Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy újszülött az édesanya vezetéknevét kapja?

Figyelt kérdés
A szülők házasok. Vagy folyton kérdezgetnék majd, miért így lett...
2010. okt. 30. 22:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

hááát érdekes szitu.

persze számolni kell azzal is, hogy esetleg szétmentek, mert előfordul. viszont annak a gyereknek akkor is ő lesz az apja, ha ti már nem lesztek együtt és gyűlölöd őt. egy életre összeköt benneteket a gyermek! szerintem ennyit megérdemel az apjától, hogy a nevére vegye, mint a másik kettőt is nevére vette annó. később mindenki furcsán nézne majd rá, ha kiderül, hogy az anyja és az ő vezetékneve ugyanaz... én nem szerettem volna a saját nevemre a fiamat, bár mi sem vagyunk házasok, és még bármit hozhat az élet. de a fiamnak akkor is ő lesz az apja.

2010. nov. 1. 18:16
 12/16 anonim ***** válasza:

Nálunk még ennél is cifrább a helyzet: annak idején az első férjem családnevét vettem fel a saját utónevemmel, a gyerekek is az Ő családnevét kapták. Elváltunk, újra férjhez mentem, de megtartottam az első férjem családi nevét, a gyerekeim kérésére. Mivel nincs a nevemben "né", senki meg nem mondaná, olyan, mintha lánykori név lenne. A közös babánk az én (azaz az első férjem) és a mostani férjem kötőjellel összehozott családnevét kapta. Ez így hülyeségnek tűnik, de így lett a testvéreknek hellyel-közzel egyforma a családnevük, és számukra ez fontos volt.

Szóval szerintem nem gáz, erről a kérdésről mindenki saját belátása szerint kell, hogy döntsön.

2010. dec. 16. 16:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Az, hogy mi lesz a gyerek vezetékneve, ugyanúgy a szülők közös döntése, mint az, hogy mi legyen a keresztneve. Nyilván az egyiknél egy picit kötöttebbek a lehetőségek, lásd házasságkötéskor nyilatkozni kell a felsoroltak közül.

Szerintem nem néz ki furán. Nálunk anya közös, így teljesen más a vezetéknevünk mégis testvérek vagyunk.

(Egyébként pedig a magyar jog csak annyit szabályoz, hogy egy házasságból született gyerekeknek ugyanannak kell lennie a vezetéknevüknek, de ha elválnak és újra házasodnak az már egy másik házasság.)

2010. dec. 16. 16:12
 14/16 anonim ***** válasza:

a'sziszik valami lááányanya az anyja.....

amúgy is a testvérei meg kaphatták az apja nevét...szerintem a gyereknek is rossz lenne és az apját is bántaná. Az anyaság:elfogadás. lassan rá kell állni, meg kell tanulni, mert úgy jó.

Aki nem bízik a férfiban, az inkább ne szüljön még..

és ha elhagyja az apa . és a szegény gyerek, úgy néz ki, mintha nem is lett volna neki....magyarázhatja a suliban..hogy nem úgy szedték össze a bokor alól..

2010. dec. 16. 17:47
 15/16 anonim ***** válasza:
de az a MÁS az nem egy idegen, hanem az ÉDES apja, akinek testéből eredt a teste.Véréből a vére. És az apák az asszonyt néha elhagyják, de a gyereket már talán csaknem. Ha nem bízol abban, hogy nem hagyná el a gyerekét, akkor inkább ne szülj.Ketten a gyerekkel..a gyereknek apa kell. Még ha elváltok is, neki akkor is örökre az ÉDESAPJA marad, akinek továbbviszi a nevét.
2010. dec. 16. 17:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát ez elég különös.
2010. dec. 16. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!