Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Árvácska...

Mi a véleményetek az Árvácska és a Gyopárka névről?

Figyelt kérdés

Ezek közül ti melyiket választanátok? Tudom, hogy sokaknak szokatlan hangzású nevek lehetnek, de hosszas mérlegelés után ők maradtak versenyben.

A férjem a Gyopár vagy Gyopárka mellett van. Gyopárt semmiképp nem szeretném, mert túl fiús lenne egy kislánynak. A Gyopárka jobban tetszik, de inkább az Árvácska felé hajlok.

júl. 11. 19:40
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
90%

Miért kell mindenképp kicsinyítőképzős név?

A Piroska a legjobb választás a háromból. De ha ezen a vonalon indultok, a Bíborka is jó

júl. 12. 07:00
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az jutott eszembe, miért szeretnének mindenáron becézett formájú nevet? Amúgy ezek közül a Piroska a legjobb választás.
júl. 12. 07:03
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

manapság az árvácska már nem temetöi virág ,hanem balkon disz .

egyiket sem adnám .

júl. 12. 08:02
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

31, 32

Mert a Gyopár pl férfi névnek hangzik, az Árva nem név, a Piros pedig annak ellenére hogy adható név, színnek hangzik, nem névnek.

júl. 12. 08:03
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nem mindegy, hogy Erdélyből van szó.

Egy kis kontextus azoknak, akik nem értik ott miért adnak fura neveket: nem tudom még így van-e, de a 2000-es évek elején még 100%-ra így volt, ha valaki olyan nevet szeretne adni, aminek van román megfelelője akkor a román nevét anyakönyvezik. A nagypapám hiába született Pál-nak, akkor még Magyarországon, később minden iratában Pavel volt a hivatalos neve. Ha ott magyar nevet szeretne adni az ember a gyerekének hagyományos nevét nem adhat, mert akkor román neve lesz a magyar gyereknek. Így lettek ott népszerűek az ilyen nevek, mint a Kincső, a Csenge vagy a Gyopárka.

Na de így is lehet azért nem románosítható normális nevet találni. A Piroska szerintem is jobb választás, mint a többi.

júl. 12. 10:12
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte leszek,minden rosszindulat nélkül. Egyiket sem adnám a lányomnak,nem csak azért mert nekem nem tetszik,hanem valóban rengeteg lehetőség van amivel csúfolhatják,nem adnék mégegyet a gyerekeknek..főleg,hogy mostmár nem csak az a kis szekálódás van ami régen volt,hanem komoly bántalmazás is akár.

Tényleg annyi szép lány név van,ne adjunk már ilyen elvont neveket,mert szegény gyerek élete egyrészt meg lesz keserítve másrészt biztosan nagyobb korában sok vita lenne belőle,hogy miért ezt kapta.

Engedjétek el és nézzetek olyan neveket nyugodtan,ami különleges,de még be tud vele illeszkedni.

júl. 12. 12:49
 37/43 anonim ***** válasza:
72%

Árvácska tényleg morbid, kérlek, ne!

Gyopár/Gyopárka kimondottan tetszik.

Piroska nem tetszik, de elfogadható.

Boróka, Bíborka, Hajnalka (ilyen virág is van), hasonló jellegű nevek.

De az Enikő, Emőke, Emese, Iringó neveket is ajánlom :)

Családnevet elárulod?

júl. 12. 18:39
 38/43 A kérdező kommentje:

Boróka már van a családban, az Emese nagyon szép, de nagyon gyakori név, a többi tetszik :)

Családnév: Gyergyai

júl. 13. 15:01
 39/43 anonim ***** válasza:
Boglárka? Lenke, Lívia, Veronika. Vagy nekem pl nagyon tetszik a Petronella név is, ilyen nevű nőt ismerek is
júl. 13. 15:07
 40/43 anonim ***** válasza:
84%
Gyergyai Gyopár az nagyon sok Gy.
júl. 13. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!