Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjem fiával nagyon nehéz...

A férjem fiával nagyon nehéz együtt élni. Hogy lehet ezt elviselni?

Figyelt kérdés
Van egy 9 hónapos babánk és a férjemet nagyon szeretem. Nem akarok válni.
aug. 26. 16:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

Tehát akkor a 17 éves irányít két felnőtt embert. Ti arra vagytok jók, hogy szolgáltassátok neki az otthont, a kaját, a takarító személyzetet stb.

Az meg vicc, hogy egy kiskorúnak könyörög az apja, hogy járjon iskolába.

"Nem jött haza, nem lehetett elérni senkin keresztül mert letiltották a férjem, neki meg telefonja nincs." - Ez is teljesen abszurd.

Ezt már buktátok. Az apja gyenge jellem, neked kevés ráhatásod van.

Annyit mondjuk tehetsz, hogy kidobod a házadból. Az apjával együtt természetesen. Azt írtad, nálad laktok. Meddig akarod ezt még eltűrni? Ha iskolába sem jár, nem fog egyhamar elköltözni, az is lehet, hogy tíz év múlva is ott fog lakni a nyakatokon és ti fogjátok pénzelni.

Az amúgy nem mindegy, miért lakik veletek. Az apának ítélték vagy az anyánál volt eredetileg és történt valami, ami miatt az apjához kellett költöznie? Mert ha az utóbbi, akkor valami trauma is állhat (legalább részben) a viselkedése mögött.

aug. 26. 22:28
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Szegények vagytok..? A kajából gondolom, meg hogy pènz kell neki.

Egyszer gyújtottak rá? Nem tragédia, akkor is sunnyogva próbálta.

Laptop nem kell neki, ne kapjon másikat, telefonból meg biztos hitte, hogy kapni fog. Nyilván pénzért dolgozik(ez is extra, melyik tizenéves dolgozik??) és magára költ, amit az apjának kellene.. mennyi a zsebpénze?

Szinte meg se mozdulsz utána, érted ilyen morzsákon pattogsz az asztalon.. kicsit több rálátást kérek! Utálod, mert viszi a pènzt(a gyereked elől) és nem tanul rendesen(de dolgozik helyette, mindjárt nagykorú!)

Az a baja, hogy szegények vagytok. És egy idős apának sikerült összehoznia egy új gyereket a szegénységbe! Tinihez képest halál rendes gyerek(takarítási szempontból), a többiről meg a családi körülmények tehetnek, de első sorban a pénztelenség. Ebben a korban havi 50 egy korrekt zsebpénz. Kap ennyit? Nem? Jó, hogy dolgozik helyette és eladja a cuccait, különben csak robotolna a suliban és nyáron a szórakozás helyett. Csak megteremti magának, amire az apjának nem futja. Ez a kor a szórakozásról szól.. jóesetben, dolgok kipróbálásáról meg önmaga megismeréséről, határok feszegetéséről. Ezeket mind hozza, nagyon lájtosan is.

Tényleg szőrszálhasogató vagy a morzsás asztallal meg a szobájába bevitt cipővel, ahelyett, hogy segítenél neki egy matrcvédővel, ami az egyetlen baj..

De gondolom nincs rá pénz, kell az új gyerekre. És csodálkoztok, hogy megteremti magának.. nagyon normális gyerek, tényleg. Minek kellett még egy gyerek, ha nincs pénzetek az elsőre sem?

aug. 27. 07:31
 13/17 A kérdező kommentje:

Senki nem mondta, hogy nincs pénzünk, de bármennyi pénzt el tud költeni, és mindenre azért nem jut. A suliból ki akarták csapni, a férjemet többször is behívták, és a gond az, hogy nem hallgat az apjára. A kajáról meg: ha tepsi süteményt sütök, és a férjem dolgozik, mire hazaér, nincs belőle, mert a fiú 10 percenként jár a hűtőre. És ha mondjuk neki, hogy másnak is hagyjon, mert lehet másnap is ennénk belőle, vagy valaki nem evett, nem érdekli. Nekem nincs időm minden nap süteményt sütni, mert egy nap alatt megeszik bármilyen mennyiséget. Miért kellene nekem maximálisan alkalmazkodnom valakihez, aki egy kicsit sem alkalmazkodik hozzám? Szerintem a matracvédőre is kell lepedő amúgy. Van a matracon saját védő, 2szerre fér be a mosógépbe, nem mossuk olyan gyakorisággal mint a lepedőt mosnánk..

Nem egyszer gyújtottak rá, hanem egyszer volt nálunk a barátja és akkor is rágyujtottak bent.

aug. 27. 09:10
 14/17 anonim ***** válasza:
80%
Hagyd kérdező látszik 👀,hogy a válaszoló direkt baszakodik veled .Nem nem normális amit művel a taknyos .Én ennyi évesen tisztán tartottam a szobám ,és dolgoztam tanultam,amellett belefért a szórakozás is.Marhasag,hogy nem kell semmit csinálnia csak dogleni meg a ti penzetek költeni...így lesz egy neveletlen drogos senki abból a gyerekből .Dobd ki az utcára ha nem tetszenek a szabályok.
aug. 27. 23:34
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Nem, így lesz egy boldog tinédzser. Tudod hova kellene járnia szórakozás mellé érettségi előtti évben? Max jogsira! "a világ pénzét el tudná költeni szöveg" meg tipikusan azé, akinek nincs. Egyszer én is megkaptam a kasszástól, akitől 3 félliteres vizes, egy sütit és egy hotdogot is mertem venni a játszóházban, illetve egy 250ftos pónit a gyerekemnek, amit választott. Neki már sok volt.

