Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felelőtlenség úgy a második...

Felelőtlenség úgy a második gyerek, hogy anyagilag pont kijövünk egy gyerekkel?

Figyelt kérdés

Egy kisfiunk van, 3 éves, neki még így nem annyira nagy költségei vannak, de ahogy iskolába megy, tudom hogy ezek csak nőni fognak. Tizenévesen meg gyakorlatilag egy másik felnőtt költségeit is finanszíroznunk kell majd.

Most elég jól kijövünk a fizetésünkből, kényelmesen élünk, fenn tudunk tartani 2 autót (kell, mert vidéken élünk), évi 1 nyaralás és elég sok kirándulás belefér, néha járunk étterembe vagy kávézóba. Magánorvoshoz járunk mindketten, ami szintén elég sok költség, főleg nekem, mert sajnos mindig vannak nőgyógyászati problémáim. Így hogy ezekre költünk, egy keveset mindig tudunk félretenni, de nem sokat.

Szeretnénk második babát, de bizonytalanok vagyunk, hogy nem-e felelőtlenség így belevágni, meg attól is félünk hogy elég időnk lenne-e a két gyerekre, de az más kérdés.

Ti mit gondoltok? Ha minden jó most egy gyerekkel, és hosszútávon is több mindent meg tudna adni annak az egy gyereknek az ember, akkor érdemes másodikat vállalni? Minden szempontból praktikusabb lenne egy gyerek, de vágyunk egy másodikra. A szívére vagy eszére hallgasson az ember?

aug. 19. 08:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
86%
10-es. Dehogynem. Csak az általuk választott életszínvonalon a "pont kijövés" kategóriája. Ezért kérdés az, hogy lejjebb tudnak-e ebből adni.
aug. 19. 12:14
 12/14 anonim ***** válasza:
77%
Én úgy nem vállalnék még egyet, hogy lejebb kell adni bármiből is. Amúgy meg ha valaki olyan helyen lakik hogy kell a 2 autó akkor nekik az alap. Azért évente elmenni nyaralni se akkora luxus, normál esetben nem azért dolgozik az ember, hogy ne haljanak éhen hó végén
aug. 19. 12:41
 13/14 anonim ***** válasza:
37%
Vagy lejjebb adtok az igényekből ( sokan nem járnak étterembe, nyaralni sem igen, magán egészségügyre meg pláne nincs keretük) vagy valaki keres jobban fizető melót. Legalabbis sztem. Netán legalább megyeszekhelyre felköltözni, hogy ne kelljen két kocsit fenntartani ami elég sok. Megkockáztatnám , hogy más aki kevesebbet költ nálatok a ti anyagi helyzetetekre bevallalna még egy gyereket. Csak nem tudom , hogy nektek menne-e az,hogy lejjebb szorítsatok a költségeket. Persze a több bevétel is opció továbbra is. Egyebkent a csaladbaratnak hívott kormány idejét éljük, második gyerekre nem adnak semmi támogatás félét , netán adokedvezmenyt stb? Csak a harmadik a lényeg ?
aug. 19. 18:54
 14/14 Derjaderja ***** válasza:
38%
13. Második gyerekre nincs annyi adókedvezmény ami egy ilyen életszínvonal mellett releváns összeg.
aug. 19. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!