Hogyan lehetünk kevésbé “sárkányok”, kevésbé zsörtölődőek?
Sajnos gyakran veszekedünk a férjemmel mostanában, és azt mondja ilyen vagyok.
Általában akkor vagyok ilyen, ha soknak érzem a dolgokat, vagy épp nehéz, illetve amikor mondok neki valamit, de nem teszi.
És ezekből időnként mindig generálódik a feszkó, mert sok a tennivaló. Szeretnék kilépni ebből a körből.
De amikor kérek tőle valamit előre, tehát megbeszélem vele, és amikor ott vagyunk és nem teszi, mert nem figyel vagy nem tudom, én is ideges leszek. És akkor jön köztünk, hogy amiatt én zsortolodok, aztan mi meg vitatkozunk. Ő meg egyébként is egyből csattan sajnos kb.. ilyen természet.
Hogy kehet kezelni az ilyeneket?
(Lehet támadni, bár szerintem egy elég általános dolog amikor fáradt az ember, vagy az erősen limitált idejében próbál intézni valamit és az frusztrációt okoz.
Azt is biztosan tudom, hogy nálam sokkal rosszabbak is vannak)
Biztos bennem is van hiba, szóval az érdekel, hogy lehet ezt a folyamatot megvaltoztatni, hogy engedjek el dolgokat, maradjak laza, türelmes mindig?
Köszönöm a normális válaszokat, aranyosak vagytok!
Azért vele sem egyszerű. Szokott segíteni, tehát nem az van hogy állandóan a gép előtt ül. De ezt most pont meg lehetett volna úszni, ahogy írta valaki, hogy előre szóljak előtte, pont ezt akartam, de nem sült el jól így se.. itt már csak annyit tudtam volna igen, hogy elengedem az egészet..
Az a baj, hogy az ő természete olyan, hogy hirtelen/egyből felkapja a vizet és felhúzza magát dolgokon, és ráadásul nem is tud túllépni rajta utána.. tehát akkor megy a besértődés egy ideig, nem az van h 5 perc és továbblép mindenki. (Vagy ő se venné élből fel, vagy várna 5 percet míg lenyugszom)
Ő meg persze annyit lát, hogy folyton zsörtölődök.. lehet tényleg nem illünk össze. Nyilván próbálkozik az ember, meg leülök vele erről beszélni, de a hirtelen indulatosságban ha nem változik, én hiába is fogok, pedig tényleg nem könnyű.
(Amúgy nekem sem tesz jót 2-3 nap full bezártság, tudom mire gondolsz, nekem ilyenkor 1 óra is kint segít egyedül, picit töltődöm, sétálok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!