Később könnyebb lesz elfogadnom?
Pár hete volt egy kis baleset. Kiszakadt az óvszer. Úgy tűnt, ennek ellenére a "cucc" nem bennem volt. Illetve úgy döntöttünk, ha véletlenül baba lesz, úgyis megtartjuk. Nem vettünk esemény utáni tablettát.
Nemrég csináltunk tesztet és pozitív lett. Igazából meglepett. Úgy érzem örülnöm kéne, de már napok óta azon stresszelek mi és hogyan fog alakulni, mit hogyan oldunk meg.
Mondhatnám, hogy "rosszkor jött" ez az egész. Emiatt pedig, mintha megállt volna az idő és mindent elkezdtem túlgondolni. Ingerült vagyok, lassú és tompa. Ez változni fog? Nem akarom, hogy ilyen legyek. Örülnöm kellene a kicsinek.
Még annyit hozzáteszek, hogy szerencsém volt, 8 hónapos koráig tudtam kizárólag szoptatni, utána már a HT mellé kellett adnom pótlásnak tápszert is, de így is, hogy napi 2x iszik tápszert a fiam, havi 18 ezerbe van.
Ha nem tudtam volna szoptatni, akkor 6 hós korától ez 40 ezer lett volna alsó hangon (csak fél éves korig lehet receptre feliratni)
11# a tápszert 1 éves korig írják ki repectre.
Kérdező, miből akarod amúgy eltartani a gyereket? Csak a havi pelenkázása minimum 30 ezer forint. Nyílván lehet olcsóbb pelenkát is találni mint amit én használok, de lehet a te gyerekednek se lesznek azok jók. Baromi felelőtlenség rossz anyagi hátterrel gyereket válalni. 2 hónap alatt kinövik a ruhákat, lehet venni másikakat éy még sorólhatnám. Én a helyedben átgondolnám ezt a felnőttösdi játékot, mert a gyerek nem annyiból áll, hogy jaj milyen cuki. Ha már most sz@r az anyagi helyzeted ez mitől fog változni gyerek mellett?
12
Érdekes mód nálunk csak fél éves korig lehet, más barátnőimnek is csak fél éves koráig írta ki az orvos receptre, és nem egy orvoshoz járunk.
Magyarorszagon eltek? Mert itt alapvetoen 1 eves korig irjak fel, de van nehany tapszer, amit 3 eves korig is (pl beba sensiduo, kisfiam meg mindig ezt kapja 1,5 evesen).
De az atlag 1 eves kor.
Mas orszagokban passz, hogy van.
Hat akkor balkuki a doki. Erre ennyit lehet csak mondani, mert kotelesseguk felirni 1 eves korig.
Sajnalom, hogy igy jartal, de ha meg 1 ev alatti a babatok, akkor “tapossatok” ki belole azt a receptet, en azt mondom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!