Mi a véleményetek az Árvácska és a Gyopárka névről?
Figyelt kérdés
Ezek közül ti melyiket választanátok? Tudom, hogy sokaknak szokatlan hangzású nevek lehetnek, de hosszas mérlegelés után ők maradtak versenyben.
A férjem a Gyopár vagy Gyopárka mellett van. Gyopárt semmiképp nem szeretném, mert túl fiús lenne egy kislánynak. A Gyopárka jobban tetszik, de inkább az Árvácska felé hajlok.
Az Árvácskának számomra nagyon negatív a jelentse. Mintha már a nevével az ördögöt festenéd a falra.
A Gyopárka se sokkal jobb. Van annyi hasonló név ami legalább egy fokkal normálisabb. Pl. Boróka vagy Rózsa...
júl. 11. 20:14
12/43 anonim válasza:
Szerintem nincs gond egyik névvel sem. Nekem is inkább az Árvácska tetszik jobban. A mi hercegnőnket Eperkének hívják :)
júl. 11. 20:15
13/43 anonim válasza:
12es és a másik lányotok Banánvirág lesz? Bocsi de a cuki Eperke egyszer felnő... akit én ismerek 120 kilós rocker csaj.. elég furán hat mikor szólnak neki hogy Eperke. Bár ő egy fokkal jobban járt, a nővére Hófehérke.
júl. 11. 20:24
14/43 anonim válasza:
Ne haragudj, de ezek közül talán akkor sem választanék ha pisztolyt tartanának a fejemhez. A beszélő nevek többsége gáz. A becézett alakú beszélő nevek közül az összes gáz.
júl. 11. 20:26
15/43 anonim válasza:
Árvácska tényleg rossz érzést keltő, legalábbis bennem biztos, én özvegy vagyok, az én kicsi lánykám most már tényleg Árvácska, igaz félárva, de azt én biztos nem adnám!
júl. 11. 20:44
16/43 anonim válasza:
Mindkettő szörnyű. A Gyopárka valami rusnya gyomra emlékeztet amit irtani kell. Az Árvácska meg a tragikus sorsú kislány a regényből. De ha azt nem is nézzük, akkor is tök szomorú hangulatú név, kislány halott szülőkkel. A virág nem is nagyon jut eszembe róla.
Akkor már inkább a Gyopárka, annak csak a hangzása béna nem a jelentése . De ezeknél kb csak szebb növény nevek léteznek.
júl. 11. 21:28
17/43 anonim válasza:
Árvácska... ez nagyon groteszk, mintha azt szeretnéd, hogy az a szegény gyerek úgy járjon, mint Móricz Zsigmond címszereplője a regényben. (Ha nem olvastad, súgok: a kislánynak nagyon rossz élete volt és nagyon rossz vége lett).
júl. 11. 21:30
18/43 anonim válasza:
Árvácska névvel sajnos nem csak a virág miatt fogják csúfolni...ha mindenképpen a kettő közül szeretnél választani, akkor már inkább Gyopár (nem lesz örökké kisbaba, és egy felnőtt nőt nehéz komolyan venni Gyopárka névvel)
júl. 11. 21:30
19/43 anonim válasza:
Mindkettőről negatív dolgokra asszociálok. A gyopár szlengben kb. ostobát jelent (áthallásos a gyökérrel is), az árvát meg nem kell magyarázni se.
Én mindenképp valami pozitívat akarnék a gyerekemnek adni útravalóul, de legalább ne negatívat, hanem semlegeset. Nagyon megosztó nevet választani nem érdeke a gyereknek és szülőként nekünk azt kell szem előtt tartanunk elsősorban.
Vannak ennek lightosabb verziói pl.: Hajnalka, Boglárka, Kamilla, Jázmin, Hanga stb.
De ismertem Málnát, Szamócát is, még azokat is egy fokkal viselhetőbbnek érzem ezeknél.
júl. 11. 22:13
20/43 anonim válasza:
Gyopárkát semmiképpen! Ennél nagyobb kicseszest nehez elképzelni, hiába virágnév, azonnaliak a negatív asszociaciok. Ráadasul szerintem kevés ember tartja szépnek a hangzását. Hogyan becéznétek? Gyopi? (Ahonnan egy lépes a nyomi, gyépés, stb... ) Akkor már inkabb Árvácska, de én egyiket sem adnám.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!