Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megbántad a névválasztásotokat...

Megbántad a névválasztásotokat vagy nem? Van benned olyan érzés, hogy esetleg nem illik a gyermekhez?

Figyelt kérdés
Azért merült fenn bennem ez a kérdés, mert egy régi barátnőmmel találkoztam, aki azóta szült egy kislányt. Kérdeztem a nevét és furcsa érzésem támadt, mikor megmondta. Úgy éreztem, nem szívesen, nem büszkén mondja ki. Rá is kérdeztem, és bevallotta, hogy a férje erőltette a nevet, neki nem tetszik igazán.
2010. nov. 1. 01:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez gáz.

Szerintem olyan nevet kell választani, ami ösztönösen tetszik neked és nem csak ímmel-ámmal, kompromisszumot kötve, hogy végülis jó lesz az... Az én gyerekem ha fiú lesz Ábel lesz és punktum. Nem ismerek Ábelt, semmi se köt hozzá, egyszerűen csak szerelmes vagyok ebbe a névbe:) Lánynevek közül a Jázmin nagyon tetszik, de sajnos minden 3. kislány az mostanában.

2010. nov. 1. 01:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
nem bántam meg,a párom döntött végül a dávid név mellett,én teljesen mást szerettem volna.de egyik reggel úgy ébredtem hogy ő már 'testesül lelkestül dávid ..lehet ez így hülyeségnek hangzik,de onnantól el sem tudtam volna másik nevet képzelni neki .
2010. nov. 1. 05:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én sajnos így vagyok a fiammal. Feldobtam egy nevet, a nagyfiam nem szerette volna, mert ismer ilyen nevű gyereket, és az nagyon rossz természetű. A férjemnek tetszett volna, de még mellette 3 másik is. Így a maradék 3-ból választottunk. De a mai napig sajnálom:(
2010. nov. 1. 05:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok...

A lányommal is majdnem így vagyok, csak az ő második nevéről mondtam le, mert az apjának nem tetszett/tetszik.De úúúgy bánom mindkettőt.( legyetek erősek, ne hagyjátok magatokat:) )

2010. nov. 1. 05:43
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk jól sikerült a névválasztás de multkor olvastam itt egy anyuka válaszát hogy Katalin helyett valami mást adott a lányának és az utcájukban lett egy másik kislány Katalin és amikor hallja hogy hívják bizony összeszorul szíve. Rossz lehet...
2010. nov. 1. 06:25
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Sajnos hagytam magam hogy párom befolyásoljon és a fiúnk Ő utána kapta a nevét. Azzal nincs is baj, mert egy szép, erős név, manapság már nem használják olyan sokat, nem is valami extra, de jobb szerettem volna, ha nem az apukája után nevezzük el, pláne, hogy a családban többen is vannak ezzel a névvel.
2010. nov. 1. 07:24
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

nálunk úgy lett hogy nekem és páromnak is tetszett egy-egy név.

szóval mind a kettő lett neki.ami nekem tetszett az lett az első neve mert ami a párom befutója volt az hü.lyén hangzott volna a vezetéknév után.

de azon a néven szólítjuk ami páromnak tetszett.de nem bánom mert nagyon illik rá ez a név.

24N

2010. nov. 1. 07:52
 8/13 anonim ***** válasza:
Szia! Mi nem bántuk meg, sőt. Jobban nem is választhattunk volna, két neve van a lányunknak, egyikért apa volt oda nagyon másikért én.
2010. nov. 1. 09:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Nálunk a fiam nevét apa választotta én csak a második nevét adtam neki. Nem bánom úgy kifejezetten, de azért annyira nem tetszik, pláne hogy tucatnév lett már és én ezt nem szerettem volna hogy pl. az osztályában legyen még 3 másik ilyen nevű is, mert tudom h az milyen rossz, lévén nekem is olyan nevem van hogy ált.suliban és gimiben is volt rajtam kívül 3 ilyen nevű.

Dehát már így alakult és a férjem viszont büszke rá hogy ő választhatta és ez nekem sokat számít hogy úgy érezte engedek neki.

A lányom nevét már én választhattam, apa megpróbált divatos, meg tucatnevekkel meggyőzni, de nem hagytam magam:)

Különleges és szép neve van a lányomnak, senkit nem ismerek a környezetünkben ilyen névvel.

Ha lesz harmadik gyerekünk, már megvan a fiú név:)

2010. nov. 1. 09:43
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nálunk a kislányunk nevét apa választotta, de nekem is nagyon tetszik, kimondott favorit nevem nem is volt, csak fiúnévben.

Ha a tesó is lányka lesz, akkor már nálunk is bajosabb a helyzet, mert megint csak nem lesz kedvenc. Mindegy, ötlet már van, majd addig beleszeretek valamelyikbe.

Egyébként a névadás valóban nagyon fontos.

2010. nov. 1. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!