2-3 év múlva belevágnánk férjemmel a gyerekvállalásba. Leírom lenn, mit gondolok erről. Itt sok anyuka van, és érdekelne, hogy a tapasztalataitok alapján jól látom a dolgokat? Valami javítás, hozzáfűzni való?
Tehát én úgy látom, hogy hiába akarja a szülő a gyereket, hiába a vágy, azért mikor egy pár belevág a gyerekvállalásba, tulajdonképpen kemény, nehéz, kihívásos évekre utalják magukat. Tehát nem cukormázas, "életem legszebb időszaka" lesz a jellemző, hanem pont hogy egy nehéz időszakra ítéljük majd magunkat, mikor abbahagyjuk a védekezést.
1. Ha termékenységi probléma merül fel, akkor ott a lelki teher, akár egészségügyi is. De ez persze nem feltétlenül érint majd minket.
2. Kezdődik a terhességgel, ami egészségügyileg igen kihívásos.
3. A szülés - rövidebb ideig tart, de szenvedés, mintsem jó program.
4. Gyermekágy, újszülött baba, 1 éves korig: Itt nagyon felborul a pár élete, amire lehet készülni, de más átélni. Alvásmegvonás érinteni fog mindkettőnket, majd kiderül mekkora mértékben. Szintén még lehetnek egészségügyi kihívások anyuka számára, ahogy regenerálódik a teste. És itt még egy egészséges babát vizionálok, ami nem garantált.
5. A babából mászó, járó totyogós lesz, itt abban van a nehézség, hogy energia legyen rá, meg a szülő tartsa a nevelési elveket.
Idáig látok előre, úgy olvastam, iskolás kortól azert jelentősen könnyebb, persze azért megmaradnak a gyereknevelés kihívásai.
Anyukák, akik már megtapasztalták azt, amit majd mi is fogunk: Jól látom, hogy jobb, ha nem a rózsaszín alomra készülök, hanem arra, hogy életem egyik nehezebb időszaka veszi majd kezdedét, mikor megfogan leendő gyermekünk?
Ha bármivel kiegészítenétek, vagy javítanátok, olvasnám.
Alighanem 30-asok leszünk, mikor belevágunk majd. Én most 28, férjem 27. A kapcsolatunkban bízom, meg tudom jó apuka lesz, lelkiismeretes, különben bele se vágnék. Most 5 éve vagyunk együtt. Van egy kutyánk, bár ez nem túl releváns. Most még anyagi okok miatt kell halogassuk a "baba projektet".
Szülőnek lenni egy soha véget nem érő hullámvasút a totális boldogság és a totális agyf@sz között. :D
Ugyanazt a gyereket, akit 9 óra 10 perckor mindennél jobban szeretek, 9 óra 20 perckor elásnám a kert végében, mert úgy felcseszett valami értelmetlen hülyeséggel. Vagy éppen fordítva. :D
Nyilván ez túlzás, de valahogy így képzeld el.
A napok baromi hosszúak, de a hetek, hónapok, évek meg szaladnak. És utólag visszanézve csak egy pillantás lesz az egész, akkor is, ha menet közben néhol szívás volt, és azt érezted, sosem lesz vége. A 4 éves kisebbik még hagyján, de épp ma nézegettem a 8 éves nagyfiamat, már le se kell hajolnom ha meg akarom ölelni, és fogalmam sincs, mikor lett ekkora.
Igen, nehéz, de valahogy nem olyan sosem, mi t amilyet előre elképzel az ember.
Nekem pl azt mondogatták, hogy használjam ki a babakort, milyen gyönyörű időszak. Hát én még egy percig sem sírtam vissza, pedig már 4 es 6 évesek. Nekem borzalmas volt. Utána egyre könnyebb. Viszont a fizikai kihívások nem csökkennek, az allandó cipekedés, ugrálás, feladatteljesítés, nemalvás nagyon nehéz. De most már ez is egyre jobb, hogy pl ők viszik lassan a saját cuccukat.
Az első 13 választ köszönöm. :)
(A 14. válasz eléggé messzemenő következtetés.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!