figyelni a saját környezetünkben, egy éppen átforduló, vagy kúszó babát nem

fogsz lerakni a rendelő járólapjára, hogy mutassa be mit tud...

Itt az nincs rendben, hogy össze-vissza megy. Mi a védőnővel mindig előre megbeszéljük a következő alkalmat és akkor jön, pontosan. Maximum negyed óra volt amit késett. Ezt próbáld neki jelezni, hogy legyen szíves pontosan jönni, mert nem értek rá.

okt. 3. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!