Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjem fiával nagyon nehéz...

A férjem fiával nagyon nehéz együtt élni. Hogy lehet ezt elviselni?

Figyelt kérdés
Van egy 9 hónapos babánk és a férjemet nagyon szeretem. Nem akarok válni.
aug. 26. 16:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy pár infót megosztanál hogy mi a pontos problémád még lehet hogy tudnánk is adni pár tanácsot
aug. 26. 16:52
 2/17 A kérdező kommentje:

Nálam élünk, nem segít, nem tisztel senkit, rendetlen, idegesítő. Bejön cipőben a házba, a szobájában tartja a cipőjét, nem törli le az asztalt maga után, nincs része a házimunkában, decemberben takarított a szobájában utoljára, kieszi az egész hűtőt úgy, hogy senkinek nem hagy semmiből, a matracon alszik ő is meg a macska is, ami tiszta szőr már, mert sosem teriti le az ágyat lepedővel, nem veti be az ágyat, a ruháit a macska kaparófáján tartja, bejön a szobánkba és megnézeg mindent (a gyógyszereimet, szemelyes dolgaimat) és az apja szerint én túlzok hogy ezek zavarnak, és csak kötekedni akarok, meg rakjam a fiokba amiket nem akarom hogy elvegyen es megnezzen.

17 éves

aug. 26. 16:54
 3/17 A kérdező kommentje:
Ezekről mindenről szóltam már neki, de minden nap el kell mondani. 2 éve élünk együtt.
aug. 26. 16:55
 4/17 anonim ***** válasza:
66%

17 évesen lassan kinőhetné ezt a kamaszos magatartást.

Megmondanám neki keményen és határozottan, hogy amíg velünk él, addig kötelezettségei vannak. A cipőt az előszobában levesszük, a házimunkából mindenki kiveszi a részét, nem tartunk több hónapos mocskot és kuplerájt még a saját szobában sem stb. Mondjuk ha az apja nem partner ebben, akkor nehéz lesz, mert alapvetően neki kellene megnevelni a fiát.

De egyébként minden rendben vele? Nem történt valami, ami kiváltotta nála ezt a magatartást? Az anyjával mi van?

aug. 26. 17:07
 5/17 babyboom567 ***** válasza:
64%
Tehát a nyakadba vettél egy gyerekes pasit,és még szültél is neki.
aug. 26. 17:13
 6/17 anonim ***** válasza:
75%

#5 le lett pontozva, pedig igaza van. Noha azzal a tennyel, hogy gyereke van, nincs problema, a gyerek meg az apuka viselkedesevel annal inkabb.

Ha 2 eve ez a gond, es a ferjed szarik bele, nem tudom minek kellett gyereket csinalni. Az en hazamat senki nem hasznalhatna disznoolnak, nem ertem, te miert turod. Paterold vissza anyukanak, a ferjedet meg rakd ki, ha 2 ev alatt nincs megoldas.

aug. 26. 17:51
 7/17 anonim ***** válasza:
61%
Hol van az anyuka? Gyereket átpasszolni neki. Vagy 18.születésnapján kirakni. Te lakásod, megteheted.
aug. 26. 18:29
 8/17 anonim ***** válasza:
5%

Ennek a gyereknek egyedül te vagy a baja, pedig én tök szigorú vagyok, de na.. 17 éves! Mintagyerek kb:

A cipőjére ez a korosztály nagyon vigyáz, tök drága gondolom a cipője, nem ilyen akciósan 8000ezres bőrcipőcske, mint a tieitek, tisztán is tartja gondolom, a fehér részeket fogkefével sikálja, törli.. Azt lehet csak elérni, hogy az előszobában kézben vigye be a cipőt, de ez a max, viszont ide kell neki egy szék, hogy rendesen le tudja venni, meg mellette másik emelvény, ahova a táskát fogja pakolni. Úgy kell levennie, hogy ne törjön meg az orra a cipőnek, ez nagyon macera, ha nincs megfelelő magasságban ülőhely számára.

Aztán a házimunka.. a szobáját maga takarítja, végez házimunkát. Csak rosszul ugye, de nem a ti dolgotok, az ő szobája, rátok nincs hatással, ne szólj bele, csak tartsa csukva az ajtót.

