Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Babysittert hogyan szokja meg?

Babysittert hogyan szokja meg?

Figyelt kérdés
Másfél éves kislanyom mellé keresünk babysittert. A lányom nagyon anyás,állandóan rajtam lógna. Nekem viszont muszáj lenne ezzel azzal haladni,munka is,így heti kezdetben csak kétszer pár órára keresünk valakit. Hogyan megy ez,eljön,és oddadom a gyereket,a babysitter meg megoldja? A házban leszek én is,de abban a pár órában nekem háborítatlan nyugalom kell.

szept. 26. 15:25
 1/10 A kérdező kommentje:
Rajtam meg az apjan kívül nemigen van el mással. Férjem egész nap dolgozik,nagyszülők nincsenek.
szept. 26. 15:26
 2/10 anonim ***** válasza:
9%

Szia! Kezdetnek meg mutathatná pár képet a babysitterről és elkezdhetnéd nemi mondani hogy milyen cuki és jó vele játszani meg sok pozitív dolgot minnel többször lássa az arcát. Mindenesetre nyomtatás ki magadról képeket hogy tudja mutogatni a baby sitter a picinek hogyha nagyon hiányol már hidd el ez meg fogja nyugtatni. Hagyj ott nekik egy pólót vagy pulcsit amihez oda bújhat amin csakis a te illatod van ezek mind segíteni fognak legalábbis nálunk bevált. Ha telefonálhat is a baby sitterrel legyen ott hallja a hangját és hagyj időt nekik össze barátkozni negyed óra fel óra amíg te is ott vagy ez sajnos el engedhetetlen.

Nekünk még a színes képes könyvek is segítettek

Meg egy két világító vagy zenélő játék még a hangomat is felvettem a picinek és át kuldtem SMS Ben imassagen 😄 mindent próbáltunk szerencsere amikor kellett ezek hatottak. És a kecskeméti szőlő leve!😄 imádja és ha nagyon nyűgös kap egy picit eddig mindig megnyugtatta. Remelem tudtam segiteni

szept. 26. 15:33
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Megismerkednek, 1-2 alkalom közösen telik el, vagy több is, aztán szép lassan egyre kevesebbet vagy ott, mint a bölcsiben a beszokásnál. Nálunk az is segített, hogy elvitte játszótérre, vagy kimentek sétálni. Úgy nem nagyon ment, mikor én is otthon voltam.
szept. 26. 15:53
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Többször kell vele találkoznia rövidebb időre, és megnézed, hogy jönnek ki egymással. Akkor marad meg vele, ha ismeri és szereti.
szept. 26. 16:00
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Eleve több alkalommal kellene úgy mennie, hogy együtt, hármasban beszélgettek, játszotok, ismerkedtek. Te a bébiszitterrel, ő a gyerekkel es viszont.
szept. 26. 16:05
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm,elég választ kaptam.

Most jön az apróbetűs rész,amit nem akartam kiírni egyből,mert szerettem volna normál válaszokat is.

A kislányom a korához képest bizonyos dolgokban le van maradva. Nem.mutogat egyelőre, a mutogatást pár hete kezdte megérteni. Nagyon minimális alap utasítást hajt végre. Pár hete voltunk felmérésén,minden rendben,kivéve azt,hogy a teszt szerint nem hozható közös figyelni helyzetbe. Ez azóta kicsit javult. Alig egy hónapja kezdett járni,azóta ugrásszerű bizonyos dolgoban a fejlődése. Pl a teszten még csak lerombolt,azóta elkezdett építeni is a kockákból. Fejlesztésre járunk,egyelőre reméljük,csak idegrendszeri értetlenség.

Ennek figyelembe vetelevel mire figyeljek a babysitterrel? Mindenképp végzettséggel rendelkező babysittert keresek és lehetőség szerint ezt nem említenem,hiszen hivatalosan egyelőre minden rendben a gyerekkel. Így is örülök,ha találok valakit,kevesen vannak erre.

Kérem,csak az válaszoljon,aki maga is érintett vagy érintett volt,legalább kicsit ért hozza,azaz tapasztalata is van,nem csak véleménye.

szept. 26. 16:41
 7/10 anonim ***** válasza:
80%
Először döntsd el, bébiszittert keresel, vagy fejlesztő szakembert. A bébiszitter alapvetően csak vigyáz a gyerekre. Ha fejleszteni kell, az más kategória
szept. 26. 16:56
 8/10 A kérdező kommentje:

Bebiszittert. Fejlesztésre járunk.

Nekem az kell,hogy abban a pár órában mikor ott van,vigyázzon a gyerekre. Meg tudja etetni ha kell,pelenkát cserélni,vagy letenni aludni,lefoglalni míg én dolgozom a másik szobában.

szept. 26. 17:05
 9/10 anonim ***** válasza:
37%
Ok, akkor minek a történet mellé?
szept. 26. 17:13
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Először eljött beszélgetni a pótnagyink. Itt volt egy órát, megnéztük megvan-e a "kémia", a közös szimpátia és egyeznek-e az irányelvek, vagyis hajlandó-e hozzánk idomulni, alkalmazkodni, miben kérhetjük a segítségét, mit nem vállal, stb. Ez neki is fontos volt, mert neki sem jó, ha pl. nem tudja megnyugtatni a gyereket, mert nem fogadja el.

Utána úgy emlékszem talán kétszer volt itt úgy, hogy én a konyhában tevékenykedtem (amerikai konyha), ők meg a nappaliban játszottak. Utána még sok-sok alkalom volt, amikor elvonultam az egyik szobába, de tökéletesen hallottam mi történik kint. Hogyan játszanak, hogy viselkednek egymással, hogyan terelgeti a lányunkat, stb. Aztán már kint az udvaron is tevékenykedtem, végül pedig minden további nélkül rá mertük bízni úgy is, hogy elmentünk itthonról.

A lányom letehetetlen baba volt, brutál kimerített vele az első év, mást is nagyon nehezen fogadott el mindig is. A pótnagyinkhoz csak jó élmények kötik, nagyon szereti és soha nem sírt utánam, nem hiányolt mellette szerintem pont a fokozatosság miatt. 1 év 3 hónapos volt, amikor becsatlakozott a pótnagyi az életünkbe, mostmár pont egy éve. Azóta kistesó is érkezett, amióta beszélni tud pedig ő maga kéri, hogy szeretne menni hozzá. (Heti 1-2-3 alkalommal vigyáz rá 2-3 órát.)

Én nem is értem a bébiszitter szolgáltatásokat, ahol szinte random ember kijön és vigyáz a gyerekre. Szerintem anyukának sem jó és a gyereknek sem. Olyat keresnék a helyedben (is), aki fixen az életetek része lesz.

Nem tudom, hirtelen ennyi, ha van még kérdésed, kérdezz. :)

szept. 26. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!