Bedagadt BCG oltás?
Kislányom 6 éves, két napja kapta meg a BCG oltást, aminek a helye körül jó tenyérnyi nagyságban piros, kemény és dagadt. Nem fáj neki, csak viszket.
Holnap elviszem az orvoshoz, de addig is mit tudok vele csinálni? Olvastam a neten, de van aki azt mondja borogassam, jegeljem. Más hogy ezt pont tilos. Valaki járt így? Mit mondott az orvos és mi történt? Mikor múlt el? Stb.
Nem baba korban adják?
Én úgy emlékszem, nem szabad sem borogatni, sem piszkálni, kinyomni pláne nem,nem baj ha csúnya, kiakad magától.
Hát én biztos neki állnék jegelni, mert az se normális ha ekkorára bedagad.
Miénk is 6 éves és a DPTa+IPV kapta csak megnéztem a kiskönyvét. Az diftériára, torokgyíkra, szamárköhögés+talán gyerekbénulásos valami az nem BCG oltás azt csak egyszer kapják.
Nyugodtan jegeld neki van akinél begyullad az oltás helye és ha nem javul holnapra a jegelés hatására sem, akkor mutassátok meg az orvosnak.
Valoban diperte. Nem volt ott a kiskönyvünk, igy nincs beírva.
De a lényeg hogy ijesztően néz ki.
Egy videóban egy oltási szakértő mondta hogy árt ha borogatjuk, jegeljük. Más szakember szerint kell. Ezért vagyok tanácstalan. De lehet felhívom az ügyeletet hogy ők mit javasolnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!