Felnőtté válás. Mikor értetek meg a gyermekvállalásra?
Elég nagy dilemmával küzdök ezen a téren, így több kategóriába sorolnám a kérdésem. Fiatal nőként stabil párkapcsolatban gyakran érzem azt, hogy ideje lenne családot alapítani és vágyom is rá. Viszont nem érzem magam késznek rá.
Menyasszony vagyok, remek munkám van, teljesen átlagosan keresek (odafigyelek mire költök, spórolgatok, de nem kell nélkülöznöm), páromnak is viszonylag átlagosan fizető állása van, hamarosan építkezünk és nagyon szeretem a gyerekeket. Várom már, hogy közösen neveljük, nevessünk, sírjunk, tanítsuk és hogy legyen saját családunk is. Ebbe nagyon jó belegondolni.
Milyen érzés volt ott hagyni a munkahelyet és átváltani az otthoni nonstop műszakra? Mikor éreztétek azt, hogy na most készen állunk?
Igazából mindig talál kifogást az ember, ha akar.
Előbb férjhez megyek. Előbb építkezünk. Előbb karriert csinálok. Előbb megszedem magam pénzzel. Még élni akarok, bulizni akarok. Stb...
Kész akkor leszel, ha stabil a párkapcsolat, mindketten szeretnétek babát, a párodnak stabil munkahelye van, te pedig az elmúlt 2 évben legalább 365 napot biztosítva voltál, azaz dolgoztál, mert úgy leszel jogosult a csed/gyed-re.
Ennyi. A többi csak kifogás.
Én 25 évesen szültem az elsőt, 28 évesen a másodikat. Örülök, hogy fiatalon vállaltam. Igaz, 7 hónapos terhes voltam az esküvőnkön és a két gyerek születése között építkeztünk. Nekem ezek nem jelentettek problémát.
"Kész akkor leszel, ha stabil a párkapcsolat, mindketten szeretnétek babát, a párodnak stabil munkahelye van, te pedig az elmúlt 2 évben legalább 365 napot biztosítva voltál, azaz dolgoztál, mert úgy leszel jogosult a csed/gyed-re."
Mondjuk ilyen ingatlanárak mellett szerintem ez így nem igaz. Ebből kiindulva szülhettem volna 24-25 évesen is albérletbe, de akkor tuti most is ott laknánk és nem lenne két gyerekünk, mert nem telne rá bérleti díj mellett. Ehelyett szültem 29 évesen sajátba, kevés hitellel, így belefért kettő baba és anyagilag sem élhetetlen a helyzet.
Plusz érdemes beleszámítani, hogy stabil munkahely már nemigen létezik. Egyik napról a másikra vannak leépítések, bezárások, átszervezések, ezt is muszáj belekalkulálni, hogy megélni akkor is meg kell, ha történik valami.
Nem kifogás az, ha az ember készül, mert tudja, jöhet krach.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!