Ha az apa eltépte az apasági elismerő nyilatkozatokat akkor ki tudom ezeket kérni nélküle is? ilyenkor mi a teendőm?
Figyelt kérdés
Elhagyott a volt párom, jelenleg 32 hetes terhes vagyok. Az apasági rég megvolt (3 példányban, az övé megvan, az én 2 példányomat tépte szét amiből az egyiket szülés előtt le kellett volna adnom). Ilyenkor mi a teendőm? Szivem szerint nem is foglalkoznék ezekkel azok után amit tesz velem, de gondolom hiába nem adnám le szülés előtt attól még ezek az iratok nem semmisek :/júl. 3. 12:30
11/13 anonim válasza:
"Én megkérném, hogy vonja vissza a nyilatkozatot hivatalosan."
Mielőtt alá írták a nyilatkozatot, az anyakonyvvezeto egyértelműen elmondta, hogy ez nem visszavonhato
12/13 anonim válasza:
Bocsi, ezt nem tudtam, nálunk nem kellett, mert házasok vagyunk
13/13 anonim válasza:
Kedves 10-es. Ahogy írták, visszavonni nem lehet. Ha megdöntik az apaságot (dns testt és nem az övé) akkor lehet visszavonni, vagy ha betudja bizonyítani, hogy kényszerítették az aláírásra (de a bíróságon sem elég mondani, bekell tudnia bizonyítani), esetleg még az az opció van, ha a kérdezőnek új párja lesz, aki szeretné örökbefogadni a gyereket (ennek minden hozadékával, jogilag az övé lesz, ha szétmennek gyerektartási kötelezetség stb nem mondhat csak úgy le róla akkor) akkor a biológiai apa lemondhat az új férj javára. De az sem egyszerű dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!