Ki hogy intézné/intézte a munkahelyen?
Sziasztok! Igyekszem röviden összefoglalni a helyzetet. Januárban jár le a gyedem. Meg van beszélve a közvetlen főnökömmel, kollégákkal, hogy akkor megyek is vissza dolgozni. Mindez egyelőre csak szóban lett megbeszélve. Bár a fizetés nélküli szabadságot is csak addig kértem annak idején.
Férjem már hónapok óta mondogatta, hogy szeretne még egy gyereket. Eddig úgy voltam vele, hogy én nem. Aztán múlt hónapban átgonoltam és rájöttem, hogy végülis én is szeretném. Szóval elhagytuk a védekezést. Most úgy néz ki, hogy össze is jött a baba, de ugye még nagyon az elején vagyunk.
Mikor kéne ezt elmondanom munkahelyem, és milyen módon?
Orvoshoz október elejére van időpontom, addig semmiképp nem szólok még. Várjam meg a 12 hetet? Az valamikor novemberben lesz. Kicsit gáznak érzem a részemről, hogy várnak vissza, én meg bejelentem, hogy maradok még 2 évet itthon. A fizetés nélküli szabadság engedélyezésekor megírták, hogy munkába állás napját megelőzően legalább 60 nappal írásban jelezzék.
Igazából a kérdés, hogy mikor, kinek és milyen formában szóljak majd, hogy nem megyek még vissza? Ki, hogy csinálta?
Remélem érthető, köszönöm előre is a válaszokat.
Köszönöm a válaszokat! Megfogadom a tanácsokat, 12. hét után ahogy tudok szólok. A fizetés nélküli szabadság után valószínűleg indokolt lesz a táppénz, mert az előző terhességemnél magas vérnyomásom volt, majd toxémiával végződött.
Egyébként a béremelést meg kell adniuk, ami időközben volt. Bár én gyed alatt is kaptam papírt róla, hogy nőtt a fizetésem, szóval elvileg az rendezve van. És egyébként közszféra, tehát nem hiszem, hogy azóta lett volna emelés...
Egyébként azért is merült fel bennem a kérdés, mert néha összefutok a környéken az egyik kolleganőmmel és kb 2 hete ecsetelte, hogy mennyi munka van, meg annyira várják már, hogy visszamenjek, stb. :D és most kicsit bennem van, hogy ha a következő 2 hónapban összefutunk, akkor tök kellemetlen lesz, ha ez újra szóba kerül.
#12 Ha közszféra akkor rá se ránts, lelkiismeret furdalás nélkül menj táppénzre. Mindent a nagy közösből kapsz, nem a kollégáid karácsonyi jutalma vagy a főnököd új autója múlik azon, hogy a te táppénzed fizetik. Biztos, hogy senki sem fog emiatt neheztelni rád.
Hát most az, hogy sok a munka.. Miután elmondod, hogy nem mész vissza utána vegyenek fel helyedre valakit határozott időre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!