Milyen nyári programokat találjak ki a párom kislányának, kislányával?
Velünk lesz péntektől augusztus közepéig, vagyis, leginkább velem, mert a párom hétköznapokon dolgozik.
Viszont kicsit elveszve érzem magam, hogy miket találjak ki, amik lekötik legalább 6-7 órára naponta...
2-szer megyünk majd tengerpartozni, ebből az egyik hármasban lesz, a másik baráti társasággal. Csütörtök este, vagy péntek reggel megyünk le a Balatonhoz minden hétvégére.
Szóval heti 4 napra kéne program, amit egy elsős kislány nagyon élvezne (+ lehetőleg én sem kaparom szét tőle az arcom:D).
Eddig 1-2 óránál többet nem volt velem kettesben. Igazi "csajos lány", szereti a szép dolgokat, a sminkeket, meglepő módon kávézókba, pékségekbe nagyon szeret járni, szóval a reggeli programunk már fixen megvan, de a nap további részére nem tudom...
Én a strandokat, fürdőket nem szeretem, itthon van ugyan medencénk, de nem tudom, egyedül mekkora élmény lesz az neki.
Anyukám mondta, hogy feladatozhatok is vele, vegyek foglalkoztatókat, de nyári szünetben ültessem le feladatmegoldásokhoz, meg tanuljak vele előre? Olyan programokat szeretnék, amit élvez és ami leköti, érdekli... Nem tanulni vele.
Szerintem sem kell mindennapra program. Ha 1-2 hétig lenne nálatok oké, de augusztus közepéig lehet a gyereknek is sok lenne.
Nekem másodikos a fiam, tavaly nyáron annyira élvezte, hogy tud olvasni, hogy nagyon élvezte a könyvtárat is.
Nagyon gyerekfüggő amúgy. Van lányom is, nála a Tesco is érdekes program, a fiam meg hisztériás rohamot kap ha neki is jönnie kell. Cserébe a lányom nem fog otthon olvasgatni 1 órán keresztül, meg ő hamar is unatkozik, a fiam meg csak lemerítené a sok program, a lányom élvezné.
Ezzel csak azt akartam írni, hogy nagyon nagyon gyerekfüggő még az is, mennyire kellene a programok gyakoriságát tervezni, menet közben kialakul úgyis.
*olyat is lehet,rajzolsz valamit, akár többször,kis papírokra;akár egy nagyot,
de olyat amit sima tollal is lehet/ceruzával 1 db-bal is, úgy a praktikus
Pl egyszerű virág karikákból, meg egy vonal a szára, mögötte házikó, napocska, hold, ember,asztal,szék,kerítés,fa, csirke egyszerű vonalakból akár, stb.
És akkor hogy ő nemlátta, mit rajzoltál, és akkor adogatod neki az instrukciókat -nem kell bekötött szemmel,nyitott szemmel is full jó-
pl hogy: keresd meg a lap közepét, onnan húzz lefele egy 3 centis függőleges/ferde/akármilyen vonalat, most két centivel jobb kéz felé rajzolj egy háromszöget :)
Az a lényeg, hogy a te rajzodat csak te látod, és neki a te instrukcióid alapján le kell rajzolnia a te rajzod. :)
És a végén összevetitek a kettőt! :) Lehet, hogy valami totál krixkraxos ökörség fog kijönni a végére az eredeti rajz helyett. :) Az is vicces. :) Utána cserélhettek,hogy ő rajzol. :)
Nem fontosabb az "új kolbász", de Dél-Amerikába én sem vinnék szívesen gyereket magammal.
Én meg nem mennék Dél Amerikába másfél hónapra a gyerekem nélkül...
Sussetek otthon pizzat meggyurodno meg "feldisziti"
Vagy sutit sussetek. Fozuetek egyutt ezzel siman elmegy 2-3 ora is
Tetveszkedjetek a kertben ultessetek viragot borsot soskat stb. cserepbe.
Rajzoljatok fessetek neha mozizzatok egyett otthon udcsi popcorn besotetites sok parna.
A feladatlap is jo.
De hagy idot neki mikor szabad program van. Azt csinal amihez van kedve.
Az én férjemnek is volt már gyereke, amikor megismerkedtünk. Borzasztóan idegesítő volt, hogy szegény gyereket mindenki sajnálta, amiért sokat van velünk. Miközben mi meg tök boldogok voltunk, tökre szeretjük őt, és tök sokat tettünk azért, hogy boldog legyen velünk. Kifejezett célunk volt, hogy sokat legyen nálunk, és hogy az otthont jelentsünk neki mi is. Szegény gyerek, de rossz neki...
Igazán lehetnének pozitívabbak is a hozzászólások. Pl. milyen szerencsés ez a kislány, hogy ennyire számíthat rád, és hogy ilyen fontos nektek, hogy jól érezze magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!