Most ez a szülés utáni fogyás/hízás hogy is van?
Júliusban szültem sürgősségi császárral. Terhesség alatt +25 kg híztam, de igazából nem tudjuk miért, mert diétáztam az elejétől fogva (cukor gyanú miatt). A kórházba 102 kg súllyal mentem be.
Végül az utolsó 4 napban fogytam hirtelen 8 kg-ot, de azt az idegeskedésre 'fogták'.
Szoptattam 6 hétig (addig ment csak) és addig összesen 26 kilót fogytam le. Ez gondolom a maradék víz volt, a visszahúzódás, stb. Így lettem végül 68 kg, ami terhesség előtti 1 évben voltam. Mondhatni, hogy visszanyertem 'versenysúlyom'.
Mivel a cukorgyanú továbbra is fen állt, így diétáztam és odafigyeltem a súlyomra. Erre elkezdtem hízni és a 68 kg-ból lett 79 kg (dec. 27-i súly).
Elmentem teljes vérképre, cukor vizsgálatra, de nincs semmi olyan érték eltérés, amiből lelehetne szűri, hogy mi a gond.
Most mértem meg magam és a 79 kg helyett lett 83 kg. (semmi süti és kalória dús ételt nem ettem)
Volt valakinek ilyenben tapasztalata?
Mi történik velem?!
Mit érdemes még kivizsgálni?
Pajzsmirigy hormont néztek?
Ha alulműködik a pm.-ed akkor bármit csinálhatsz hízni fogsz.
Nem, nem nézték még. Előtte nem volt gondom ezzel a hízás, fogyás dologgal, mert egy kis odafigyeléssel hamar leadtam a plusz kilókat.
Nővérem terhesség után pajzsmirigy gondokkal küzdött, kapott rá gyógyszert, de neki semmit nem hatott.
Akkor lehetséges, hogy genetikailag van nekem is gondom?
Elvileg a szülés felboríthatja a pm működését.Nekem pl. rendbe hozta:)
De anyunak még mindig gondja van vele,alulműködik.doki szerint örökletes is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!