Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A VÁROSI gyerekek és a kiskama...

A VÁROSI gyerekek és a kiskamaszok mivel töltötték a szabadidejüket azokban az időkben, amikor még nem volt se könyv és se számítógép, se telefon, se semmi ilyesmi?

Figyelt kérdés
A falusi gyerekek és kamaszok játszottak az udvaron, de a városi gyerekek mit csináltak?
jún. 13. 18:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát mi a dinókkal játszottunk, akkor még tényleg nem voltak könyvek. Ja, nem. Engem pl minden nyáron levitték a nagymamámhoz vidékre. Ha pár hetet a városban voltam, olvastam, rajzoltam, kézműveskedtem, barátnőimmel játszottam, voltam egyedül is a lakásban és vitték napközis táborba is. Mikor a testvérem ovis lett, én meg középiskolás,a nagyszüleim meghaltak, minden nyáron én vigyáztam a testvéremre, amíg a szüleink dolgoztak. Ja, és volt commodor 64 számítógép, azon játszottunk időnként.
jún. 15. 14:19
 12/14 anonim válasza:
100%

Nyaranta nagy szülőknél voltam 70-es években. Volt lehetőség 4 hetet dolgozni az állami gazdaságban napi 7 órát. Meg amit hazavittem cekkerben!

Cseresznye szedés, gabona idegenezés, kukorica címerezés, eper szedés...

Megkerestem naponta úgy 65 Forintot.

Ha nem mentem - fociztunk, fürödtünk a patakban és a halastóban. Szalonnát, krumplit vagy kukoricát sütöttünk a réten. Indiánost játszottunk a bozótban. Rossz idő esetén olvastunk...

Úttörő táborban 1x voltam Balatonszepezden...

jún. 16. 10:30
 13/14 anonim ***** válasza:

#12 - mi az a "gabona idegenezés" és a "kukorica címerezés"?

Vidéken nőttem fel, de sohasem hallottam ezeket a kifejezéseket!

jún. 16. 10:37
 14/14 anonim válasza:
100%

Szia!

"gabona idegenezés" és a "kukorica címerezés"

A gabona táblában levő, idegen vagy más fajta kalászos növény eltávolítása. Felsorakozott a csapat egymástól úgy 10 méterre, és átsétált a táblán.

A kukorica címertelenítése az anyaként vetett, általában 12 sor kukoricanövény tetejéről a virágportermelő virágok kihúzása, a bojtot, a földre dobtuk. (Az apa mellette 4 sor szokott lenni) Ez a beporzás elleni védekezés egyik formája, amelyet két kukoricafajta keresztezésére vagy hibridizálására alkalmaznak.

jún. 17. 06:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!