Milyen nyári programokat találjak ki a párom kislányának, kislányával?
Velünk lesz péntektől augusztus közepéig, vagyis, leginkább velem, mert a párom hétköznapokon dolgozik.
Viszont kicsit elveszve érzem magam, hogy miket találjak ki, amik lekötik legalább 6-7 órára naponta...
2-szer megyünk majd tengerpartozni, ebből az egyik hármasban lesz, a másik baráti társasággal. Csütörtök este, vagy péntek reggel megyünk le a Balatonhoz minden hétvégére.
Szóval heti 4 napra kéne program, amit egy elsős kislány nagyon élvezne (+ lehetőleg én sem kaparom szét tőle az arcom:D).
Eddig 1-2 óránál többet nem volt velem kettesben. Igazi "csajos lány", szereti a szép dolgokat, a sminkeket, meglepő módon kávézókba, pékségekbe nagyon szeret járni, szóval a reggeli programunk már fixen megvan, de a nap további részére nem tudom...
Én a strandokat, fürdőket nem szeretem, itthon van ugyan medencénk, de nem tudom, egyedül mekkora élmény lesz az neki.
Anyukám mondta, hogy feladatozhatok is vele, vegyek foglalkoztatókat, de nyári szünetben ültessem le feladatmegoldásokhoz, meg tanuljak vele előre? Olyan programokat szeretnék, amit élvez és ami leköti, érdekli... Nem tanulni vele.
Szerintem azért nem kell minden perben program neki. Egy átlag gyerek sincs folyamatosan szórakoztatva. Azért ő is feltalálhatja magát. Lehet elkerülte a figyelmem de hány éves?
Szerintem minden hétvégèn Balaton is elég jó program egy gyereknek.
Úgy alakítsd ki a napokat, hogy ha véletlen tényleg dobbant anyuka akkor ezeket a dolgokat tudd hozni akkor is ha véletlen hozzátok költözik.
Szóval ebből a minden percet megszervezekből picit vegyél vissza. Rendes csaj vagy hogy ezt az egészet vállalod de nem kell mindig minden nap program. Majd adja magát úgy is a helyzet mihez lesz kedvetek.
Az lenne a jó ha lenne valami hasonló korú gyerek a szomszédban és akkor bandázhatnának.
Visszatérve anyud ötletére, jót mondott. Én imádtam az ilyen foglalkoztatókat, ami nem szimpla feladatos könyv volt hanem játékos feladatok. Mondjuk össze kellett valamit adni és azt a számot kiszínezni a képen. Ez nem iskolai dolognak minősült hanem játéknak.
Pedig a feladatlapok nagyon jók és amelyik szereti csinálni azt órákra lekötni legalábbis nálunk hosszú ideig elvannak vele.
Mindenféle festés,kavics festés,gipsz figura festés, lapra festés. Origami,rajzolás különböző eszközökkel ceruza,zsirkréta, filc toll. Gyurmázás is nagy sláger nálunk. Mesekönyv olvasás. Tanulhattok mondókát vagy verseket is. Kirakózás,gyöngyfűzés, vasalható gyöngy kép készítés, mozaik kép kirakó, társasjátékok . Csillámtetkó,sminkelés engedd hogy kifessen, körömfestés, fodrászkodás. Együtt gyümölcs turmix készitése vagy egy egyszerű süti sütése de ha főzöl abba is lehet szívessen segít a maga módján zöldség pucolás-aprítás. Illetve a többi tennivaló is érdekes lehet neki ruha hajtogatás vagy porszívózás együtt. Virág ültetés.
Kinte célbadobós játék. Labda,hullahopp, ugrálókötél,gyerekeknek való tollas labda vagy pl a Pepcoba kapható repülő amit ha eldob száll ez is nagyon jó játék. Homokozó vagy trambulin is nagyon jó vagy hinta. Vagy ha nem megoldható akkor játszóterezés fagyizás.
A medence is élvezhető neki ha van amivel benne játszhat pl horgászos játék vagy vízipisztoly stb.
Illetve ilyen hosszú időre mindenképpen vigyétek el hozzátok a saját kedvenc játékait amikkel szívessen szokott otthon játszani hogy úgymond pihenés képpen pl tudjon babázni mondjuk mert a festés kirakózás is elég "terhelő" lehet számára ha több ideig csinálja legalábbis én azt vettem észre a gyerekeken hogy ha pl ma is több órán átt gyurmáztak egész délelőtt majd mikor abba hagyták el kezdtek ebéd előtt egy kicsit babázni szépen nyugodtan de ugyan az van ha társasozás van több ideig hogy utánna kell nekik a "levezetés".
Nem fontosabb az "új kolbász", de Dél-Amerikába én sem vinnék szívesen gyereket magammal.
Ugyanígy, tavasszal mi is 6 hetet voltunk a nagyszüleimnél, akkor mi sem találkoztunk a kislánnyal, csak Facetimeon beszéltünk.
Semmi gond nincs ezzel, ha megfelelően van kommunikálva a gyerek felé is, valamint mindenkinek belefér és megoldható a felügyelet, szórakoztatás, felvigyázás.
Májusban lett 7 éves.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, kiírtam nagyon sok mindent már! :)
Nem tudom, miért kell sajnálni, mikor körbeveszi egy szerető család, függetlenül attól, hogy a szülei elváltak.
Nem attól lesz jó anyuka/apuka valaki, hogy mindig a gyerek mellett van.
Igen, ez most egy nagyobb különtöltött idő lesz, de a kislány is nagyon várja, hogy velünk legyen a nyáron, hogy menjünk majd nyaralni, hogy jöhessen velem mindenhová. Ez van, ebből kell kihozni a legjobbat, nem pedig sajnálkozni, szomorkodni.
Az is érdekes lehet, hogy hány éves. 5 éves kortól már ki tud magának találni dolgokat, de jó szem előtt tartani, ha igényli, bekapcsolódhatsz. 11 éves kor körültől nagyobb igénye van egyedüllétre, akkor nem kell folyton a nyakában lihegni, amennyit ő igényel, beszélgethetsz vele, társasjátékozhatsz vele, táblás is pl malom,meg sima kártyáspl uno,memoria; meg egyéb pl tic-tac bumm
adhatsz papírt rajzoljon, rádiót is hallgathattok,napozhattok közben
netezhet is valamennyit,nézhettek 1ütt videókat ,ha akarja
ki-kivel-mikor-hol-mit csinál
kis cetli papírokkal
ír vmit a lap tetejére egyikőtök,ami arra válaszol,hogy ki,lehajtod ne lássa, ír vmit ami kivel kérdésre válaszol, lehajtja ne lásd, így tovább, végül kihajtjátok mi jött ki,nevettek ha jó.
Van,aki a hol és a mit csinál kérdések közé be szokta rakni a hogyan-kérdést is,az is jó.
Nekem anno rosszul magyarázták,3-an voltunk, végül az jött ki: "Mami kivel? éjfélkor a borosüvegben mit csinál? " Anyám mondta írjam be, hogy "kivel?",én nem értettem ennek így mi értelme, de oké, beírtam. Végül ez jött ki. :) Anya erre mondta"sose derül ki,mit csinál nagyanyátok éjfélkor a borosüvegben.:)"
*1-et 2-t,mert nem kell akkor egész nap tvzni :)
De szal sima beszélgetés is lehet jó
Meg pl kérdezd meg apukát is, gyereket is akár,hogy anyukával mit szokott csinálni,akár hozhat játékot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!