Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Túlgondolom, vagy jogosan...

Túlgondolom, vagy jogosan esik rosszul?

Figyelt kérdés

30-as család vagyunk, gyerek most kezdte a sulit. Gyerkőcnek van egy jó barátja az oviból, így a másik családdal pár éve úgy szervezzük a játszóterezést, hogy együtt lehessenek a gyerekek, vendégségben is voltunk egymásnál párszor. Egy utcára lakunk. Ennek ellenére, mivel más-más suliba járnak, év közben sokkal ritkábban találkozunk, ez szerintem érthető. Most nyáron sokszor otthon voltak ők is, mi is, gondoltam, össze lehetne hozni egy közös játszót... Egyik nap, amikor ráírtam, mondta az anyuka, hogy későn érnék haza, adott nap nem jó nekik, de a többi igen...Másnap kérdeztem, mikor mennek le, erre az a válasz, hogy nem jó, mert unokatesózik a gyerek, estére érnek haza. Ez is érthető. Jövő héten megint lesz unokatesó (nagymamánál taliznak),de majd ő hív, melyik nap jó nekik. Oké, ez is rendben, mindemellett ebből arra következtetek, hogy lesz ilyen nap, amikor velünk is lesznek. Szóval vártam(tunk). Egész héten és azóta se semmi... ez múlt héten volt.

Én úgy vagyok vele, hogy ha megígérem, akkor úgy alakítom, hogy legalább 1x legyen tali. Plusz szerintem ebben a korban (7 év) amúgy is sok múlik a szülőkön, hogy mennyire marad meg egy barátság, illetve csak akkor találkoznak most már.

Szóval, nem tudom eldönteni, hogy túl nagy jelentőséget adok-e ennek, és ez így normális dolog? Ne értsétek félre, vannak barátai a gyerekemnek, de ez jelentős számára, és ha nem teszünk érte, ez a vonal megszakad, amit a gyerek miatt sajnálnék.

2023. aug. 15. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy vannak vele, hogy van a gyereknek más barátja, lesz is még, nincs kedvük veletek foglalkozni.
2023. aug. 15. 18:49
 2/10 A kérdező kommentje:
#1 értem, de nekünk is van más, mégis van nwdvübk velük is foglalkozni...
2023. aug. 15. 18:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarnak valszeg veletek barátkozni, de nem meri mondani. Engedd el..
2023. aug. 15. 18:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi
2023. aug. 15. 18:54
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nektek van kedvetek, de nekik nincs, nem vagytok annyira szimpik, ez ilyen.
2023. aug. 15. 18:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Velem is volt ilyen, három sikertelen kérdés után hagytam a dolgot, azóta sem írt :)
2023. aug. 15. 18:58
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megpróbálok így állni hozzá...
2023. aug. 15. 19:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Túlgondolod. Legfőképpen azt, hogy milyen jelentősége van egy barátságnak ebben a korban. Lányomnak volt egy nagyon jó barátnője oviban, sülve-főve együtt voltak. Míg oviba jártak, többször programoztunk. Más suliban kezdtek, eltelt pár hónap, csak ritkán futottunk össze... eredmény: a gyerekek szinte meg sem ismerik egymást. Ha mondom, hogy képzeld, találkoztam XY-al, nem ő, hanem az ugyanolyan nevű osztálytársa ugrik be
2023. aug. 15. 19:31
 9/10 anonim ***** válasza:
64%
Ennyi idősen már simán átmehet a gyereked, becsönget, hogy Pistike átjöhet játszani. Régen ezt mi így oldottuk meg. Manapság miért kell ehhez szülői közvetítés, ha egyébként egy utcára laktok egymástól?
2023. aug. 16. 08:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Kedves 9-es, köszönöm a segítő szándékú választ. Igen, 1 utcára, ahol azon a részen nincs zebra, ellenben meglehetősen nagy a forgalom (buszok, teherautók, rengeteg személyautó). És én dorgalomtól függetlenül sem gondolom úgy, hogy elég nagy a gyerekem ahhoz, hogy egyedül közlekedjen a mai világban. Sajnos...
2023. aug. 22. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!