Megbántad a névválasztásotokat vagy nem? Van benned olyan érzés, hogy esetleg nem illik a gyermekhez?
Igen, ez gáz.
Szerintem olyan nevet kell választani, ami ösztönösen tetszik neked és nem csak ímmel-ámmal, kompromisszumot kötve, hogy végülis jó lesz az... Az én gyerekem ha fiú lesz Ábel lesz és punktum. Nem ismerek Ábelt, semmi se köt hozzá, egyszerűen csak szerelmes vagyok ebbe a névbe:) Lánynevek közül a Jázmin nagyon tetszik, de sajnos minden 3. kislány az mostanában.
Utolsó vagyok...
A lányommal is majdnem így vagyok, csak az ő második nevéről mondtam le, mert az apjának nem tetszett/tetszik.De úúúgy bánom mindkettőt.( legyetek erősek, ne hagyjátok magatokat:) )
nálunk úgy lett hogy nekem és páromnak is tetszett egy-egy név.
szóval mind a kettő lett neki.ami nekem tetszett az lett az első neve mert ami a párom befutója volt az hü.lyén hangzott volna a vezetéknév után.
de azon a néven szólítjuk ami páromnak tetszett.de nem bánom mert nagyon illik rá ez a név.
24N
Nálunk a fiam nevét apa választotta én csak a második nevét adtam neki. Nem bánom úgy kifejezetten, de azért annyira nem tetszik, pláne hogy tucatnév lett már és én ezt nem szerettem volna hogy pl. az osztályában legyen még 3 másik ilyen nevű is, mert tudom h az milyen rossz, lévén nekem is olyan nevem van hogy ált.suliban és gimiben is volt rajtam kívül 3 ilyen nevű.
Dehát már így alakult és a férjem viszont büszke rá hogy ő választhatta és ez nekem sokat számít hogy úgy érezte engedek neki.
A lányom nevét már én választhattam, apa megpróbált divatos, meg tucatnevekkel meggyőzni, de nem hagytam magam:)
Különleges és szép neve van a lányomnak, senkit nem ismerek a környezetünkben ilyen névvel.
Ha lesz harmadik gyerekünk, már megvan a fiú név:)
Köszönöm.
Nálunk a kislányunk nevét apa választotta, de nekem is nagyon tetszik, kimondott favorit nevem nem is volt, csak fiúnévben.
Ha a tesó is lányka lesz, akkor már nálunk is bajosabb a helyzet, mert megint csak nem lesz kedvenc. Mindegy, ötlet már van, majd addig beleszeretek valamelyikbe.
Egyébként a névadás valóban nagyon fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!