Jogosan szól ebbe bele?
Elvált apuka vagyok, egyedül nevelem az 5 és 7 éves gyerekeimet. Az exfeleségem hétvégén látja őket, pár órára, telefonon gyakrabban beszélnek. Mostanában az a szokása, hogy beleszól, mivel etetem a gyerekeket. Éppen most tették le a telefont az idősebb gyerekkel, a végén kérte az exem hagy beszéljen velem, hogy lecsesszen, miért rakott krumpli van ebédre. Tegnap lasagne volt, azelőtt pörkölt, ezekért is leb..tt, mert nem egészségesek.. Hozzátenném, amikor nála vannak a gyerekek, csak egy-két szelet édességet kapnak tőle, cukros üdítővel...
Mivel kéne etetnek a gyerekeket, hogy ne kapjon ideggörcsöt?
Egyik gyerek sem túlsúlyos, teljesen normális a súlyuk, és egészségesek.
Jogosan kapom tőle a leb..st?
Hát ez mind húsos/zsíros. Szerintem nem baj, ha ilyenekkel eteted őket, ilyen is kell ezért biztosan nem csesznélek le tégedy főleg, hogy ez 2 étkezés. De valóban nem a legegészségesebb, de azért még nem tragikus a helyzet.
De etetheted őket változatosabban is. Nálunk régebben meg volt milyen napokon milyen ételtípusból válogatunk, hogy változatosabb legyen. Pl: hetfő főzelék (borsó, bab, finom, kelkáposzta, krumpli, lencse, spenót, tök), kedd valami tészta szerda valami hal stb. A leves általában több napig is lehet ugyanaz. Így más típusú kajakhoz is hozzászoknak.
Ezek sima ételek, semmi baj nincs velük (az én 21 hónaposom is ezeket eszi 😀).
Mi nem egészséges bennük? Ők nem élhetnek salátán meg natúr csirkemellen...
Az mai, és az utóbbi két nap ebédjét írtam le. Nem ezzel a három étellel etetem őket az év 365 napján. Kapnak főzelékeket, zöldséges ételeket, sovány húsokat is bőven.
Kérdező, nehogy már magadra vedd!
A feleséged kötekszik és kész!
További lehetőségek a kötekedésre:
- öltözködés: a gyereken miért van sapka vagy miért nincs;
- játékok: miért ilyen játékot vettél neki és nem amolyat;
- fektetés: miért nem korábban vagy később fekszik le aludni;
- óvodán/iskolán kívüli programok: miért jár vagy miért nem jár arra a szakörre, edzésre, népi táncra, akármire.
Én egy rövid "nyald ki a s...gem"-mel lezártam volna a beszélgetést és kinyomtam volna a telefont.
Legközelebb meg ha odahív a telefonhoz, azonnal kinyomom. Semmi értelme egy szót is beszélnünk, ha csak kötekedni akar velem.
Ha úgy érzi, hogy veszélyeztetem a gyereket, jogában áll a gyermekvédelemhez fordulnia. Vele az égvilágon semmiféle kommunikációra nem vagyok köteles.
Ők még máshogy működnek, mint mi. A 8 éves fiam kb megeszik minden nap egy lovat, és épphogycsak nem sovány. Mert fejlődő szervezet, mert nő, mert rohangál, mert sportol is. Ha nem döglenek egész nap egy szobában + nem zabálnak töménytelen édességet, akkor nem fognak elhízni az átlagosnak mondható házikoszttól sem.
Egyébiránt ha anyukának nem tetszik, akkor a) nevelje őket ő, b) intézze ő a kajájukat a bevásárlástól az elkészítésig.
Ha egész nap cukorral tömnéd őket, megérteném, de ezek a kaják teljesen rendben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!