Az asztal alá tegyetek egy minikukát, ahova bele tudja seperni a kezével a morzsákat, mindenki utál elmenni a szekrényig morzsás kézzel. VAGY tartsatok kint egy konyharuhát, tegye maga alá, ha eszik, aztán csak hajtsa össze és hagyja az asztalon morzsával tele. Kérheted, de már extra, ha belerázza a mosogatóba a morzsás konyharuhát és leteszi mellé. De hidd el, a konyharuhás be fog válni:)

Aztán mi volt? Tinédzser, normális, hogy eszik, emlékszem nekem 4 zsemle nem volt elég, pedig 45 kilós lány voltam 170 centihez, ez ilyen. Vegyetek elegendő ételt, mindent ő sem tud felfalni, csak, ha alig van valami. Mindig legyen 2-3 főttétel, fél kiló felvágott, egy guriga trapista.. érted, hogy legyen elég mindenkinek! Túl kevés ételetek van.. és sok húsféle, és sok zöldség legyen, úgyis azokra fog menni az izomépítés miatt.

Nem kell bevetnie az ágyat.. öreg vagy, vagy mi? Senki sem veti be, max letakarja ágytakaróval. Azt nem hagynám, hogy a matracon aludjon, mert azt összeizzadja/tönkremegy, egy matracvédő kell rá, az ikeában kapni 10000ért, semmi baja nem lesz akkor a matracnak, és mégis jobb, mint a lepedő. A szőr lejön, ez miért zavar? Az ő ágya.. A macskán is van, és elhiheted, hogy a takarókon is van, csak a minta miatt kevésbé látszik:)

A kaparófáról le kell szedni a cuccait, szék van a szobájában? Szobainas? Háttámlára, szobainasra szoktak pakolni olyat, amit egyszer már felvett az ember, de még nem szennyes. Visszarakni a szekrénybe nem illik, gondolom nincs elég helye ezeknek a holmiknak, teremtsetek neki helyet.

Ha te tudod hogy alszik, ő miért ne mehetne be hozzátok? Nekem ez abszurd, de meg tudom érteni valahol, hogy miért zavar. Szerezz kulcsot és zárjátok azt a szobát, de érted.. te bemászkálsz hozzá, bekukucskálsz, tudod hol tartja a szennyest, téged meg az zavar, hogy ránéz az éjjeliszekrényetek tetejére?

Szerintem veled van sok gond.. Nem látom, hogy ételmaradékos tányérok lennének bent, rohadt szendvicsek, nem mondtad, hogy büdös a gyerek, nem volt szó arról sem, hogy kiabálna vagy szemétkedne, hogy elhagyja a cuccait, hogy véletlen tönkrevágna dolgokat, hogy nyafogna a rossz alvásra/gyereksírásra, egyéjszakás lányokat vinne haza, fűszaga áradna onnan, vagy más cigi, alkohol semmi, lépni lehet gondolom a padlón, kád nincs tele szőrrel utána, wc nincs lepisilve.. éppen csak, hogy él szegény tinédzserfiú.

Szerintem kényszeres és kiállhatatlan vagy és meg kell változnod, mert tuti érzi is, hogy utálod.. Az én lányom ennél durvábban rendetlen, meg kb mindenkié.

aug. 26. 18:40
 9/17 anonim ***** válasza:
81%
Hát ezek töknormális dolgok.
aug. 26. 20:23
 10/17 A kérdező kommentje:

Szerintem nem normális, és nem érzem úgy, hogy az én feladatom lenne utána takarítani. De a rendet elvárom! Amúgy de, eladogat számára fontos dolgokat, telefont pl. Az árát pedig elszórta, de ezt nem írtam, mert ez nem az én dolgom.

A laptopját meg állítólag odaadta valakinek és az nem adja neki vissza (ahaa).

Aztán egy barátját áthívta és rágyújtottak bent, mert elmentem és azt hitték nem jövök hamar. Az is normális?

Iskola helyett diákmunkára járt, az apja szinte könyörgött neki, hogy járja végig az évet, nyáron pedig mikor dolgozhatott volna, szórakozott és kimaradozott. Nem jött haza, nem lehetett elérni senkin keresztül mert letiltották a férjem, neki meg telefonja nincs. Ezt szintén azért nem írtam, mert ezzel inkább a férjemet kergeti őrületbe.

Az anyjával nem igazán tartják a kapcsolatot.

aug. 26. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!