Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek 10+ kg fent maradt...

Akinek 10+ kg fent maradt terhesség után tapasztalt hasonlót?

Figyelt kérdés

74 kg vagyok, 60 voltam szülés előtt, 175 cm magas. Előtte is láb-hát fájós voltam, de most még rosszabb. Újabban a talpamon érzem azt, mintha szét akarna feszülni, reggel Mikit előszor felallok olyan, mintha 3x akkora lenne, de csak érzésre, mert nincs feldagadva. Nem tudok rendesen raalni, cipőt felvenni meg egyenesen utalok, mert úgy érzem mintha osszeszoritana a lábam. Mivel ilyen előtte nem volt, az jutott eszembe, hogy a plusz súly miatt lehet, nem is tudom (a fogason kívül) mit csináljak addig vele, mert nem konkrétan fáj.

Hát remélem sikerült értelmesen megfogalmoznom, köszönöm előre is a választ

szept. 13. 09:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, én nagyon vizesedtem is a plusz kilókkal. Mindenhol éreztem, a kezemben is.
szept. 13. 09:14
 2/7 anonim ***** válasza:
55%
A vizesedés nekem nagy baj volt a terhesség végén/szülés után. Császáros voltam és fél évig nem mertem semmi megerőltetőt végezni. Gyakran kellett felpolcolt lábakkal pihennem, borogatnom. Később már tornáztattam, és amikor stabilizálódtam, rendbehoztam az állóképességemet, igyekeztem aktívabb lenni. A mai napig próbálok így élni, szépen visszafogytam, sőt, még többet is, mint amivel indult a terhességem, mert nagyon kövér voltam. (-35 kg).
szept. 13. 09:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A terhességgel együtt jár az ízületek lazulása, ugye hogy a szülés "könnyebben" menjen. A tested termeli a relaxin hormont, hogy kicsit lazuljanak a kötőszövetek, hát ez nyilván nem csak lokálisan hat. Nagyon sokaknak nő egy-két(!) méretet a lába, mert szélesedik, elcsúsznak kicsit a csontok. Nekem 2 éves lesz lassan a második gyerekem, de reggel amikor először lábraállok, nekem is kell pár lépés, hogy megszokjam és ne sajogjon, kicsit olyan, mintha előző nap több tíz km-t túráztam volna. Az első gyerek születése után éreztem először, akkor arra fogtam, hogy biztos sokat cipelem kézben és egész nap a lakásban sétálgatunk fel-alá, meg hurcizom meg mindenfelé megyünk, tuti az készít ki, előtte a terhesség alatt kb végig kanapékrumpli életmódot folytattam, hát tuti ez az oka. De nem, már minden ilyen körülmény megszűnt, és még mindig ilyenek a reggeleim. Mindezt úgy, hogy nincs rajtam 10+ kg, én mindkét terhességem alatt fogytam a kezdősúlyhoz képest, és alapból is normál testalkatú voltam (most is 56kg vagyok, 163 cm-hez), szóval tuti nem az "extra" terhelés okozza ezt nálam. Nyilván nem segít, de szerintem 10kg ide vagy oda, nem különösebben számít ilyen szempontból, normál életvitel mellett.
szept. 13. 10:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Én most vagyok pont annyi kiló és centi, mint te. Ettől nem kéne szerintem. Nekem nem fáj. Terhesség alatt volt ilyen, de nekem teljesen bucira dagadt a lábam, annyira vizesedtem. 23kilót szedtem fel, az is benne lehetett, de már 18 lement és nincs bajom. Azt nem tudom, szülés után túlsúllyal volt -e, mert kisebb gondom is nagyobb volt és az első 2 hétben ment le az a 18, szóval nem nagyon volt időm figyelgetni.
szept. 13. 10:45
 5/7 anonim ***** válasza:
72%

Én férfiként szólok hozzá.

Szerintem 175 centihez nem sok a 74 kiló.

Nem szabadna, hogy ilyen problémáid legyenek.

Szerintem kellene valamilyen kivizsgálás.

Ilyen jellegű panaszok 25-30 kg, és efölötti tulsúlynál szoktak lenni.

szept. 14. 15:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Itt nem csak a túlsúlyról van szó.

A terhesség rengeteget kivesz a nőkből. Kalciumot és kollagént is veszítettél bőven. A csontok meggyengültek. A terhesség ezzel jár, aki vállalja, tudnia kell ezt.

A tested már soha többé nem lesz olyan, amilyen volt.

okt. 19. 07:15
 7/7 anonim ***** válasza:
50%

6.

Ne keserítsd már el ennyire szegény nőket no.

A nők szülés után alapból is önértékelési gondokkal kűzdenek, na így meg aztán pláne.

Nem kell ekeseredni.

Megfelelő odafigyeléssel, jó diétával, kis sporttal, mozgással, vitaminokkal vissza lehrt nyerni a szülés előtti állapotot.

Fel a fejjel no.

okt. 19. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!