Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a férfiakna...

Miért van az, hogy a férfiaknak elnézik, ha elhagyják a családjukat, a nőket viszont máglyára vetik?

Figyelt kérdés

Ha belegondolunk, a társadalom szerint az tök elfogadható, ha egy férfi úgy dönt, hogy ő szó nélkül lelép, mert "megunta" a gyereknevelést.

Ellenben a nők még mindig nem léphetnek le, illetve nem unhatnak bele a gyereknevelésbe, mert ha netán le mernek lépni, rögtön megbélyegzi őket a társadalom, hogy milyen szaranyák, stb.

Miért van az, hogy a férfiaknak mindent csak úgy elnéznek?

szept. 12. 15:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Kettős mérce.
szept. 12. 16:03
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Évszázadokon keresztül beleégett az emberek tudatába.
szept. 12. 16:09
 3/13 kürtőskalácska ***** válasza:
18%

Egyrészt nem hiszem hogy a társadalom jelentősebb része ezt gondolná.

Másrészt a nőknek is sok dolgot elnéznek pl hogyha a férfi megöli a nőt akkor máglyára de ha fordítva történik akkor biztos csak önvédelemből csinálta.

Mindig van kettős mérce és az egyenlőség nem egyenlő

szept. 12. 16:09
 4/13 anonim ***** válasza:
58%

Es nem csak ez. Noket mindig mindenert jobban buntetik mint a ferfiakat vagy epp kevesbe becsulik meg azt, amit tesznek.

Elmegyunk bulizni gyerekvallalas utan?

Ajajajj, milyen anya az ilyen.

Apuka elviszi jatszoterre a gyereket meg vigyaz ra par orat? Esetleg foz egy ebedet? Rogton azonnal o lesz a legjobb apa a vilagon.

De ugye ha ezt egy anya teszi, az alap, az semmi.

En ertem is meg nem is. Persze a gyereket en szultem, en voltam otthon vele es biztos vagyok benne, hogy az anyai kotodes az mas azert, mint az apai, de attol meg engem is duhit ez az altalanos kettos merce :D

szept. 12. 16:13
 5/13 anonim ***** válasza:
74%
Miért van, ha egy férfi megcsalja a feleségét akkor szarházi, de ha a nő teszi a férje elhanyagolta. Ha a férfi megüti a feleségét megvetik ha egy nő teszi önvédelem volt és a férfit ki is röhögik. Hogy messzebb menjek miért csak egy fehér lehet rasszista egy fekete nem. Miért lehet a keresztény vallással viccelődni de a muszlimmal nem. A világ tele van kettős mércével vagy törődj bele vagy változtasd meg.
szept. 12. 16:15
 6/13 anonim ***** válasza:
21%
A nő mehetett volna abortuszra ha nem akar gyereket. A férfi nem kényszerítheti abortuszra a nőt
szept. 12. 16:16
 7/13 anonim ***** válasza:
36%
6-os: nem arról van szó, hogy a szülés után nem akarna a nö a gyerekkel lenni, hanem ha a gyerek már nagyobb. NAgyobb gyerek és válás esetén általában nem az a fö gond, hogy van gyerek, hanem hogy nem müködik a kapcsolat, illetve valamelyik fél nem akar tovább felelöséget vállalni a gyerekért. Ennek semmi köze az abortuszhoz!
szept. 12. 16:49
 8/13 anonim ***** válasza:
65%
Mert begyepesedett társadalomban élünk, ahol berögzültek az idióta ideológiák.
szept. 12. 17:12
 9/13 anonim ***** válasza:
79%

Ki nézi el a férfiaknak, ha lelép a gyerektől?

Te lenézed nekik kérdező?

Én nem, ugyanannyira lenézem, mint azokat a nőket, akik megteszik.

És mivel én is a társadalom része vagyok, ezért maximum a társadalom EGY RÉSZÉRE lehet igaz az állítás.

szept. 12. 17:13
 10/13 anonim ***** válasza:
19%
Azt hiszem, talán azért, mert elsősorban a nők döntése, hogy megszülessen a gyerek. A gyereket ketten hozták össze, de hogy megtartják-e, az végső soron a nőn múlik. Sokat hangoztatott "én testem, én döntésem".
szept. 12. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!