Megbántad a névválasztásotokat vagy nem? Van benned olyan érzés, hogy esetleg nem illik a gyermekhez?
Figyelt kérdés
Azért merült fenn bennem ez a kérdés, mert egy régi barátnőmmel találkoztam, aki azóta szült egy kislányt. Kérdeztem a nevét és furcsa érzésem támadt, mikor megmondta. Úgy éreztem, nem szívesen, nem büszkén mondja ki. Rá is kérdeztem, és bevallotta, hogy a férje erőltette a nevet, neki nem tetszik igazán.2010. nov. 1. 01:00
11/13 anonim válasza:
Eleinte nálunk is ez volt a helyzet.Apa ragaszkodott ahhoz,h az ő nevét vigye tovább (János),én nem örültem neki,mert eléggé régi név,tiszta öreges.Főleg,h Öcsémet is,és Apámat is úgy hívják,szóval a családban mindenki János.Én választottam második nevet,de le van szavazva,senki nem használja,így hozzá kellett szoknom,h marad a János.Eleinte mindenkinek a második nevén mutattam be a fiamat,de rájöttem,h nem kell szégyelni,mi adtuk ez van,senkinek nincs beleszólása...
Azóta már megszoktam,és megbékéltem a helyzettel.... :)
12/13 anonim válasza:
Egyáltalán nem bántam/tuk meg a lányunk nevét.Én dobtam fel a nevet,a párom kimondta a vezetéknevével amivel nagyon jól hangzik és maradt is,kb.5 perc és el lett döntve.Elég erőteljes név és illik is a lányunkhoz aki elég karakán egyenlőre és remélem az is marad :-)/2 éves/
13/13 anonim válasza:
Nem bántuk meg, már évekkel ezelőtt megbeszéltük, hogy mi lesz a név, ha fiú lesz. Egyszer hallottuk a tv-ben, akkor még nem volt gyakori. Kisfiam lett, egyértelmű volt, hogy Ármin lesz, ha kisöcsi fog születni, az ő nevében is megegyeztünk már előre, ő Dorián lesz, lány névben törhetjük a fejünket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!