Megbántad a nevet amit a gyerekednek adtál?
Miért bántad meg? Később találtál jobban tetsző nevet vagy egyszerűen nem tetszett a mostani név többé?
Vagy csak a párod nyomására döntöttél a név mellett?
Mi a mostani neve és mire cserélnéd ha most születne a gyereked?
A második nevét az apja után kapta. 3 hónapos volt mikor az apja fogta magát és elköltözött egy másik nőhöz. Lassan négy éve nem találkoztak. Utólag már sajnálom hogy nem a nagyapám nevét kapta második névnek.
Zsombor Tamás, de bánom hogy nem Zsombor Vendel
Én bánom, hogy becézett nevet adtam. Egyetértek itt azokkal, akik szerint komolytalan.
Ugyanakkor a párom neve hosszú, és 4-5 betűs nevek még épp elmentek neki a lánynál.
Később a fiúnál már a negybetűsökön is ciccegett és egy 50 neves listáját vétózta végig.
Szóval a lanyomnál megegyeztünk egy "nevcsoportban", de mivel nem engedte a hosszú nevet, viszont tetszett nekünk a becézés, ezért megállapodtunk benne.
Mintha pl Liza nevet adtunk volna Erzsébet helyett.
Mármint az én 50 neves listámat és aztán közölte, mi lesz a fiunk neve. Én még a szülőszoban is q neveket olvastam és egy évig nem jött a számon a fiú esetén. Ha megkérdezték mi a neve, sokáig émelyegtem a szorongastól. Mostanra már nem zavar, sőt azzal a névvel vagyok elegedettebb, mert bár borzalmas és az én számomra nem embernél, de legalább egyedi és férfias.
A lányomat bánom, hogy nem kapott egy rendes szép nevet.
A lányom neve teljesen kommersz, csak egy becézett forma.
A fiamé nekem az Ubullal vagy az Oszkárral vagy a Kázmérral vagy az Ödönnel volt egy kategória, nem hittem, hogy valakinek tényleg ezt képesek kiválasztani a szülei. De amúgy objektíve annyira nem szar mint az Ubul, csak simán fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!