Mi a véleményetek az alábbi gyerekekre nem figyelős történetről?
Furcsa dolgoknak voltam ma szemtanúja. Két szülő + 3 kisgyerek, mentek le a metróhoz a Kökinél a lépcsőn, de úgy, hogy a két nagyobb gyerek ment a két szülővel, a legkisebb meg hátul, valószínűleg nem régóta tudott járni, mert a lépcső tetején megállt, nem tudott lemenni egyedül. A szülők le se szarták, a gyerek fent dekkolt, mikor a többiek már szálltak volna be a metróba, de feltűnhetett neki, hogy sehol senki, mert elkezdett üvölteni a lépcső tetejéről, hogy APAAAA, erre a szülők észrevették, megálltak, apa elindul hogy összeszedje a gyereket, de közben a metró becsukta az ajtókat, erre meg elkezd üvölteni mind a két szülő, hogy bent van a gyerek (valamelyik a két nagyobból de azok is óvodás korúnak tűntek, max elsős lehetett a legnagyobb, de nem tudom, melyik volt a metrón).
A sztori vége happy end lett, mert a vezető észrevette, hogy hátul gond van, kinyitott, és végül együtt utazott a család a metrón.
De annyira szürreális volt az egész, hogy öt percen belül a háromból majdnem két gyereket is elhagytak.
Hihető. Ja, nem.
Már ott sántít, hogy az a gyerek, aki épp megtanult járni, még 1000-ből 999 esetben nem beszél.
#4 Nem szónoklatott tartott a Nemzeti lépcsőjén, egyetlen szót mondott.
Igen, sajnos vannak ilyen figyelmetlenek, és nem ártana alkalmasságot vizsgálni, kevesebb probléma lenne.
De van ismerősöm, akik úgy vállalták be a párjával a második gyereket, hogy a szülők vállalták, hogy besegítenek, mert már az elsőnél is voltak problémák.
5! Szerinted, hogy lehetne vizsgálni az alkalmasságot a gyerekvállaláshoz?
Én naponta vagyok szemtanúja elhanyagolásnak. Diplomás, jólszituált, magyar szülők. Anyuka már a 2. babát várja, de 3-at vállaltak, mert csok-osok.
Igazából az elsőt is elhanyagolják, aki másfél éves.
Olyan dolgok vannak, hogy a szülők lekísérik a vendéget, miközben a másfél éves gyerek egyedül fennmarad a 2. emeleti lakásban és az erkélyen ácsorog kint egyedül. A szülők lentről, az utcáról integetnek fel a kicsinek és kiabálnak, hogy maradj ott ahol vagy, mindjárt megyünk....
Ez csak 1 eset. Tudnék még sorolni egy párat. Védőnőnek jeleztem, de nem akar róla tudomást venni.
Szerintem el sem hiszi. Tényleg kedves, értelmes, fiatal párnak tűnnek. Amíg nem történik tragédia...
Én hasonlót a nagy Pokemon Go (vagy mi a neve annak a Pokemon kereső játéknak) hajnalán láttam, jó pár évvel ezelőtt.
Ültem a buszon, felszállt egy anyuka, szép ruha, csini haj, kellemes illat, szép babakocsi, benne egy tiszta, aranyos kisbaba.
Anyuka leült, lefékezte a babakocsit és elkezdte nyomkodni a telefonját.
Egyszer csak az egyik ajtónyitásnál lepattant a buszról és vadul elindult valamerre, majd miután a busz becsukta az ajtókat és elindult, sikoltózva rohant a busz után, mi utasok, meg bent kiabáltunk a sofőrnek, hogy álljon meg, mert fenn maradt egy kisbaba...
Nem semmi volt, sok évvel ezelőtt történt, de belém égett ez az esemény.
#4 Bocs, nem kérdeztem meg, hogy mikor tanult meg járni és beszélni, nincs gyerekem, nem tudom, mikor jönnek ezek a dolgok, csak tippeltem egyet :D De mondjuk nem nagy beszéd, hogy tudja kiabálni, hogy apa.
9# Mondjuk őket nem bent felejtik szerintem, csak simán ostobák/tájékozatlanok és fogalmuk sincs, mennyire felmelegszik az autó és mennyit bír a baba. Gondolom azt hiszik, maximum megizzad picit, mi baja lehet…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!