Miért ölnek meg minden nyáron legalább 8-10 kisgyereket azzal, hogy bent hagyják a tűz forró autóban?
Ezt én sem értem.
Hogy lehet elfelejteni, hogy gyerek van a kocsiban.
Számomra erre nincs mentség.
Valaki levezette már tudományosan, hogy lehetséges ez. Röviden, valahogy a rutintevékenységekkel egybemosódik, hogy lerakta a gyereket, és bealszik, nem ellenőrzi, ilyesmi. Tehát mint amikor nem emlékszel, hogy bezártad e az ajtót.
Nyilván semeddig nem tartana amúgy a táskánkat vagy a telefonunkat a gyerek mellé rakni, mert azt valahogy nem szokták elfelejteni, de az elmúlt 10 év alatt, amióta van jogsim, még egyszer nem sikerült úgy otthagynom a kocsit, hogy benne felejtettem valamit vagy valakit, tehát nagyon nehezen tudom elképzelni, de elméletileg lehetséges. Amikor meg a gyerekeket viszem valahova, eleve sokkal jobban figyelek, hisz ott vannak. Nekem az furcsa, hogy ezek a gyerekek sosem sírnak? Ebben a tűző napos időben az autónk 40-50 fokos mielőtt beszállunk, maxon jár a klíma, akkor tud lehűlni 10-20 perc után, de amikor még ilyen 35 fok körül van, a gyerekek még vinnyognak, hogy meleg, nem szállnak be addig. Közben is nyávognak, hogy meleg van, sírnak. Mire elindulunk, már agyvérzést kapott mindenki a meleg miatti vinnyogástól. Eleve az egész, amíg bekötöm én magam abba a böhöm nagy gyerekülésbe, megigazítom, addig is ott állok felette, látom, hogy mindjárt viszem valahova, ráadásul okkal, nem csak megkocsikáztatom a ház körül, hanem valahova el akarom vinni.
Mert szerinted direkt hagyja ott?
Neke, mondjuk nincs kocsim, így ez a lehetőség nem állt fenn soha, de bakker voltak olyan napok, amikor olyan feszült vagy szétszórt voltam a nem alvástól, hogy a nevemre se nagyon emlékeztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!