Szeretnék második gyereket, de alkalmatlan vagyok rá?
Figyelt kérdés
Két gyereket szerettünk volna, de ahogy nő a fiam, úgy látom hogy nem lennék alkalmas rá. 3,5 éves, és egyre nehezebbnek érzem az anyaságot, a babakort sokkal könnyebbnek éltem meg, mint a mostani időszakot. Így is türelmetlen vagyok sokszor, nem vagyok elég következetes, és így érzem nem jut rá elég időm a munka mellett, két gyerek mellett egyikre se lenne elég kapacitásom. Szeretnék második gyereket, vágyok rá, de nem lenne jó döntés.
Járt valaki még így? Rossz döntés lenne a második gyerek, ugye?
#7 15 éve vagyok házas, ha nem védekeztünk volna az évek alatt tudod hány gyerekünk lenne? 🤣🤣
Ezt te sem gondolhatod komolyan ugye 🤣
okt. 2. 19:13
12/20 anonim válasza:
Bocs,hülyeséget írtam,nem vagyok ma jó passzban, felejtsétek el,belátom,hogy hülyeséget írtam.
okt. 2. 19:17
13/20 anonim válasza:
Régen mi is több gyereket akartunk a férjemmel, végül egyet szültem, és nem is bánom hogy nem lett több, mi így 3-an vagyunk egy család.
okt. 2. 19:21
14/20 anonim válasza:
Hát jelenleg akkor ez valószínűleg, ha így érzed, akkor nem szabad bevállalni. De ne legyél szomorú, mert egyébként sok szülő van, aki kisebb korkülönbséggel nem vállalja be, ezért a gyereket, aztán nagyobb lesz 8-10 éves, pozitívabban változik a természetes vagy könnyebbnek érzik azt a kort (nem mindig az a tinikkel sem), és akkor döntenek úgy, hogy akkor legyen nagyobb korkülönbséggel a második.
okt. 2. 19:39
15/20 anonim válasza:
Ha nincs csok, akkor nem lesz gond egy gyerekkel sem. Le fog tudni úgy fárasztani később, mintha 5 lenne.
okt. 2. 20:27
16/20 anonim válasza:
6 hetes a kislanyunk. Mi az elso perctol tudtuk, tobb gyereket nem szeretnenk (a ferjemnek van mar egy az elozo kapcsolatabol) viszont mostanaban megjelentek a “mikorjonakovetkezo” “namajdamasodiknal” stb jellegu keretlen hozzaszolasok. En mar most alkalmatlannak erzem magam, bar lehet ez a hormonok miatt van. Hiaba probalnak az ismerosok, rokonok rameroltetni meg egy gyereket, nincs az az osszeg, amiert en ezt ujra bevallalnam.
okt. 3. 09:11
17/20 anonim válasza:
1-es/3-as, pontosan! Sokkal jobb az, ha valaki még azelőtt belátja, hogy neki egyáltalán nem való több gyerek, mielőtt bevállalná a másodikat azzal a felfogással, hogy "majd lesz valami", aztán szenvedne.
Egyébként én sosem értettem azokat a nőket, akik már egy gyerekkel is majdnem belerokkannak az anyaságba, de azért vállalnak másodikat, tehát túlvállalják magukat, mert a Kati néni azt mondta, hogy egy gyerek nem gyerek, meg testvér az KELL.
okt. 3. 09:35
18/20 anonim válasza:
Én is így voltam vele ahogy Te! El sem tudtam képzelni, hogy még egy gyerekem legyen, főleg kis korkülönbséggel. Kisfiam születése óta nehéz eset, igazi többemberes baba volt és valószínűleg SNI-s is lesz. Másfél éves volt, amikor teherbeestem. Nem volt szívem elvetetni. Félek tőle milyen lesz kettővel, de ugyanakkor várom is.
okt. 4. 11:18
19/20 anonim válasza:
Nem mondom, hogy nem fogom megbánni mert eggyel is van, hogy megfordul a fejemben, hogy talán sokkal boldogabb lennék férj és gyerek nélkül. Ráadásul a helyzet bonyolódik a második már úgy fog születni hogy a férjemmel is megromlott a kapcsolatunk, szóval most már nagyrészt csak magamra számíthatok. Egy gyereket még talán fel tudtam volna nevelni egyedül de kettőt már semmiképp nem bírok főleg ha még dolgozni se tudok visszamenni a kiadás meg 5× annyi mert tartós beteg. Így kettővel nem tudom mi lesz velem. Sose hittem hogy egyszer ilyen helyzetbe kerülök, mindig eliteltem a felelőtlen gyerekcsinálast okosabbnak és megfontoltabbnak tartottam magam aki soha nem fog ilyesmi miatt kilátástalan helyzetbe kerülni.
okt. 4. 11:35
20/20 anonim válasza:
Nekem 9 év kellett, mire azt mondtam jöhet a második.
A korkülönbség ellenére nagyon szeretik egymást.
Ha nem vagytok túl idősek, várjatok mindenképp és meglátod pár év múlva hogy érzed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!