Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan köztünk, aki gyes...

Van olyan köztünk, aki gyes után nem ment vissza dolgozni, hanem otthon maradt? Nem vélemények érdekelnek a dologról, hanem olyan nőket keresek akik ezt megtették.

Figyelt kérdés

szept. 4. 16:02
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
91%
Én sem. Pedig szeretnék de egyszerűen nálunk míg kicsik a gyerekek, értem ezalatt, hogy nem lehet őket itthon hagyni, egyenlőre kivitelezhetetlen.
szept. 4. 22:12
 12/36 anonim ***** válasza:
86%
Én sem mentem vissza. (Külföldön dolgoztam előtte, azóta hazaköltöztünk.)
szept. 4. 22:13
 13/36 anonim ***** válasza:
71%
Nem mentem vissza egészen iskola kezdésig. Jó döntés volt.
szept. 4. 22:27
 14/36 anonim ***** válasza:
19%
"inkább egyetemre megyek" válaszoló, azt munka mellett is lehet. Én csak azért szánom az ilyen nőket, mert semmi ambiciojuk nincs, nem fejlődnek, és milyen példát mutatnak a gyerekeknek? Ha lány azt, hogy hogy kell elhuzni és kihasznslni egy pasit, ha fiú azt, hogy milyen nő típust kerüljön el..
szept. 4. 23:46
 15/36 anonim ***** válasza:
24%
6os, valóban irigyek vagyunk az olyan nőkre akik nem hasznos tagjai a társadalomnak és más tartja el őket, aztán ha meg a pasi kidobja sírnak hogy jajj mi lesz. Elég sok ilyen van itt az oldalon is, pl a nő aki azért tűri a megcsalást mert nem dolgozik és nincs hova menni. Valóban, tényleg irigylem:-D
szept. 5. 05:46
 16/36 Derjaderja ***** válasza:
87%

14. Mért kötelező, hogy mindenkinek munkahelyi ambíciója legyen? Mért kötelező, hogy valaki idegeneknek dolgozzon, amiből ő semmit sem profitál, ahelyett hogy a saját gyerekeit tartsa rendben és a saját otthonát szépítse?

Azért bazira nem ugyanolyan az a háztartás ahol otthon van az anya. Már egy részállás is hatalmas különbség.

Abban, hogy miket tudnak főzni, csomagolni a gyereknek, miket tudnak rendszeresen maguk elkészítési (akár varrni), milyen dekorációt tudnak pl karácsonyra csinálni, a kertben mennyit tudnak dolgozni, termelni, befőzni.

Ez az élet, nem az hogy reggel ki kell cs.ni a gyereket az ágyból, bedugni a bölcsibe, óviba, iskolai napközibe kényszeríteni.

Aki otthon van, tudja vinni a különórákra a gyerekeket, ha betegek, bármennyit otthon lehetnek, nem kell magyarázni, hogy nem beteg csak "kicsit folyik az orra"... ha nagyszülők megöregednek, őket is tudja ápolni, rendben tartani.

Összességében egy méltóságos, színvonalas élet, nyilván persze akkor ha a férj eleget keres.

A dolgozók csak rohannak, minden napnak csak a végét várják, minden össze van csapva, vagy lakásban élnek, boltban veszik a lekvárt meg a karácsonyfadíszt, folyton fáradtak és áltatják magukat, hogy milyen jó mert neki van ambíciója.

Szóval szerintem teljesen oké otthon maradni, és én pl irigylem azt aki otthon marad. Kicsit az otthonamaradók is irigyli a dolgozókat, ez ilyen, egy embernek csak egy élete van és nem tudja, hogy tényleg a jó döntéseket hozza-e.

szept. 5. 07:26
 17/36 anonim ***** válasza:
76%
14 tanulni nem ambíció?
szept. 5. 09:01
 18/36 anonim ***** válasza:
79%
Én is szembesültem ezzel a dilemmával, őszntén nincs nagy kedvem visszamenni dolgozni, főleg mert időközben messzire is költözünk. Pénzügyileg se igazán szorulok rá, a ház az enyém, a pénz az enyém, ami többet kamatozik havonta, mint a fizetésem. Sokkal többet tudok a háztartással foglalkozni amióta gyeden vagyok. Viszont annyira nem érzem jól magam itthon, hiába megyünk ide-oda, azért egy baba leterhelő, a főnököm meg jelezte hogy nagyon várnak vissza, és ez jól esik. 4 órában vissza fogok menni, de közben továbbvégzem a képzést, amivel idővel talán a magam ura lehetek, és úgy elég idő jut a családomra, úgy hogy nem érzem magam bezárva se.
szept. 5. 13:48
 19/36 anonim ***** válasza:
12%

16os, mert a dolgozó anyák nem csinálják meg ezeket szerinted? Csak a kitartottak? Valóban tök buli a férjtől könyörögni zsebpénzt tamponra miközben ő a annyival járul a kasszához hogy otthon összedob valami feleleges díszt meg megsüti a századik süteményt.

Az meg népmese hogy az otthonülők háza tisztább meg minden nap főznek 3 fogásos friss ebédet. Akiket én ismerek beadják reggel a gyereket oviba napközben a kötelezőt megcsinálják, majd nyomják a tiktokot alvás után meg mennek a gyerekért. Mert még arra is lusták hogy legalább ebéd után elvigyék.

Az otthon ülök csak áltatják magukat hogy mennyire jó amit csinálnak és mennyire színvonalas élet, holott csak igazából semmi másban nem jók mint a gyerekszülésben.

Az meg vicces hogy szerinted csak a kitartott nők gyerekei mennek különórára. Meglepetés, de meló után én is viszem az enyémet, heti háromszor. Sőt, a csapatban mindenki anyja dolgozik mégis ott vannak. Durva ugye?

Házimunka meg nincs minden nap annyi hogy azért megérné eltartani egy nőt. Hacsak nem kézzel mos a patakban mint régen. Szerencsére a legtöbb háztartásban van mosógép, sőt, mosogatógép is, azt meg munka mellett is be lehet pakolni és kiüríteni.

A gyerekemet meg nem kell sajnálni, mindig van neki csomagolva étel, ma pl goffri mogyoróvajjal, banán és frissen préselt narancslé, de a tegnapi tonhalsalátás tortilla is ízlett neki.

Mindenki azt csinál amit akar, de nekem nem bírná el az önbecsülésem hogy ne legyek a társadalom hasznos tagja, csak egy drága dísz otthon amit apuka vett.

szept. 5. 15:57
 20/36 anonim ***** válasza:
83%

"tegnapi tonhalsalátás tortilla is ízlett neki."

Így a 37 fokban? De ügyes vagy.

Én meg nem a társadalom hasznos tagja akarok lenni, hanem a családomé. Te is dolgozol aztán marhára nem vagy hasznos nekem.

szept. 5. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!