Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Árvácska...

Mi a véleményetek az Árvácska és a Gyopárka névről?

Figyelt kérdés

Ezek közül ti melyiket választanátok? Tudom, hogy sokaknak szokatlan hangzású nevek lehetnek, de hosszas mérlegelés után ők maradtak versenyben.

A férjem a Gyopár vagy Gyopárka mellett van. Gyopárt semmiképp nem szeretném, mert túl fiús lenne egy kislánynak. A Gyopárka jobban tetszik, de inkább az Árvácska felé hajlok.

júl. 11. 19:40
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
19%
Legyen Erika, ami nagyrabecsültet jelent és hívhatjátok Erácskának, vagy Veronika, akkor Verácskának, max ez jutott eszembe.
júl. 11. 22:29
 22/43 A kérdező kommentje:

Azt nem írtam, de mi eredetileg erdélyiek vagyunk, nem mondom, hogy a Gyopár gyakori név nálunk, de idősebbeket is hívnak így. Azt meg sosem hallottam még, hogy a szlengben ostobát jelentene.

Boróka nagyon tetszik, de már van Boróka a családban.

Ahogy már írtam, ismerem a regényt, de nekem nem a kislány jut eszembe a névről, hanem a virág.

A harmadik név, ami még számításba jött, az a Piroska.

júl. 11. 22:45
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Piroska az nagyon szép, én azt választanàm.
júl. 11. 22:52
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a virág jut az eszembe az árvácskáról, de bakker, ezzel együtt a temető, mert ott volt mindig árvácska..
júl. 11. 22:54
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Akkor legyen Piroska!
júl. 11. 23:13
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Piroskára még egy szavazat.
júl. 11. 23:40
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Valahol értem, hogy a Gyopárka hogyan előzte be a Piroskát. Most ez hülyén fog hangzani, de ha pl. állatot kéne elneveznem, a gyoparkat adnam, mert jobban tetszik. De egy embernel a név sokkal több, mint hogy tetszik-e. Azt neki ténylegesen viselnie kell minden körülmenyek között. Ezt a nevet kell 2 percenkent kiabálni neki a játszótéren. Igy mutatkozik be akkor is, ha teszem azt, kiutazik amerikába, vagy bárhova. Ugyhogy ebből a repertoarbol a Piroskara szavazok. Nekem sok felmenőm Piri, teljesen vállalható.
júl. 11. 23:51
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha nálatok nem furcsa név, akkor jó a Gyopárka. Itthon nem nagyon szokás adni, meg tényleg olyan "gyökér" áthallása van, de ha ott megszokott név, akkor az más. A Piroska sem rossz, kicsit nénis nekem, de a mai gyerekeknek valószínűleg nem lesz az.
júl. 11. 23:55
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
Ezek közül csakis Piroska, az nem kiszúrás.
júl. 12. 05:10
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
A Piroska is aranyos, én is arra szavazok akkor :)
júl. 12. 05:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!