Kisgyermekesek, kutyával ez nem gond? Hogy lehet
védekezni?
Figyelt kérdés
Van egy kistestű kutyánk, panelban élünk. Csak setakor megy olyan helyre. Már havonta fürdetem és kapja havonta a tablettát is. De mindig van benne pár darab bolha. Engem zavar és félek nehogy elszaporodjon a lakásban vagy hogy a picimnek baja legyen. Már lassan mászik.
Utolsó, sok fajta kutyát (pl. német juhász) évente maximum egyszer-kétszer lehet fürdetni. Olvass utána. A havi fürdetéssel ezeknek a kutyáknak tönkre tennéd a bőrét-szőrét.
júl. 31. 11:56
12/19 anonim válasza:
11, igen, a kinti és a rövidszoru kutyákat elég így furdetni
A benti, hosszú szőrű kutyákat ajánlott havonta kétszer...
júl. 31. 12:07
13/19 anonim válasza:
Engem anyam mindig azzal faraszt,hogy kutyaban macskaban megterem a bolha. :D nem igazan ertem a mikentjet. Nekem a macskakban frontline combo van, hatott, azota nincs bennuk. Bar kintiek, nem engedjuk be, mert hol bolha, hol kullancs volt vmbennuk,nekem nem hianyzik, hogy szetszorja itt oket.
júl. 31. 12:33
14/19 anonim válasza:
Ahogy írták, ez valószínűleg nálatok van,nem összeszedi kint. Elég egyszer hazavinni és elszaporodik a szőnyegben, padlórésekben stb. ha nincs szerencsérek. Mindent alaposan moss át, padlókat legjobb lenne gőztisztítóval,az megöli a petéket is és/vagy bolhaírtózni. Ne csak amivel a kutya érintkezik. Mindent, mert ti is felvihetitek plusz szétugrálnak.
júl. 31. 12:36
15/19 anonim válasza:
A lakást kéne kifertőtleníteni.
júl. 31. 13:07
16/19 anonim válasza:
Ne haragudj, de nekem tizenéve vannak nagytestű kutyáim a kertben, macska a házban. Soha a büdös életben nem volt egy bolhánk se. Soha.
Szóval én nem attól félnék, hogy a "picidnek" baja lesz hanem attól, hogy mi a rossebért vagyok képtelen kiirtani a bolhákat.
júl. 31. 14:21
17/19 anonim válasza:
Először is a kutyusból kell kiírtani a bolhákat. Erre itt írtak pár praktikát. Valahonnan tavaly hozzánk is bekerült de rajtam kívül senkit nem csíptek meg. Volt, hogy csak hetente-2 hetente valahonnan random előkerült és megcsípett. Azt hittem az agyam eldobom. Én minden porszívózás után forró, fertőtlenítős vízzel mostam fel mindenhol, mert attól elpusztulnak a peték. De tényleg az az igazi forró víz volt. Úgy kb az első bolhatámadástól számítva az utolsóig kb 5 hónap telt el. Azóta nem volt.
júl. 31. 14:44
18/19 anonim válasza:
Ha van benne mindig 1-2, bolha a tabletta ellenére akkor tuti a házban van fészek. A fekhelyés meg minden olyan helyet, ahol a kutya szokott lenni le kell fújni valamivel, majd felporszívózni. Amúgy a gyakori porszívózás nagyon sokat segít. Ha lehet pár napig napi 2x menj át a lakáson és azokon a helyeken ahol a kutya szokott lenni.
júl. 31. 14:57
19/19 anonim válasza:
12# "A benti, hosszú szőrű kutyákat ajánlott havonta kétszer..." Na ne viccelj már... Ilyet értelmes szakember nem ajánl. Az egyik kutyám tenyésztője mellesleg kutyakozmetikus, hosszúszőrű fajtáról beszélek.
Kérdező: Ha állandóan bolhát találsz a kutyában a tabletta ellenére, akkor meg kell találni, honnan szedi össze. Gyanítható a lakás. A babának nem lesz semmi baja, a kutyabolha elsősorban a kutyát preferálja, 30+ éve van kutyám, volt bolhás is, de mi sosem lettünk azok. Egyébként a tabletta nem repellens hatású, tehát rámenni rámehetnek a bolháka kutyára, csak vérszívás közben elpusztulnak, ezek a tabletták így működnek, mindegyik. Érdemes lesz repellenst, vagyis távoltartó készítményt (is) használni hosszú távon, amellett, hogy a környezetben is fel kell számolni a gócot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!