Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gáz az, ha valaki több...

Miért gáz az, ha valaki több gyereket vállal, mert nagy családot szeretne?

Figyelt kérdés
Én mindig is arról álmodtam, hogy nagy családom lesz, legalább 4-5 gyerek. Szerencsére meg van rá a kapacitásunk, a férjem is hasonlóan gondolkodik, mint én. Most tervezzük a harmadik gyereket, de már vannak beszólások, hogy minek az, minek szülök még, elégedjek meg a kettő gyerekemmel. Ha redditen vagy valahol olvasok, akkor ott is a gyerekes családok ellen vannak sokan, ha nagy családod van, akkor meg már te vagy maga a sátán. Régen, még anyámék korában is, nem volt ezzel senkinek sem problémája, most meg mindenki utálja a nagycsaládos embereket. Mit gondoltok erről?
2024. aug. 1. 12:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
29%

Mi közük hozzá?

Sokkal rosszabb, hogy még magyarul se tudtál tisztességesen megtanulni, és ezt tanítod majd nekik is.

2024. aug. 1. 12:32
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem azokkal van baja az embereknek, akik otthon nevelik a 3-x db gyereküket békésen, elvannak, szeretik egymást és látszik, hogy nekik ez az élet megfelelő és jó. Hanem azokkal, akik szülnek akármennyit, majd másoktól várják, hogy oldják meg az életüket, neten koldulnak, mert semmire sem telik, vagy a gyerekek "csak vannak" otthon, nem foglalkozik velük senki érdemben.

Személyesen ismerek 4 és 5 gyerekes családokat, ahol direkt vállaltak ennyi gyereket és nagyon szépen gondoskodnak róluk. Senki nem nézi le őket a döntésükért. De olyat is sokat ismerek, ahova már az első gyerek se tudom miért kellett.

2024. aug. 1. 12:36
 3/18 anonim ***** válasza:
85%
Azért utalják őket sokan, mert sokan felelőtlenül vállalnak és utána tartják a márkákat az adományért. El is kell tudni tartani, fel is kell tudni azokat a gyerekeket, szóval azért nem ajánlott túlvállalni magad. Szerintem 3 gyerek is már meg tud adni mindent, de ha te ötöt akarsz, akkor hajrá. Csak legyen pénzed rá és ne másoktól várj majd segítséget, akkor sem, ha valamelyik tartós beteg vagy fogyatékos lesz. Ennyi gyereknél már jobban benne van a pakliban az is, hogy lesz közötte olyan is.
2024. aug. 1. 12:37
 4/18 anonim ***** válasza:
95%

Pár kérdessel lejjebb meg azt kerdezik, hogy miért akadnak fenn azon, ha valaki egyet vállal.

Mindig mindenen fenn fog akadni valaki, nem kell vele foglalkozni.

2024. aug. 1. 12:42
 5/18 anonim ***** válasza:
95%
Nem a pénzes családokkal van baj akik eltudják tartani, hanem azokkal akik azt se tudják mit fognak enni másnap. Állandóan megy a kéregetés. Már inkább nem is használom a közösségi oldalam, mert az egész ezzel van teli. Szegény család, kellene nekik hűtő, ágy, ruha a gyerekeknek és felnőtteknek, kiságy a kicsinek, mert lassan megszületik és nincs hol aludnia, közben meg van már 4 akiket eddig se tudtak megfelelően ellátni. Az teljesen más amikor olyannak gyűjtenek akinek leég a háza vagy valamelyik szülő meghal vagy rokkant lesz, de valjuk be ez igen kis szám azokhoz képest akik már az elsőt is nyomorba és pénztelenségbe szülte és erre válal még 4-et aztán mindenhol sajnáltatja magát.
2024. aug. 1. 12:47
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Senkit nem érdekel, amíg anyagilag, és érzelmileg is tudtok értük felelősséget vállalni, és nem egymást nevelgetik, mert nincsen rájuk időtök. Sok gyereknél ezt is érdemes figyelembe venni. Na meg ugye mikor az ilyen szülőknek szokása lesz a neten tarhálni adományokért, meg ingyen cuccokért, mert bár legyártották a mennyiséget, normálisan eltartani már nem tudják őket.

Ha nálatok egyik oldalról sincs vitatható eleme a dolognak, akkor annyi gyereket csináltok amennyit akartok. Persze ha majd úgy érzed hogy egyedül is el tudod tartani őket. Apukával bármi történhet, nem érdemes csak rá alapozni 4-5 gyerek pénzelését.

Érzelmi felelősséget tekintve azt gondold át leginkább, hogy ennyi gyerek mennyi időt fog igényelni úgy , hogy egyik se legyen elhanyagolva, és ne feledd, a nagyobb gyerekeknek NEM dolga és nem felelőssége a kisebbekre vigyázni/ segíteni körülöttük. Ti vállaljátok az összes gyereket, úgy számoljatok, hogy egyiket se passzoljátok át a másiknak. Ez nem az ő dolguk!

Ha megfelelőek a feltételek, senkit nem érdekel mennyi gyereket csináltok. Ha nem, akkor meg jogosan ítélkeznek az emberek. Ennyi.

2024. aug. 1. 13:40
 7/18 anonim ***** válasza:
93%

Őszintén szólva én két dolog miatt szoktam rajta csodalkozni:

1. Hogy van idő arra, hogy mindegyikkel külön-külön elegendő minőségi időt töltsön a szülő?

2. Hogy lehet őket egyformán szeretni?

De amúgy mindenkinek a magánügye, nem szoktam kerdezoskodni vagy megjegyzést tenni rá.

2024. aug. 1. 14:11
 8/18 A kérdező kommentje:
Igazából, még csak kettő van, de úgy érzem menne a több is. Mivel, vállalkozásunk van, ami nem igényel sok figyelmet, ezért így ketten vagyunk a gyerekekre, így mindenki tud kapni megfelelő figyelmet. A szeretet, pedig nem véges. Én mind a kettő gyerekemet ugyanúgy szeretem.
2024. aug. 1. 14:36
 9/18 anonim ***** válasza:
87%
Én is inkább csodálkozni szoktam mintsem ítélkezni. Ítélkezni akkor szoktam, ha csupasz s*ggre vállal valaki ennyi gyereket és ez már bizonyára az én szegénységi bizonyítványom is, de pl. akkor is, ha csak a férfinek van értelmezhető végzettsége, munkatapasztalata és jövedelme. Nekem ez is a felelőtlen kategória, mert bármi történik a családfenntartóval és nagy bajba kerülhet anyuka. Igaz ez mondjuk 1-2 gyerekesekre is, de minél több gyerek, annál több megoldandó probléma.
2024. aug. 1. 14:43
 10/18 anonim ***** válasza:
93%

Sokféleképpen lehet jól csinalni szerintem. En nagy csaladban nőttem fel (4-en vagyunk). Anyukam mindig otthon volt, jellemzoen a konyhaban. A hetköznapokban igaz, hogy nem volt ideje egyesével foglalkozni velunk, de nagyon nagy biztonsagerzetet adott az, hogy mindig, tenyleg mindig otthon volt es elerhető volt. Legalabbis ez a benyomasom maradt meg. Barmikor meghallgatott, barmilyen kis problemat akarmikor is ő orvosolt, mert hogy neki ez volt akkor a "munkaja". Még gimiben is mindig mentem ki a konyhába minden nap iskola utan, elmeselni mi volt. Semmilyen hianyerzetem nem volt, felnőttkent is jó a kapcsolatunk.

2024. aug. 1. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!