Azért írom, mert tényleg cseszegetni. Nézz körül a neten, vagy csak mozogj ilyen közegben. A tinik szobája mindnél dzsuvás, de nem kicsit, hanem tányérok, szennyes össze vissza dobálva, SENKI sem ágyazott be már 20 éve sem, taknyos zsepik, meg mittudomén. Én neves gimibe jártam, voltam másoknál, elég nagy baráti köröm volt, náluk is ez volt, sőt szerintem 20 éves kérdést is találsz a témában. Az én szüleim is el akarták hitetni, hogy másnál patika rend van, ami addig működött, amíg át nem hívtak másokhoz és meg nem láttam, hogy majdnem olyan, mint az én szobám. Ők meg nyilván nem voltak "csak felugrani", hanem ha előtte kipucoltak mindent.

Ezt a cipőset nemrég olvastam, meg mesélte a gyerekem 14 éves barátja, hogy neki 40ezres cipője van, és ez volt a legolcsóbb, ami "már nem ciki". Aztán bejöttek a balázs kicks hírek, és alátámasztotta. Még jó, hogy vigyáz rá, qrva drága. Van ilyen izéje is, amit berak a cipő orrába, ha felveszi, hogy ne törjön meg az eleje. Gondolod majd odadobja az előszobai koszos kinticipőkhöz? Jó, hogy kincsként kezeli. Ugyan nekem magassarkúim voltak, de emlékszem, hogy utáltam nagytáskával állva fel-le venni a mi ülőhelynélküli előszobánkban, az enyémeknek is megtört az orra, meg kényelmetlen volt.

Én normálisan tanultam(illetve hát minimális tanulással 3-4-5 voltam ilyenkor, mondjuk szerencsém van, mert értelmesnek születtem, de én is lógtam ritkán) Dohányozni/inni kb mindenki dohányzott, a durvábbak kipróbáltak drogokat többször, és párszor szívtam. Zsebpénzből viszont már 20 éve is 50ezret kaptam, abból ment a bérletem, az ebéd, saját magamra pár ruha, dolgok amik kellenek(toll), meg a szórakozás, és kb 10 maradt hónap végére. Akkoriban kb a minimálbér fele volt.

Most meg.. 50ezer a negyede. Ez a minimum zsebpénz amit kellene kapnia, akkor nem dolgozna suli helyett.

Én nyaranta szórakoztam, meg tanfolyamra jártam, amire befizettek(nálunk kötelező volt mindkettő, anyám arra is beszólt, ha nem mentem sehova a héten, mert akkor befordultam). Fizessétek be nyelvet tanulni, jogsira, programozásra, vagy olyan 3 hós szakmára, amihez nem kell semmi extra tanulás, illetve sportra. Az én időmben nem volt divat, de egy kondibérlet 10 körül fut.

Én segíteni akarok, mert az apjának igaza van, te vagy a "gonosz mostoha", és nem látod, hogy tökéletest sajtolnál ki belőle, alig adtok neki pénzt, nem baj, ha nem a legélesebb kés a fiókban és néha lóg. A tanulmányait már akkor elcseszte az apja/anyja, amikor nem erős általánosba rakta, hogy gimibe menjen, szakmát csak szenvedéllyel lehet tanulni, a gimis közeg meg nem engedi az érettségi nélküliséget, az nagyon ciki osztálytársaknál is. Nekem is beszólogattak, hogy ne lógjak már, pedig csak pár alkalom volt. Utólag nem lehet rajta számonkérni, amit az apja/anyja rontottatok el, rossz suliban kevesen érettségiznek le, mert olyan a közeg, ami lehúz és nem sarkall tanulásra. Oda csak szenvedélyes szakácsok, cukrászok meg erős érdeklődésű pénzügyisek/infósok valóak..

A fiú nyilván nem tökéletes, de a RENDHEZ való hozzáállása a felső 95%ban van a többi TINIHEZ képest. Nyilván mindenhol vannak kényszeresek, meg hát inkább rákényszerülők, mint a 14es, de az nem egészséges. Komolyan, akinek a mostohaanyja azon ugrál, hogy morzsásan hagyja az asztalt maga után.. tényleg nem halljátok ki?

aug. 28. 07:24
 16/17 A kérdező kommentje:
Szerintem amúgy a legtöbb háztartásban szeretik a tisztaságot, nem tőlem túl nagy elvárás...amúgy..látnád a cipőjét, sosem mossa meg😂 meg túlgondolod ezt a zsebpénzesdit, pont azért ilyen, mert el lett kényeztetve. Ezt az apja is belátja, csak nem tudja kijavítani.
aug. 28. 07:40
 17/17 anonim ***** válasza:
69%
Idióta nem látja ,hogy nullára pontozzák .Csak okadja folyamatosan a fqszdagait.
aug. 28. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!