Árt egy növénynek, ha egész nap egy bekapcsolt számítógép tetejére van rakva?
A számítógép nem árt, ha az összes többi életfeltétel megfelelően biztosított. Fordítva viszont - gyakran öntözni kell a növényt...
Mondjuk a kérdésben megfogalmazott kombináció engem erősen emlékeztet néhai öreganyám ama rögeszméjére, mikor mindig csipketerítőt rakott az ABS műanyagból készült hűtőrácsos TV-doboz tetejére. Hiába magyaráztam neki, hogy a bóvli konstrukciójú TV-nek nagyon árt, ha nem szellőzik maximálisan a belseje - ezt akkor sem fogta fel, mikor (többször is) elromlott neki. Ráadásul én voltam a hibás, mert "biztosan én" baxtam el neki a TV-jét!
A növényeknek nincs szükségük a számítógép közelségére, de a számítógépnek is inkább káros, ha növényeket raknak rá.
A gép hőt sugároz, az még lehet előnyös is, hogy hidegben melegíti a növényt, de még az sem biztos.
A hő hatására viszont fokozódik a párolgás, tehát a növényt gyakrabban kell öntözni, a vizet pedig a számítógép "nem szereti"
Az sem utolsó szempont, hogy a növénynek fényre van szüksége, és a számítógépeket jellemzően nem napos helyekre teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!