Túlgondolom, vagy jogosan esik rosszul?
30-as család vagyunk, gyerek most kezdte a sulit. Gyerkőcnek van egy jó barátja az oviból, így a másik családdal pár éve úgy szervezzük a játszóterezést, hogy együtt lehessenek a gyerekek, vendégségben is voltunk egymásnál párszor. Egy utcára lakunk. Ennek ellenére, mivel más-más suliba járnak, év közben sokkal ritkábban találkozunk, ez szerintem érthető. Most nyáron sokszor otthon voltak ők is, mi is, gondoltam, össze lehetne hozni egy közös játszót... Egyik nap, amikor ráírtam, mondta az anyuka, hogy későn érnék haza, adott nap nem jó nekik, de a többi igen...Másnap kérdeztem, mikor mennek le, erre az a válasz, hogy nem jó, mert unokatesózik a gyerek, estére érnek haza. Ez is érthető. Jövő héten megint lesz unokatesó (nagymamánál taliznak),de majd ő hív, melyik nap jó nekik. Oké, ez is rendben, mindemellett ebből arra következtetek, hogy lesz ilyen nap, amikor velünk is lesznek. Szóval vártam(tunk). Egész héten és azóta se semmi... ez múlt héten volt.
Én úgy vagyok vele, hogy ha megígérem, akkor úgy alakítom, hogy legalább 1x legyen tali. Plusz szerintem ebben a korban (7 év) amúgy is sok múlik a szülőkön, hogy mennyire marad meg egy barátság, illetve csak akkor találkoznak most már.
Szóval, nem tudom eldönteni, hogy túl nagy jelentőséget adok-e ennek, és ez így normális dolog? Ne értsétek félre, vannak barátai a gyerekemnek, de ez jelentős számára, és ha nem teszünk érte, ez a vonal megszakad, amit a gyerek miatt sajnálnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!