Mi a véleményetek a Merse névről?
Túlságosan "nagy magyarkodó", azt hiszi a szülő, hogy különleges aztán jövőre már minden 2. gyereket így fognak hívni a játszótéren.
(Lásd példának: Zalán, Zétény)
Ha valaki igazán szép, magyar nevet szeretne, ami ritka ebben a korosztályban akkor ilyen nevek között keresgél inkább, mint a Frigyes, Dezső, Jenő, Árpád...
Nekem semleges, én nem adnám a sajátomnak, de azért vannak tőle sokkal rosszabbak.
Viszont amiket a 4-es írt na az se semmi… előbb gondolok egy alkesz öregemberre a Dezső név hallatán mint egy kisbabára 😂
De szép nevek a Frigyes, Jenő, Dezső 😁 Ezek akkor mitől is nem nagymagyarkodóak, ha a Merse az?
Én nem fogom Mersének nevezni a gyerekem, valószínűleg nem is magyar eredetű neve lesz, de szerintem semmi baj vele. Ha megnézi manapság egy szerencsétlen leendő fiús szülőpár a magyar utónévkönyvet, akkor miből is választhat? Kb 20 normálisan hangzó név van, amit közel mindenki ad a gyerekének. Van ugyanennyi egyesek szerint "nagymagyarkodó" név, amik mèg valahogy hangzanak is, 10 nagyon old school magyar név, amit tényleg csak taták viselnek (és szerintem csúnya nevek is), és végül, de nem utolsó sorban, többszáz vállalhatatlan, nevetségesen magyarosított török, mexikói, brazil, stb szappanoperákból behurcolt borzadály. Akkor már százszor inkább a Mersére szavazok, mint az utóbbi kategóriákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!