Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van aki addig húzta a második...

Van aki addig húzta a második babát, hogy kicsúszott az időből? Megbántátok?

Figyelt kérdés

Mi lassan ebbe a helyzetbe kerülünk. Kisfiam 2 éves korában visszamentem dolgozni, akkor már 1 évet legalább maradni akartam a munkahelyen, mielőtt próbálkozni kezdünk a második babával. Aztán utána mindig volt valami, ami elsőbbséget élvezett, lakásfelújítás, férjemnek iskola, stb. Közben pedig kicsit azt is éreztük hogy jó szusszani egyet a babás időszak után, többet kimozdulni, kettesben, hármasban is. Most már 4 éves lesz a kisfiam, és még mindig nem határoztuk el magunkat, akarjuk is, még nem is, de lassan kifutunk az időből, mindketten 35 felett vagyunk, és 5-6 évnél nagyobb korkülönbséget már nem akarunk, akkor inkább maradjon egy gyerek.

Járt valaki így? Utólag ti megbántátok, hogy húztátok az időt?

szept. 29. 21:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én az elsővel húztam addig, hogy kicsúsztam a másodikból🤣

Mindig több gyereket akartam, de nem volt hozzá párom, szóval egyedül vállaltam, így száz évesen. Örülök, hogy ő lett, második már nagyjából esélytelen. Mondjuk egyedül nem is vállalnék. Az meg végképp nem fér bele az időbe, hogy még fogamzóképesen eljussak valakivel a gyerekvállalásig. Kicsit még szoknom kell, hogy nem lesz lányom, mert annyira biztos voltam benne, hogyha lesz gyerekem valaha, akkor lány lesz, de nagyon boldog vagyok, hogy van egy kisfiam.

szept. 29. 21:55
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
Én kitűztem egy célt, hogy meddig akarok szülni, nem akartam túl idős lenni és a korkülönbséget sem akartam 3-4 évnél többre. Másodszor viszonylag időben határoztuk el magunkat, de sokáig nem sikerült. Kivizsgálások jöttek, és azt mondták, ilyen-olyan kezelés lesz, utána talán összejön a kistesó. Csakhogy ennek a végére átléptem volna a megcélzott kort és nem akartam így. Elengedtem, nem foglalkoztam vele és akkor csoda módon sikerült, de ha nem jött volna össze, akkor hónapok múlva már újra védekeztünk volna és esélye sem lett volna a második gyereknek.
szept. 29. 22:05
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
"5-6 évnél nagyobb korkülönbséget már nem akarunk" - Merthogy azzal mi a gond? Legalább nincs a nagyobbiknál a testvérféltékenységes trauma. Egy nagyobb gyerek már tudja értékelni, hogy van egy kicsi aranyos baba a családban. Sőt, értékeli azt is, hogy időnként leszálltok róla a pici miatt.
szept. 29. 22:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én tudtam, hogy ez lesz, ha visszamegyek dolgozni, 1000% volt, úgyhogy nem mentem és inkább belevágtunk.
szept. 30. 06:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az első választ én is írhattam volna szinte szóról szóra, kivéve, hogy nekem van férjem. De olyan későn találkoztunk, hogy utolsó pillanatos a kisfiunk.
szept. 30. 07:49
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
Én csak azt szeretném mondani, hogy a nagyobb korkulonbsegtol ne félj. 12 év van közte és bátyám között, fantasztikusan foglalkozott játszott velem baba koromban, majd jött értem oviba suliba, most 32 vagyok felnőtt korunkban legjobb barátai vagyunk egymásnak, napi kapcsolatban pedig külföldön él. Férjem és húga között 8 év van hasonlóan jó a testvéri kapcsolat és még sok példát látok a környezetemben. Kis korkulonbsegnel viszont folyton panaszkodnak, hogy nyuzzak egymást, ki vannak készülve idegileg
szept. 30. 12:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Ennél nagyobb korkülönbség a korunk miatt nem fér bele, 40 felett én már nem szeretnék szülni. Plusz egy nagyobb gyerek mellett már nem biztos hogy belevágnánk az egészbe újra.

Egyébként köszönöm szépen a válaszokat! :)

szept. 30. 12:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor szerintem határozzátok el magatokat. :) ha most belevágtok és hamar sikerül akkor is 5 vagy 6 év lesz köztük. Ami egyáltalán nem vészes. Nálunk 5 és fél év lett a korkülönbség. Egyáltalán nem bánom. Sőt még 1 simán belefért volna. ;)

De igy már nagyon cukik tudnak lenni együtt.

Vagy ha nagy a bizonytalanság akkor el is dönthetitek hogy elég egy gyermek és akkor nem erről fog szólni innentől az élet. Mi majdnem pont úgy voltunk mint ti, csak először az én majd a férjem apukaja hagyott itt bennünket, azért tolódott ki a második baba.

Már majdnem el is engedtünk, aztán teljes meglepetésünkre beköszöntött. Már mindjárt 1 éves és mi nem bántuk meg. De nekem is volt egy határ, férjem kerek 40, én 36 voltam amikor született a kicsi. Nekünk ez így pont ideális lett. (Korkülönbség, első fiu, második lány, szeretik egymást, a nagy is okos már a tesóhoz.)

Elsőnél 1 év után mentem vissza, most picit több mint 1,5 lesz. De nem bánom. Többet ilyen nem lesz.

Amúgy alapvetően úgy gondolom, hogy úgyis úgy van mindig, ahogy lennie kell. Én a végén már kezdtem megszokni a 3-masban való életet, ugyanúgy teljesnek éreztem akkor mint most, hogy màr négyen vagyunk. Tehát ha úgy maradt volna se hiszem hogy nagyon sajnálkoztunk volna, mert az is teljes volt nekünk. De persze lehet hogy ezzel csak én vagyok így

Bárhogy is lesz veletek, sok sikert és örömet benne.

szept. 30. 15:30
 9/10 anonim ***** válasza:

#1, hany evesen vallaltad az elsot, hogy a masodik eselytelen?

Nalunk ketto van, eredetileg harmat szerettunk volna, aztan ferjfmnek eleg lett, es igazabol en sem hiszem, hogy birnam, de ahogy megyunk ki az idobol, amit anno korhatarnak meghuztunk, gondolatban tologatom ki ezt a hatart…

okt. 2. 21:37
 10/10 anonim ***** válasza:

#9! 42. Pontosabban a 42.szülinapomon fogant. Szóval már közelebb voltam a 43-hoz, mire megszületett. Most 6hetes😁

okt. 2. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!