Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha szülinapi buliba meghív a...

Ha szülinapi buliba meghív a gyereketek valakit, de még nincs leszervezve semmi....(folytatás lent)?

Figyelt kérdés

Nincs helyszín, időpont, csak a meghívottak nevét mondta a gyerkőc. És: ti mint szülők nagy lelkesen elmondjátok a másik gyerek anyjának, hogy lesz ez a szülinap és az ő gyerekét is szeretnétek meghívni....majd a tietek meggondolja magát /vagy mégsem lesz buli, mert nem úgy jött ki a lépés...

Ilyen esetben momdanátok valamit a másik gyerek szülőjének, miután így be lett harangozva a meghívás?

jún. 15. 09:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

Nekem már az gyanús, hogyha tegyük fel, történt valami a házigazdánál hirtelen a buli előtt, akkor azért eleve miért kell ennyit váratni a vendégeket, miért nem lehet rögtön megmondani, hogy ne haragudjatok, de...

Ahogyan igen, az is, hogy 6 gyerek + szüleik (azaz ilyen 15-20 fő) összezsúfolódik egy szűk lépcsőházi folyosón vagy lépcsőfordulóban 1,5 órára? Szomszédok nem jöttek ki, hogy mi ez a forgatag?

#6 Úgy kb. hány évvel ezelőtt lehetett ez? :D

jún. 15. 12:47
 12/18 anonim ***** válasza:
69%

Na, akkor haladjunk sorban. Nem emlékszem már minden részletre, mert nagyon régen volt. Akkor voltam kb.9, most meg 42🤣

Természetesen nem úgy indult hogy jól beszopatunk titeket és lefújjuk. Amikor találkoztunk, egy egész hihető kifogással álltak elő. Akkoriban szó nem volt 10-20 gyerekről. A "bulik" mindig az ünnepelt otthonában zajlottak, nem volt játszóház, meg ilyenek. Max.5-6 gyereket engedtek a szülők.

A szülők természetesen mentek volna előbb is, de képzeljük már el a szitut. A család 15-20percenként kiszólt, hogy mindjárt mehetünk. Egy gyerek elhiszi, hogy már csak kicsit kell várnia a meglepetésre, de utána ez lesz élete bulija. Ráadásul úgy rémlik, az ünnepelt is kint volt velünk, legalábbis részben. Senkinek nem volt szíve azt mondani, hogy szevasz, bulizz egyedül. Így is nagyon sírt, amikor végül elmaradt.

Egyébként igen, azt hiszem, valami olyasmi volt, hogy matt részeg volt a nagypapa.

jún. 15. 13:28
 13/18 anonim ***** válasza:
74%

nekem azért nem esne jól, mert (magamat ismerve) egy ilyen meghívás után már gondolkodom az ajándékon, sőt, ha tudom, hogy valamikor tavasz végén született, akkor mondjuk a húsvéti leárazáskor meg is vettem volna az ajándékot.

Más, ha egyik gyerek mondja a másiknak, de az, ha a szülő szól, az én szótáram szerint már komolyan vehető kellene, hogy legyen

jún. 15. 13:30
 14/18 A kérdező kommentje:

#13 pontosan így fondolkozok én is!

#7 ez tényleg nagyon durva, ha nagypapa részeg is volt, a szülők még lehettek volna korrektek.

#4 ha hallgattál volna bölcs maradtál volna

jún. 16. 07:32
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Hát hibásan gondolkodsz, kérdező! Ez nem volt meghívás. Bölcs ember tanul a tévedéseiből. Te meg ragaszkodsz a gyermeteg hiszékenységedhez ahelyett, hogy felnőttként megtanulnád az élet realitását.

A 7-es történetben említett szülők nem lehettek volna korrektek (legalábbis minimális a valószínűsége), mert iszonyatosan szégyenteljes, ami történt velük, és nem fogják szétkürtölni. Próbálták kétségbeesetten megoldani, de nem sikerült nekik. Empátia, level 1.

jún. 16. 09:13
 16/18 A kérdező kommentje:

#15 szerintem meg te gondolkodsz rosszul. Szégyen ide vagy oda, az inkorrektség csak tovább ront a helyzeten. Az empátiának a gyerekek felé kellett volna lennie a meghívó szülők részéről, ehelyett jól megszivattak szülőket, gyerekeket egyaránt.

Szóval pont benned nincs empátia LOL

jún. 20. 22:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Pont hogy benned nincsen, 16-os, mert nem tudod elképzelni, hogy az ember lehet tökéletlen, és az egy bocsánatos bűn, mert természetes! Te is az vagy, nem kicsit! Az inkorrektség csak tovább ront a helyzeten - igen (apropó valaki ezt megkérdőjelezte? Én sehol nem látok ilyet!) - és az emberek tekintélyes része mégis inkorrekt, mert azzal megvédi magát a kellemetlenségtől! Alighanem te se vagy a becsületrend lovagja, csak nem avatsz be az életed részleteibe! Na ahhoz kéne egy kis empátia (sajnos gőzöd nincs róla, hogy az mit jelent), hogy képes legyél az emberek hibáit megérteni és megbocsátani. Pedig mennyire szeretnéd, ha veled is így tennének mások!
jún. 20. 22:17
 18/18 A kérdező kommentje:
#17 hát, oké, legyen igazad, mindenki magából indul ki, szép napot neked ;) :D
júl. 2. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!