Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés utáni fogyás?

Szülés utáni fogyás?

Figyelt kérdés

Nem rég szültem (1 hónapon belül), nincs sok tejem, alig tudok szoptatni. Az létezik, hogy a szüléstől magától/hormonok változása miatt sokat fogy valaki? Nem hiszem, hogy a szoptatás az oka, a fentebb leírtak miatt.

Terhesség előtt /alatt is vékony testalkatú voltam, kevés súlyt szedtem fel.

szept. 12. 13:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit értesz sok alatt?Mihez képest sok? Igény szerint szoptatsz? Minél gyakrabban teszed mellre a babát annál jobban stimulálja a tejtermelődést.Kezdetben jó ,ha 30 milit megeszik.
szept. 12. 18:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem csak nem jutsz rendszeresen oda enni egy csecsemő mellett. Ha meg lesz a ritmus, jönnek vissza a kilók a sok nasi és gyors kaja miatt. Tapasztalat!
szept. 12. 21:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Én hülye voltam, elhittem, hogy maga a szoptatás fogyaszt, egyek, amit akarok, aztán egy kiló sem ment le rólam, amivel hazajöttem a kórházból. Végül súlytartó diétát kezdtem el, 2 hónap alatt lement mind a 8 kiló!
szept. 12. 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is vékony voltam +16 kg ment fel a végére de csak a pocak volt nagy, szülés után olyan 8 kg ment le,4 hónapos volt a baba mikor a kezdő súlyom visszatért.

Eleinte elég rossz volt az étvágyam de ettem napi5x hogy legyen tej meg volt segítségem így idő is jutott rá. Bár így is kevés volt néha a tej mert kapott tápszeres pótlást.

De az én tapasztalatom az hogy a szoptatás tényleg fogyaszt,mert azért volt csoki,nasi is de nem hiztam..de most pár hónapja hogy elhagyta a cicit hát kezd látszódni az a nasi :(

szept. 12. 22:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Én szülés után bomba jó voltam, szülés előtti súlyomra szinte azonnal vissza is álltam. Aztán az itthonlét, kevés mozgás és sikerült 10 kilót felszednem :(
szept. 13. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!