Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2-3 év múlva belevágnánk...

2-3 év múlva belevágnánk férjemmel a gyerekvállalásba. Leírom lenn, mit gondolok erről. Itt sok anyuka van, és érdekelne, hogy a tapasztalataitok alapján jól látom a dolgokat? Valami javítás, hozzáfűzni való?

Figyelt kérdés

Tehát én úgy látom, hogy hiába akarja a szülő a gyereket, hiába a vágy, azért mikor egy pár belevág a gyerekvállalásba, tulajdonképpen kemény, nehéz, kihívásos évekre utalják magukat. Tehát nem cukormázas, "életem legszebb időszaka" lesz a jellemző, hanem pont hogy egy nehéz időszakra ítéljük majd magunkat, mikor abbahagyjuk a védekezést.

1. Ha termékenységi probléma merül fel, akkor ott a lelki teher, akár egészségügyi is. De ez persze nem feltétlenül érint majd minket.

2. Kezdődik a terhességgel, ami egészségügyileg igen kihívásos.

3. A szülés - rövidebb ideig tart, de szenvedés, mintsem jó program.

4. Gyermekágy, újszülött baba, 1 éves korig: Itt nagyon felborul a pár élete, amire lehet készülni, de más átélni. Alvásmegvonás érinteni fog mindkettőnket, majd kiderül mekkora mértékben. Szintén még lehetnek egészségügyi kihívások anyuka számára, ahogy regenerálódik a teste. És itt még egy egészséges babát vizionálok, ami nem garantált.

5. A babából mászó, járó totyogós lesz, itt abban van a nehézség, hogy energia legyen rá, meg a szülő tartsa a nevelési elveket.

Idáig látok előre, úgy olvastam, iskolás kortól azert jelentősen könnyebb, persze azért megmaradnak a gyereknevelés kihívásai.

Anyukák, akik már megtapasztalták azt, amit majd mi is fogunk: Jól látom, hogy jobb, ha nem a rózsaszín alomra készülök, hanem arra, hogy életem egyik nehezebb időszaka veszi majd kezdedét, mikor megfogan leendő gyermekünk?

Ha bármivel kiegészítenétek, vagy javítanátok, olvasnám.

Alighanem 30-asok leszünk, mikor belevágunk majd. Én most 28, férjem 27. A kapcsolatunkban bízom, meg tudom jó apuka lesz, lelkiismeretes, különben bele se vágnék. Most 5 éve vagyunk együtt. Van egy kutyánk, bár ez nem túl releváns. Most még anyagi okok miatt kell halogassuk a "baba projektet".

aug. 6. 15:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szülőnek lenni egy soha véget nem érő hullámvasút a totális boldogság és a totális agyf@sz között. :D

Ugyanazt a gyereket, akit 9 óra 10 perckor mindennél jobban szeretek, 9 óra 20 perckor elásnám a kert végében, mert úgy felcseszett valami értelmetlen hülyeséggel. Vagy éppen fordítva. :D

Nyilván ez túlzás, de valahogy így képzeld el.

A napok baromi hosszúak, de a hetek, hónapok, évek meg szaladnak. És utólag visszanézve csak egy pillantás lesz az egész, akkor is, ha menet közben néhol szívás volt, és azt érezted, sosem lesz vége. A 4 éves kisebbik még hagyján, de épp ma nézegettem a 8 éves nagyfiamat, már le se kell hajolnom ha meg akarom ölelni, és fogalmam sincs, mikor lett ekkora.

aug. 6. 20:23
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy úgy gondolom, ahogy a 11-es. Persze, igaz amit írsz, de azért nem csak az árnyoldal van. Ami nagyon nehéz, az az állandó készenlét, szolgálat, aggodalom és az, hogy tényleg nem éltem meg érzelmek ilyen szintű ellentétes pólusait sosem néhány percen belül, mint a gyerekeim mellett. :) De megszokható és tényleg mintha csak egy-egy szempillantás lenne egy-egy év.
aug. 6. 21:56
 13/17 anonim ***** válasza:
81%

Igen, nehéz, de valahogy nem olyan sosem, mi t amilyet előre elképzel az ember.

Nekem pl azt mondogatták, hogy használjam ki a babakort, milyen gyönyörű időszak. Hát én még egy percig sem sírtam vissza, pedig már 4 es 6 évesek. Nekem borzalmas volt. Utána egyre könnyebb. Viszont a fizikai kihívások nem csökkennek, az allandó cipekedés, ugrálás, feladatteljesítés, nemalvás nagyon nehéz. De most már ez is egyre jobb, hogy pl ők viszik lassan a saját cuccukat.

aug. 7. 07:08
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha már nem sajnálod, hogy a kapcsolatod valószínűleg tönkre fog menni, csak akkor vállalja gyereket. Addig voltatok kb jól meg együtt, utána már indultok a válás felé vezető úton. Max 5 évet jósolok utána, de lehet annyit se
aug. 7. 15:56
 15/17 A kérdező kommentje:

Az első 13 választ köszönöm. :)

(A 14. válasz eléggé messzemenő következtetés.)

aug. 8. 17:00
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
14es erről van valami statisztikád is? :D Csak mert én nem is egy párt ismerek, akik 10-20-30 évvel a gyerekvállalás után is remekül megvannak
aug. 8. 17:29
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Jajj mostanában ez a társadalmi berögződés, hogy a gyerek feltétlenül tönkreteszi a kapcsolatot:D
aug. 8. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!