A VÁROSI gyerekek és a kiskamaszok mivel töltötték a szabadidejüket azokban az időkben, amikor még nem volt se könyv és se számítógép, se telefon, se semmi ilyesmi?
Nyaranta nagy szülőknél voltam 70-es években. Volt lehetőség 4 hetet dolgozni az állami gazdaságban napi 7 órát. Meg amit hazavittem cekkerben!
Cseresznye szedés, gabona idegenezés, kukorica címerezés, eper szedés...
Megkerestem naponta úgy 65 Forintot.
Ha nem mentem - fociztunk, fürödtünk a patakban és a halastóban. Szalonnát, krumplit vagy kukoricát sütöttünk a réten. Indiánost játszottunk a bozótban. Rossz idő esetén olvastunk...
Úttörő táborban 1x voltam Balatonszepezden...
#12 - mi az a "gabona idegenezés" és a "kukorica címerezés"?
Vidéken nőttem fel, de sohasem hallottam ezeket a kifejezéseket!
Szia!
"gabona idegenezés" és a "kukorica címerezés"
A gabona táblában levő, idegen vagy más fajta kalászos növény eltávolítása. Felsorakozott a csapat egymástól úgy 10 méterre, és átsétált a táblán.
A kukorica címertelenítése az anyaként vetett, általában 12 sor kukoricanövény tetejéről a virágportermelő virágok kihúzása, a bojtot, a földre dobtuk. (Az apa mellette 4 sor szokott lenni) Ez a beporzás elleni védekezés egyik formája, amelyet két kukoricafajta keresztezésére vagy hibridizálására alkalmaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!