Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Árvácska...

Mi a véleményetek az Árvácska és a Gyopárka névről?

Figyelt kérdés

Ezek közül ti melyiket választanátok? Tudom, hogy sokaknak szokatlan hangzású nevek lehetnek, de hosszas mérlegelés után ők maradtak versenyben.

A férjem a Gyopár vagy Gyopárka mellett van. Gyopárt semmiképp nem szeretném, mert túl fiús lenne egy kislánynak. A Gyopárka jobban tetszik, de inkább az Árvácska felé hajlok.

2024. júl. 11. 19:40
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
92%

Az Árvácskának számomra nagyon negatív a jelentse. Mintha már a nevével az ördögöt festenéd a falra.

A Gyopárka se sokkal jobb. Van annyi hasonló név ami legalább egy fokkal normálisabb. Pl. Boróka vagy Rózsa...

2024. júl. 11. 20:14
 12/43 anonim válasza:
15%
Szerintem nincs gond egyik névvel sem. Nekem is inkább az Árvácska tetszik jobban. A mi hercegnőnket Eperkének hívják :)
2024. júl. 11. 20:15
 13/43 anonim ***** válasza:
84%
12es és a másik lányotok Banánvirág lesz? Bocsi de a cuki Eperke egyszer felnő... akit én ismerek 120 kilós rocker csaj.. elég furán hat mikor szólnak neki hogy Eperke. Bár ő egy fokkal jobban járt, a nővére Hófehérke.
2024. júl. 11. 20:24
 14/43 anonim ***** válasza:
77%
Ne haragudj, de ezek közül talán akkor sem választanék ha pisztolyt tartanának a fejemhez. A beszélő nevek többsége gáz. A becézett alakú beszélő nevek közül az összes gáz.
2024. júl. 11. 20:26
 15/43 anonim ***** válasza:
100%
Árvácska tényleg rossz érzést keltő, legalábbis bennem biztos, én özvegy vagyok, az én kicsi lánykám most már tényleg Árvácska, igaz félárva, de azt én biztos nem adnám!
2024. júl. 11. 20:44
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő szörnyű. A Gyopárka valami rusnya gyomra emlékeztet amit irtani kell. Az Árvácska meg a tragikus sorsú kislány a regényből. De ha azt nem is nézzük, akkor is tök szomorú hangulatú név, kislány halott szülőkkel. A virág nem is nagyon jut eszembe róla.

Akkor már inkább a Gyopárka, annak csak a hangzása béna nem a jelentése . De ezeknél kb csak szebb növény nevek léteznek.

2024. júl. 11. 21:28
 17/43 anonim ***** válasza:
91%
Árvácska... ez nagyon groteszk, mintha azt szeretnéd, hogy az a szegény gyerek úgy járjon, mint Móricz Zsigmond címszereplője a regényben. (Ha nem olvastad, súgok: a kislánynak nagyon rossz élete volt és nagyon rossz vége lett).
2024. júl. 11. 21:30
 18/43 anonim ***** válasza:
82%
Árvácska névvel sajnos nem csak a virág miatt fogják csúfolni...ha mindenképpen a kettő közül szeretnél választani, akkor már inkább Gyopár (nem lesz örökké kisbaba, és egy felnőtt nőt nehéz komolyan venni Gyopárka névvel)
2024. júl. 11. 21:30
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőről negatív dolgokra asszociálok. A gyopár szlengben kb. ostobát jelent (áthallásos a gyökérrel is), az árvát meg nem kell magyarázni se.

Én mindenképp valami pozitívat akarnék a gyerekemnek adni útravalóul, de legalább ne negatívat, hanem semlegeset. Nagyon megosztó nevet választani nem érdeke a gyereknek és szülőként nekünk azt kell szem előtt tartanunk elsősorban.

Vannak ennek lightosabb verziói pl.: Hajnalka, Boglárka, Kamilla, Jázmin, Hanga stb.

De ismertem Málnát, Szamócát is, még azokat is egy fokkal viselhetőbbnek érzem ezeknél.

2024. júl. 11. 22:13
 20/43 anonim ***** válasza:
75%
Gyopárkát semmiképpen! Ennél nagyobb kicseszest nehez elképzelni, hiába virágnév, azonnaliak a negatív asszociaciok. Ráadasul szerintem kevés ember tartja szépnek a hangzását. Hogyan becéznétek? Gyopi? (Ahonnan egy lépes a nyomi, gyépés, stb... ) Akkor már inkabb Árvácska, de én egyiket sem adnám.
2024. júl. 11. 22:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!