Kisfiam októberben kezdi az ovit,akkor tölti a 3-at. Nem beszél vagyis van pár szó amit mond. Az óvónő azt mondta ha januárig nem szólal meg logopédussal megnézeti. A védőnőnk a napokban jött elötte utoljára márciusba keresett.volt így valaki?
Figyelt kérdés
Ovi kezdés,nem beszél a gyerköcszept. 9. 22:54
1/20 A kérdező kommentje:
Szóval a védőnő,azt mondta így utólag hogy szerinte a logopédus ide már nem lesz elég,illetve hogy lehet nem hall a gyerek rendesen. A védönő javaslatára hajlottam a garatmandula eltávolításra is mert nagy volt és szerinte azért nem hallott.De azota is szerinte nem hall rendesen.. Mindenre figyel ha halkan kérem akkor is,mindent megért csak épp nem beszél.. félek hogy így nem fogjak megérteni az óvonök.Tanácstalan vagyok egész eddig azt mondta a védőnő hogy kisfiú van amelyik 3éves korig nem szólal meg stb.. most meg hirtelen jött hogy ez nem okes a logopédus nem lesz neki elég.. de meglátjuk.
szept. 9. 22:58
2/20 anonim válasza:
És a gyerekorvos? És a gyerek fül-orr-gégész? De el nem tudom képzelni, hogy azt hogy ne lehetne megállapítani könnyűszerrel, hogy hall-e a gyerek. Elég nehéz úgy mindent megérteni, hogy nem hallja! A védőnő hogy vizsgálta?
3/20 anonim válasza:
Mi így voltunk, de én foglalkoztam vele, hogy nem beszél. A védőnő meg nyugodtan abbahagyhatja a fantazialast, ha ennyi esze nincsen, hogy egy sima hallásvizsgálatot javasoljon. A védőnő nem szakember honnan tudja hogy ide kevés-e a logopédus? Fogalma sincsen, na mindegy, én nem is beszélnék vele többet. Mindenképpen hallásvizsgálat az első. Utána nevtanba, vagy magán fejlesztő helyre el kell vinni, hogy felmérjék és ajánljanak valamilyen terápiát. Nem normális dolog ha 3 évesen nem beszél, a leírás alapján egy 2 éves szintjét sem éri el. Lányom pont ugyanígy volt, most 7 éves, logopédiai iskolába jár, nagyon rossz a szövegértése és nehezen fejezi ki magát, tanulási zavaros. De azért nem feltétlen lesz problémás a fiad, csak van esélye és oda kell figyelni.
4/20 A kérdező kommentje:
Mandulaműtét elött a fúlébe raktak ilyen kis műszert ami a nyomast vagy mit vizsgál jó lett neki. A fejhallgatótól félt. Most csinalt neki egyet a védőnő os múlt héten a sipolásra reagált hallotta de azt nem mutatta meg melyik fülénél hallja.. Én kérdeztem többször isnde azt mondták nyugodjak meg be fog indulni doki es vedőnő is ezt mondta várjunk vele. Most meg hirtelen lerohant hogy ez így nem okés. Pár szót mond. Tej,kók(pók),kék,busz,kéz,kész,tüz,kő,kakas,kókus(mókus),tütt(traktor),Teji(Teri),kucs(kulcs),nyanya(anya),pa(apa)
szept. 9. 23:58
5/20 anonim válasza:
Vidd el egy rendes hallásvizsgálatra! Két évesen kell 20 szót tudni, kb. ezt a szintet hozza a fiad. Nem a védőnőre kellene várni, meg rá hallgatni, vidd el szakemberhez, aki ért hozzá!
6/20 A kérdező kommentje:
Amikor mondok neki egy szót próbálja kimondani de érthetetlen,ami meg nehezebb azt meg se próbálja csak tekeri a fejét meg vigyorog. Mindenképp nézetek neki egy hallást.
szept. 10. 00:24
7/20 anonim válasza:
A miénk bár beszélt, de még mi sem értettük... Az óvónője is csak ovi végére értette úgyahogy. A logopédus sem foglalkozik velük nagycsoportig
8/20 anonim válasza:
Utolsó, ez baromság, hogy a logopédus nem foglalkozik vele nagycsoportig.
Családban van egy kislány, aki 4 éves, most tavasszal lett óvodás, előtte bölcsibe járt, mivel nem beszélt, nem engedték oviba.
Most az óvodában felmérték, és beküldték az igényt a nevtanba. Ott is felmérik, aztán kezdődik neki a fejlesztés.
9/20 anonim válasza:
Normális esetben az oviban beveszi a logopédus a nagyon gyengén beszélő 3 éveseket is. Ha a tiedet nem, akkor mindenképpen induljatok el magánúton. Ha ez megnyugtat, az öcsém se beszélt 3 évesen, most megy egyetemre. A férjem se, neki meg phd-je van, igaz nem nyelvészetből, hanem matematikából. Attól még, hogy megkésett a beszéde egy gyereknek, nem feltétlenül lesz maradandó hátránya.
10/20 A kérdező kommentje:
Csak félek hogy nem ertik meg az oviba ha pisilnie kell,mert en itthon eszreveszem mutogat meg minden de ott nem fogják észrevenni. :/
szept. 10. 08:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!