Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miben kell még felügyelned/seg...

Miben kell még felügyelned/segítened a 10 év körüli (9-12)gyereked napi rutinját?

Figyelt kérdés

Öltözés-mit vegyen fel, segíteni kiválasztani, kifordítani, megmondani mi hol van, tartani amíg felveszi, ráadni valamit, gombolni, cipzározni, igazítani valamit

Tisztálkodás-ledirigálni mit mosson meg és mikor, ellenőrizni, hogy tényleg rendesen mosta-e meg, megmosni a haját, balzsamozni, kiöblíteni, fésülni, körmöt vágni, arcot mosni, rutinra emlékeztetni és a olyanokra(pl ne két pillanat legyen a fogmosás, öblítésnél nyúljon a haja alá is), megmondani mi hol van, pl fésű, honnan vegye-hova tegye a koszos ruhát/törölközőt, illetve honnan vegye el a körömollót

Ezekből mennyire képes a 10 évesed? Nem szépítve érdekel, hanem amit rendesen el tud végezni egy átlagos, egészséges 10 év körüli, pl fésülködésnél utána nem marad kócos a haja. A négyéves is bele tudja nyomni a fésűt a hajába, de azért az nem olyan, mint ami át van fésülve.

aug. 20. 12:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
68%
Igen ezekre egy 7-8 éves normálfejlődésű gyerek mind képes.
aug. 21. 10:38
 22/33 anonim ***** válasza:
67%
Nem lepontozgatni kell, normális gyerek igenis, megcsinálja ezeket 9-10 évesen, hiába nem tetszik ez másnak! Mondjuk nem kellene ennyi életképtelen mamlaszt nevelni!
aug. 21. 18:34
 23/33 anonim ***** válasza:
52%

22 szép is lenne, ha egy egészséges 10 éves nem tudna pl egyedül tisztálkodni

Nem értem én sem a lepontozast, mintha valakiknek baj lenne, hogy tudja ezeket a dolgokat a gyerek

aug. 21. 20:13
 24/33 anonim ***** válasza:
52%

#17 a 2-es nem írta, hogy autista a fia csak annyit, hogy nem akar önálló lenni ők törlik ki a segget is még.

Szóval nem beteg a gyerek...

Na de a 9 évesnek a fenekét us nekünk kell kitörölni, mi fürdetjük, ő nem akar önálló lenni.

Konkrétan errw írtam, hogy az eszem megáll, hogy egy 9 éves nem hajlandó segget törölni magának.

Ha az én 9 éves lányom ilyen lenne ott ülne a wc-n amíg nem törölné ki magának, az biztos

aug. 21. 20:16
 25/33 anonim ***** válasza:

17..A 8 írta, hogy autista a gyereke, az más.

De egy egészséges 9 éves gyerek igenis tudjon már segget törölni.

aug. 21. 20:18
 26/33 anonim ***** válasza:
A 8-asban is ugyanúgy nem törli és ő írta.
aug. 21. 20:18
 27/33 anonim ***** válasza:
26, a kettesben egészséges 9 éves fia van, a 8-nak meg autista lánya...Nem egy az anyuka, nem egy ember válasza a kettő.
aug. 21. 20:20
 28/33 anonim ***** válasza:
26 olvasd el a két választ, két család, két válaszoló..
aug. 21. 20:21
 29/33 A kérdező kommentje:

"hanem amit rendesen el tud végezni egy átlagos, egészséges 10 év körüli"

Ezt én írtam a kérdésemben és én pontoztam le, aki auti, adhds, szenzoros vagy akármilyen gyerekről írt. Nyilván mindenki sejti, hogy nekik nehezebb, ezért kérdeztem átlag, egészséges gyereket. Aki korrekten válaszolt, mind fel lett pontozva és tökjó, hogy meg tudnak csinálni mindent/majdnem mindent. Én is sejtettem, hogy ez az átlag, bár a copfban nem vagyok biztos, mert a gyerekem lányosztálytársai haja majdnem mindig ápolatlan, szedett-vedett, kócos, rosszul gumizott.

aug. 21. 20:23
 30/33 anonim ***** válasza:

29, az azért van, mármint, hogy kocosak mert egész nap izzadnak, ugrálnak, mivel gyerekek..meg nincs nekik rajta 20 kiló hajlakk.

Régebben amikor a lányom haját meg én csináltam, tök szép szoros frizurákat kapott, délután mégis úgy nézett ki mint aki nem fesulkodott két napja.

aug. 21. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!